Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ



  • ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/7/15;
  • ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΟΧΙ;
  • ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ;
  • ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΑΤΜ;
  • ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;
  • ΠΟΙΑ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ,  ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ  ΣΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΤΗΝΙΑΚΟΥ.








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ :

Δελτίο Τύπου Κινήματος "Δεν Πληρώνω" για το δημοψήφισμα

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Συνάντηση του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Νίκο Παρασκευόπουλο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Συνάντηση του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τον Υπουργό Δικαιοσύνης  κ.Νίκο Παρασκευόπουλο

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 μεταξύ αντιπροσωπείας του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο


Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους Βασίλη Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Θεοδόση Τεμζελίδη, αντιπρόεδρο του Κινήματος, Σούλα Γαλάνη , μέλος της επιτροπής Φθιώτιδας και της πολιτικής γραμματείας του Κινήματος, Βασίλη Γεραβέλη, μέλος της πολιτικής γραμματείας του Κινήματος, και τους δικηγόρους Βαρβάρα Βολτέα και Βασίλη Παπανικολάου, μέλη της νομικής ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 


Η συζήτηση που διήρκησε περί τη μία ώρα, διεξήχθη σε ...
φιλικό κλίμα.


Εκτέθηκαν από τη μεριά της αντιπροσωπείας του Κινήματος όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως:

  • Η κατάργηση των νόμων Ρέππα και Βορίδη.
  • Η παύση των διώξεων των δεκάδων χιλιάδων οδηγών και το σταμάτημα της επιβολής προστίμων από τις εταιρείες των μεγαλοεργολάβων και την Τροχαία.
  • Η παύση της ποινικής δίωξης όλων των αδικημάτων που σχετίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το κίνημα κατά των διοδίων, η οποία μπορεί να επέλθει – όχι μόνο με την κατάργηση των «νόμων Ρέππα και Βορίδη» που ποινικοποίησαν την άρνηση πληρωμής διοδίων και τις σχετικές κινητοποιήσεις, αλλά και με την παύση εν γένει όλων των ποινικών διώξεων που αφορούν αδικήματα φερόμενα ως τελεσθέντα στα διόδια
    Και αυτό διότι για να καμφθεί το κίνημά μας, έχει δημιουργηθεί σε βάρος μας μια ολόκληρη «βιομηχανία» διώξεων με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως φθορά ξένης ιδιοκτησίας (θραύση μπαρών), παράνομη βία, παρακώλυση συγκοινωνιών, δυσφήμιση ανωνύμου εταιρείας κλπ.



Ο Υπουργός, αφού αναγνώρισε ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι ένα Κίνημα πολιτικής ανυπακοής και, ως εκ τούτου, οι πράξεις του είναι πολιτικές πράξεις, μας δήλωσε ότι ήδη επεξεργάζεται νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του προσεχούς μηνός, με το οποίο θα ρυθμιστούν πολλά από τα ζητήματα που ετέθησαν στο τραπέζι από το Κίνημα Δεν Πληρώνω και που απασχολούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί το λαό να συνεχίσει να υπερασπίζεται με συλλογικό τρόπο τα αναφαίρετα συνταγματικά του δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.



Αθήνα, 25-6-15 

......

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

«ΕΥΓΕ!», «ΜΠΡΑΒΟ!», σε Κυβέρνηση, Σπίρτζη, Αστυνομία, για τα διόδια - άξιοι συνεχιστές του Βορίδη....

Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο από ένα στέλεχος του Σχεδίου β του κ. Αλαβάνου.
 

Πέρα από κάποιες σωστές επισημάνσεις περί Σύριζα, Σπίρτζη κλπ, δημιουργεί σύγχυση   για το τι είναι το Κίνημα Δεν Πληρώνω, ποιά η σχέση του με τον Σύριζα, τους στόχους του Κινήματος και άλλα πολλά. 

 Κάτω από το κείμενο του κ. Παπουλή δημοσιεύουμε ένα σχόλιο ενός αναγνώστη του άρθρου που επανατοποθετεί κάποια πράγματα στη σωστή τους θέση: 


Κώστα Παπουλή ( Γέρου) από  sxedio-b 



Ως γνωστόν, εκατοντάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» για τα διόδια. Φαίνεται όμως ότι σήμερα η πληρωμή των διοδίων γίνεται «πατριωτικό καθήκον», που επιβάλλεται με σκληρό αστυνομικό τρόπο. Η Κυβέρνηση εφαρμόζει στο ακέραιο και παράνομα τον αντισυνταγματικό νόμο Βορίδη (Μάιος 2012) και τις εξίσου αντισυνταγματικές προηγούμενες ρυθμίσεις του 2011.
 
Τότε, το 2011 η ελεύθερη...

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: ΝΕΚΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ;


Πάρτε μέρος στην συζήτηση για την Οκτωβριανή Επανάσταση και τα σημερινά καθήκοντα.


Κεντρική εισήγηση Βασίλης Παπανικολάου, δικηγόρος, μέλος της νομικής ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω.


ΣΑΒΒΑΤΟ 20-6-15, 8.30 μμ 

στο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ,  

ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ 8, ΠΑΤΗΣΙΑ



.....

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ - Πέντε χρόνια μετά: Δικάζονται αστυνομικοί της «Δ» για τη βάναυση επίθεση σε Αμερικανίδα διαδηλώτρια

Φωτο - ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΕΛΤΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑΣ

Αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτήριο 9, αίθουσα 10 περιμένουμε να διεξαχθεί η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό της Αμερικανίδας διαδηλώτριας, προ 5 χρόνων, σε διαδήλωση ενάντια στα μέτρα του ΔΝΤ. 

Βίντεο με συνέντευξη της αμερικανίδας, που έδωσε στην ομάδα multimedia του Κινήματος Δεν Πληρώνω.



Στο πλευρό της αμερικανίδας διαδηλώτριας βρέθηκαν ...

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δεν καταργεί τα διόδια ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει γαργάρα τις δεσμεύσεις και τους αγώνες - Ο εθνικός εργολάβος ευχαριστεί;

Το προηγούμενο διάστημα χιλιάδες συμπολίτες έδωσαν αγώνες για να μην "φυτευτούν" διόδια στους δρόμους της χώρας. Αναπτύχθηκε ένα κίνημα κατά των διοδίων που έκανε διάφορες δράσεις με πιο εντυπωσιακές όταν άνοιγαν οι μπάρες και περνούσαν ελεύθερα τα ΙΧ και τα άλλα οχήματα.
 
Παράλληλα, μοιράζονταν....

Ο Θανάσης Κλάρας γεννήθηκε στη Λαμία...Ποιός είναι και γιατί σήμερα;

Σαν σήμερα στις 16 του Ιουνίου του 1945 , κυκλωμένος από το στρατό και παρακρατικούς, αυτοκτόνησε κοντά στις όχθες του Αχελώου. Δυο μέρες αργότερα το κεφάλι του, κομμένο, κρεμόταν από το φανοστάτη των Τρικάλων.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δίστομο: Εκεί που με το θάνατό τους σκότωσαν τον φασισμό

Επί 71 χρόνια, ο φασισμός πεθαίνει κάθε μέρα στο Δίστομο. Με τη θυσία τους στο βωμό του ναζισμού, οι 218 νεκροί του Διστόμου δεν άφησαν κανένα επιχείρημα στην πιο φρικτή ιδεοληψία που γνώρισε η ανθρωπότητα. Με τη δύναμη τους, οι Διστομίτες  που έμειναν πίσω, απέδειξαν ότι η ζωή μπορεί να νικήσει κατά κράτος τον πνευματικό και πραγματικό θάνατο που συνεπάγεται το τυφλό μίσος. Έχασαν μια αιματηρή  μάχη, κέρδισαν όμως έναν πολύ σημαντικό και διαχρονικό πόλεμο. Πέθαναν, αλλά σκότωσαν το φασισμό.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αναβολή της σημερινής δίκης στην Κόρινθο, με τη κατηγορία καταστροφής 1000 κλήσεων της Τροχαίας Κιάτου!!

Η σημερινή δίκη της Κορίνθου όσων κατηγορούνται ότι έκαψαν 1000 κλήσεις της τροχαίας αναβλήθηκε για τις 18 Ιανουαρίου 2016, λόγω παρελεύσεως ωραρίου. 
Πλήθος αλληλέγγυων συμπολιτών μας συμπαραστάθηκε.  

Η δίκη αυτή, υπήρξε αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και της ΕΡΤ Οpen. Πολλά μέλη του Κινήματος δώσαμε συνέντευξη σε διαφορετικούς σταθμούς σχετικά με το αντικείμενο της συγκεκριμένης δίκης αλλά και με θέματα που άπτονται όλων των ελευθεριών και ζητημάτων του πολυετούς αγώνα μας μαζί με όλο το λαό.  

Ευχαριστούμε την αλληλέγγυα προσφορά των μελών της νομικής ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τόσο τα μέλη της από την Αθήνα (Β. Βολτέα, Α. Λάμαρης, Β. Παπανικολάου), όσο και από την Πάτρα (Χ. Λιαρομμάτης).  

.....

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ από τις αίθουσες του δικαστηρίου, στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας


 

Χθές 3/6/2015 μέτα από αναβολή της δίκης του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα δικαστήρια της Πάτρας, συναγωνιστές συγκεντρώθηκαν στο μπλοκάρισμα πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο μετά από κάλεσμα συναγωνιστών της περιοχής. 


Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγώνα υπέρ του λαού και δεν θα σταματήσουμε μέχρι την ανατροπή τους.





Περισσότερες φωτογραφίες εντός...

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος στο Ράδιο Γάμμα 03/06/2015



Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου στο Ράδιο Γάμμα της Πάτρας,σχετικά με το κίνημα "Δεν Πληρώνω".

Μίλησε για τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει. 

 
(Ακούστε την συνέντευξη)



Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

1957: Η δολοφονία του στρατηγού Στέφανου Σαράφη


o-st.-sarafis-mila-stoys-antartes-sto-kerasovo-kentrikh_0Ήταν Παρασκευή, 31 Μάη 1957, γύρω στη 1.40 το μεσημέρι, όταν στην παραλιακή λεωφόρο του Αλίμου μια βαριά πράσινη «Μπουίκ», με αριθμό ΞΑ 1941, τρέχοντας με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων, έπεσε πάνω στον Στ. Σαράφη και στη ...

ΟΛΟΙ στα δικαστήρια Πάτρας τη Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015



Ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ δικών που σκηνοθέτησαν οι μεγαλοεργολάβοι και τα πρώην και νυν πολιτικά τους τσιράκια, ενάντια στους αντιστεκόμενους πολίτες. 

Πρέπει να δώσουμε ενεργητικό παρόν σε όλες αυτές τις δίκες και να απαιτήσουμε από τη κυβέρνηση Συριζα-ΑΝΕΛ να σταματήσει επιτέλους τη βιομηχανία διώξεων με στημένες κατηγορίες (φθορές, παρακώλυση συγκοινωνιών, κα) αμνηστεύοντας όλους τους διωκόμενους αγωνιστές. 

Στο σκαμνί δε καθίζουν μόνο το Κίνημα Δεν Πληρώνω, αλλά και όλους όσους διεκδικούμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα και την ελευθερία μας. 
Απαιτούμε από τη κυβέρνηση Συριζα-ΑΝΕΛ να επαναφέρει ΑΜΕΣΑ το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Περισσότερες πληροφορίες  για τη δίκη:
https://www.facebook.com/events/1628526734097403/

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ !




Κίνημα Δεν Πληρώνω
 

www.oxidiodia.gr


Συνέντευξη για την τροπολογία των 29 του Συριζα, για τα ΔΙΟΔΙΑ, τις ΔΙΩΞΕΙΣ του Κινήματος Δεν Πληρώνω και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ....