Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ; ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Μετά την στροφή 180 μοιρών των αρμόδιων υπουργών του Σύριζα, που τα βρήκαν σε όλα με τους μεγαλοεργολάβους που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους, ήρθε και η σειρά των μελών του Σύριζα που διοργάνωσαν ημερίδα στο Υπουργείο Μεταφορών με θέμα : "Το σκάνδαλο των διοδίων στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα"

 Το τελικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν είναι χαρακτηριστικό των προθέσεων τους. Ξεκινάνε από ευχολόγιο που παραπέμπει  στο μακρινό απροσδιόριστο μέλλον για να καταλήξουν στο: Κανένας ΝΕΟΣ σταθμός διοδίων...

 Θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο:

"Οι τέσσερις ευαγγελιστές ήταν τρεις. Οι εξής δύο. Ο Λουκάς"

 Δείτε τι λένε οι επιτροπές του Σύριζα στην τελική ανακοίνωση της συνάντησης τους:

 "Παλεύουμε για ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης με καταγγελία των συμβάσεων παραχώρησης και έλεγχο και διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων από δημόσιο φορέα

Αμεσα μέτρα:
Απόσυρση Αστυνομίας από σταθμούς διοδίων
 Κατάργηση νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα – Βορίδη
 Αμνήστευση ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων για αγώνες ενάντια στα διόδια Κατάργηση του εικοσαπλάσιου
Κανένας νέος σταθμός διοδίων.
Άμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς και μη λειτουργία τους..."

Τσιμουδιά βέβαια για το πάγιο πανελλαδικό αίτημα του κινήματος ενάντια στα διόδια που απαιτεί ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ. 

Ακούστε τώρα την συνέντευξη του Βασίλη Παπαδόπουλου στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Κανάλι ΕΝΑ της τηλεόρασης της Κεντρικής Ελλάδας και στον δημοσιογράφο Γιάννη Βούτσινο:


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο συναγωνιστής μας Αποστόλης Αυλακιώτης στη τηλεόραση της Λαμίας για τα διόδια

Ακούστε τη συνέντευξη του Αποστόλη Αυλακιώτη, συναγωνιστή από την Επιτροπή Αγώνα του Κινήματος Δεν Πληρώνω Φθιώτιδας. 


Χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων και για τους αυτοκινητιστές ότι καθημερινά βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα  ... ή να πληρωσουν τα διόδια ή να πάνε ένα μεροκάματο σπίτι...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ Από τον Προμηθέα μέχρι σήμερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
Από τον Προμηθέα μέχρι σήμερα

του Βασίλη Παπανικολάου

1._ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

Ο όρος «πολιτική ανυπακοή» ξαναμπήκε τα τελευταία χρόνια στο λεξιλόγιό μας, χρησιμοποιούμενη με την έννοια της «ανυπακοής με πολιτικούς σκοπούς».
Εξετάζοντας τον όρο μέσα στην ιστορική του διαδρομή, η έννοιά του παραλλάσσει ελαφρά από την προαναφερόμενη, είναι ευρύτερη και προσεγγίζει περισσότερο προς την «ανυπακοή έναντι μιας πολιτικής εξουσίας» (ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάποιος σκοπός πέραν της ίδιας της μη συμμόρφωσης). Με αυτήν την έννοια θα το προσεγγίσουμε παρακάτω. 

Θα ασχοληθούμε λοιπόν με την «πολιτική ανυπακοή» ως άρνηση συμμόρφωσης στις επιταγές (νόμους, αποφάσεις, διαταγές, εντολές) μιας πολιτικής εξουσίας. Συνήθως (και σε γενικές γραμμές όσο πλησιάζουμε προς το σήμερα), για να μιλάμε για πολιτική ανυπακοή, θα πρέπει η όποια άρνηση να στηρίζεται όχι σε τυφλά-ενστικτώδη-ιδιοτελή κίνητρα αλλά στην...

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πολιτιστικό Στέκι Πατησίων: Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος φιλοξενίας τέχνης, πολιτισμού και αντίστασης

Πολιτιστικό Στέκι Πατησίων 
 
Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις:
  • Σάββατο 14 Μαρτίου 7:00 μ.μ. - “Συναυλία για δύο κιθάρες, ένα ταξίδι στην Αναγέννηση και το Μπαρόκ”, Θεοδόσης Τεμζελίδης και Ευγενία Τσαπατσάρη
  • Σάββατο 21 Μαρτίου 7:00 μ.μ. - “Πολιτική Ανυπακοή από τον Προμηθέα μέχρι σήμερα” Βασίλης Παπανικολάου, Δικηγόρος
 
Προσεχώς : Έκθεση Φωτογραφίας – “Μέσα από το φακό των νέων φωτογράφων” ....

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η Έννοια Του Χρήματος

του Christopher J. Arthur
μετάφραση Χρήστος Βαλλιάνος 

Παρ’ όλο που το χρήμα έχει πάντα μια υλική ύπαρξη, η οντολογική του κατανόηση παραμένει δύσκολη. Στο παρόν άρθρο υποστηρίζουμε τη θέση ότι η έννοια του χρήματος απαιτεί μια αποσαφήνιση με τη βοήθεια των εργαλείων της λογικής του Χέγκελ.
Η συζήτηση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που στοχεύει σε μια συστηματική διαλεκτική ανασύνθεση των κατηγοριών του Κεφαλαίου [1] του Μαρξ, για την οποία προσφέρει τη δυνατότητα μιας συγκεκριμένης δοκιμής. Η συστηματική διαλεκτική είναι μια...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΗΧΗΡΟ ΣΤΟΠ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Το πανό του Κινήματος μπροστά στην είσοδο του Ειρηνοδικείου Πειραιά

Από νωρίς το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν μπροστά  στο Ειρηνοδικείο του Πειραιά, Νικήτα 12, πολλά μέλη και φίλοι της  οικογένειας του 82χρονου συμπολίτη μας, όπου πλειστηριαζόταν η πρώτη κατοικία τους , από μεγάλη τράπεζα. 
Μαζί τους πολλά μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 
 Ο 82χρονος πάσχει από πολλές παθήσεις μεταξύ των οποίων σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, καρδιοπάθεια και πολλά εγκεφαλικά. 

Η κόρη τους, Ελένη, είχε τηλεφωνήσει στο Κίνημα Δεν Πληρώνω και έκανε έκκληση για αλληλέγγυα δράση κατά του πλειστηριασμού.

Τα κίτρινα πανό του Κινήματος ξεδιπλώθηκαν μπροστά από την είσοδο του Ειρηνοδικείου.
 Όταν, οι φίλοι και συγγενείς του ηλικιωμένου ζευγαριού, αντίκρυσαν τους συναγωνιστές μας, συγκινημένοι, ήρθαν και μας αγκάλιασαν και κράτησαν τα πανό και τις σημαίες του Κινήματος.


Όλοι στον αγώνα! Σήμερα το δικό μου σπίτι- Αύριο το δικό σου!

Η αίθουσα γέμισε σιγά- σιγά από πλήθος κόσμου, ενώ υπήρχε και ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης, ενστόλων και της ασφάλειας.

Αργότερα προσήλθαν και μέλη και εκπρόσωποι άλλων συλλογικοτήτων (Επαμ, ΑΝ.ΕΛ), ενώ εντύπωση έκανε η απουσία άλλων κομμάτων της αριστεράς .
Ιδιαίτερα τα μέλη του Σύριζα που προεκλογικά έκαναν την εμφάνισή τους, έστω και αναιμικά, τώρα έλαμπαν δια της απουσίας τους.

Με πρωτοστατούντα τα μέλη του Κινήματος τα συνθήματα: 

"Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" και "Αν δεν αντισταθούμε σ΄όλες τις γειτονιές, οιπόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές" δονούσαν συνεχώς την αίθουσα.



Τελικά όλοι οι πλειστηριασμοί αναβλήθηκαν.

Οι συγγενείς του 82χρονου εξέφρασαν τις ευχαριστίες σε όλους τους παρευρεθέντες και ιδιαίτερα στους συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Δυστυχώς, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών συνεχίζονται ανεμπόδιστα. 
Κάθε λογής κοράκι, μπορεί και υφαρπάζει τους κόπους μίας ζωής. 


ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ !! 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !!

14 Μαρτίου 2015 - Συναυλία με έργα για δύο κιθάρες (video)

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 11/3/15, 3.30 μμ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


http://katasxeseisstop.blogspot.gr/

Όλοι σήμερα στο Ειρηνοδικείο του Πειραιά, Νικήτα 12, όπου πλειστηριάζεται η πρώτη κατοικία ζεύγους ηλικιωμένων. 

Δυστυχώς, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών συνεχίζονται ανεμπόδιστα. 
Κάθε λογής κοράκι, μπορεί και υφαρπάζει τους κόπους μίας ζωής....

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκη, πες μας για την απαλλαγή του Θέμου και μετά κυνήγα τον τυροπιτά…

βαρουφακης2 Δεν ήταν πλακίτσα η είδηση ότι στη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων του κ. Βαρουφάκη περιλαμβάνεται και το γελοίο ρουφιανόμετρο.

Η συγκρότηση σώματος από ιδιώτες που θα παριστάνουν τους πελάτες και θα γυρνάνε καλωδιωμένοι από μαγαζί σε μαγαζί για να ανακαλύπτουν φοροφυγάδες.
Θυμόμαστε την κριτική του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξίσου γελοία αναφορά στις αποδείξεις για την τυρόπιτα. Τότε που ....

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αυτή ήταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ

Γεννήθηκε ως Ροζαλία Λούξεμπουργκ το 1871 σε μια μικρή πόλη της Πολωνίας από μια οικογένεια κοσμικών Εβραίων. Όταν ήταν 3 ετών η οικογένεια μετακόμισε στη Βαρσοβία, όπου οι Πολωνοί μισούσαν τους Ρώσους, οι Ρώσοι μισούσαν τους Πολωνούς και όλοι μισούσαν τους Εβραίους...

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΔΙΟΔΙΑ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ Ή ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ;

Το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ απαντάει , απο το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Καναλιού ΕΝΑ της Κεντρικής Ελλάδας, για τις δηλώσεις του υπουργού Γ. Σταθάκη περί κατάργησης του νόμου Ρέππα και Βορίδη όπως και για το οτι θα σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών ενάντια στα διόδια.


Δύο κιθάρες μας συνοδεύουν στην αναγέννηση και το μπαρόκ

ΔΥΟ ΚΙΘΑΡΕΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΟΚ


σας καλεί το  

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 7μμ, 

στη 
ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΜΕ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΙΘΑΡΕΣ

Ο Θεοδόσης Τεμζελίδης και η Ευγενία Τσαπατσάρη θα ερμηνεύσουν συνθέσεις Άγγλων, Γερμανών και Ιταλών συνθετών του 16ου και του 17ου αιώνα.







 

  • JOHN DOWLAND 
  • JOHN JOHNSON 
  • ROBERT JOHNSON 
  • JOHANN SEBASTIAN BACH 
  • JOHANN ROSSENMULLER 
  • SIMONE MOLINARO 
  • DOMENICO SCARLATTI 
  • DOMENICO CIMAROSSA




 

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η μάχη της Κοκκινιάς (4 - 8 Μάρτη 1944)

Στον αγώνα που διεξάγει ο λαός κατά των Γερμανών κατακτητών, η πάλη της Αθήνας, του Πειραιά και των συνοικιών παίζει κυρίαρχο κι αποφασιστικό ρόλο. Ως το Σεπτέμβρη του 1943 ο αγώνας των πόλεων εκδηλώνεται με σαμποτάζ, απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις. Μετά το Σεπτέμβρη του 1943 ή ένταση, το βάθος κι ο συνειδητός χαρακτήρας του αγώνα τρομάζουν τον κατακτητή και προκαλούν την έντονη αντίδραση των Γερμανών και των συνεργατών τους. Το 1944 βρίσκει την Αθήνα, τον Πειραιά και τις συνοικίες σε μια - διαρκώς εντεινόμενη - εμπόλεμη κατάσταση.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ: Λάρισα- Αθώοι κρίθηκαν τελικά 20 Θεσσαλοί στις δίκες για τα διόδια στη Λάρισα - 37 συνολικά κατηγορούμενοι σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο

 Αθώοι κρίθηκαν αργά σήμερα το μεσημέρι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 20 Θεσσαλοί πολίτες που κάθισαν  στο «σκαμνί» αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και διέγερση.

Η υπόθεση αφορούσε κινητοποιήσεις κατά των διοδίων που πραγματοποιήθηκαν στο Μοσχοχώρι και το Μακρυχώρι το Μάρτιο του 2011, ενώ το δικαστήριο δέχτηκε πως οι κατηγορούμενοι μοίραζαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι....

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τα τοπικά ΜΜΕ για την επίθεση Μαγκούφη


Για τις 16 Νοεμβρίου 2015 παραπέμπεται από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, η εκδίκαση της υπόθεσης χειροδικίας του πρώην Βουλευτή Τρικάλων, Χρήστου Μαγκούφη, σε βάρος του μέλους του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Σούλας Γαλάνη.













Den plirono Lamia1




Από νωρίς το πρωί μέλη  του Κινήματος Δεν Πληρώνω,  μαζί με το πρόεδρο Βασίλη Παπαδόπουλο και τη παθούσα Σούλα Γαλάνη  έκαναν αισθητή τη παρουσία τους έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη πλήρη κατάργηση των διοδίων.

Στο κάλεσμα του κινήματος  για συμπαράσταση ανταποκρίθηκαν και βρέθηκαν στα δικαστήρια τοπικοί φορείς, όπως η δημοτική κίνηση Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία, η Αριστερή Παρέμβαση για τη Στερεά Ελλάδα, η Κίνηση Πολιτών Λαμίας, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολλοί πολίτες.





altpressfthiotida.com
e-fthia.gr
lamiastar.gr


Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Αδωνι Γεωργιάδη

Διακόσιοι δεκαέξι βουλευτές ψήφισαν στη Βουλή να μην αρθεί η ασυλία του Άδωνη Γεωργιάδη. 
Μαζί και βουλευτές του Σύριζα. 
Το επιχείρημα ήταν πως οι καταγγελίες με βάση τις οποίες ζητήθηκε από την Εισαγγελία η άρση ασυλίας δεν ευσταθούσαν.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα για να δούμε πώς πρέπει να είναι και πώς κατέληξαν να είναι. 
Η Βουλή οφείλει να προστατεύει τους βουλευτές της και να μην τους αφήνει έκθετους σε μηνύσεις λόγω  της βουλευτικής τους δραστηριότητας. Αυτή και μόνο είναι η έννοια και η προστασία της ασυλίας. Ασυλία δεν σημαίνει πως κάποιος βουλευτής πατάει άνθρωπο με το αυτοκίνητο μεθυσμένος και δεν ψηφίζεται η άρση του....

Νίκος Μπελογιάννης 1915 – 1952

Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1915 στην Αμαλιάδα. Από μαθητής του Γυμνασίου βρέθηκε στο δημοκρατικό κίνημα. Σπούδασε νομικά, αλλά δεν τέλειωσε τις σπουδές του, διότι αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο με απόφαση της Συγκλήτου για τη δράση του «εναντίον της κοσμογονίας του Κονδύλη».