Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

"Ο φόβος στο βλέμμα των θυμάτων της Σρεμπρένιτσα να σας κυνηγά ελεεινοί ελληναράδες"!

Ελεεινό πανό στην ελληνική κερκίδα για την σφαγή στην Σρεμπρενίτσα! 

Τον Ιούλιο του 1995, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Βοσνίας, μεγάλη στρατιωτική δύναμη Σέρβων, συνεπικουρούμενη από παραστρατιωτικές ομάδες εθελοντών δολοφόνων, εισβάλει στην πόλη της Σρεμπρένιτσα, η οποία είχε κηρυχθεί «ασφαλής περιοχή» από τον ΟΗΕ και η φύλαξή της είχε ανατεθεί σε Ολλανδούς κυανόκρανους. Οι κυανόκρανοι αρνούνται να υπερασπιστούν την πόλη και οι στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις των Σέρβων, υπό την ηγεσία του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς επιδίδονται σε μία άνευ προηγουμένου στοχευμένη σφαγή. 
 
Μέσα σε λίγες ημέρες σφάζονται 8.000 μουσουλμάνοι, όλοι αρσενικού φύλου και ανεξαρτήτως ηλικίας: νέοι, γέροι, έφηβοι, μικρά παιδιά -όλοι όσοι στα μάτια των δολοφόνων, θα συνέχιζαν το «μουσουλμανικό γένος» που έπρεπε να «εκκαθαριστεί» από τη Βοσνία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γενοκτονία ...

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Η μάχη του Αλγερινού λαού ενάντια στη γαλλική αποικιοκρατία- Ο ρόλος των ελλήνων επαναστατών

Από το μακρόχρονο αγώνα των Αλγερινών για ανεξαρτησία από τη Γαλλία, ο οποίος άρχισε σαν σήμερα την 1η Νοεμβρίου 1954, δεν γνωρίζουμε, ίσως, πολλά περισσότερα από την περίφημη μάχη του Αλγερίου, η οποία και αποτέλεσε το αντικείμενο της αριστουργηματικής ταινίας «Η μάχη του Αλγερίου» του 1966.
Κι όμως πρόκειται για μια μάχη η οποία συγκλόνισε τη Γαλλία, δημιουργώντας...