Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ευτυχισμένο το 2014, μόνο με εμάς στο τιμόνι



Ευτυχισμένο το 2014, μόνο με εμάς στο τιμόνι

Το 2013 μας αποχαιρέτισε. Ένα έτος λεηλάτησης του ελληνικού λαού που χειμάχθηκε από την πιο ακραία αντιλαϊκή πολιτική στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Το 2013, ήταν μία χρονιά που έφερε ακόμη περισσότερο σκοτάδι, φτώχεια και δυστυχία στον πληγωμένο γίγαντα, τον ελληνικό λαό. Στο άλλο στρατόπεδο, η φαινομενικά ισχυρή μειοψηφία, συνέχισε ακάθεκτη το πάρτυ δισεκατομμυρίων που στήνει εδώ και χρόνια στις πλάτες μας, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες που επιφέρει με την απληστία της.

Πλέον η οικονομική ολιγαρχία, επιχειρώντας την πλήρη επιβολή της πάνω στο λαό, προσπαθεί να αρπάξει όχι μόνο ό,τι απέμεινε από την λαϊκή περιουσία, αλλά και ό,τι απέμεινε από την αξιοπρέπειά μας. Η τάξη των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων, των κερδοσκόπων και του διαπλεκόμενου πολιτικού προσωπικού τους, επιβίωσε ιστορικά από τις κρίσεις που ή ίδια κατά κύριο λόγο δημιούργησε, μέσω της λαεηλάτησης των λαών και της ισχυροποίησης των μηχανισμών καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Μόνο όταν οι λαοί αντιστέκονταν σθεναρά, κατάφερναν αφενός μεν να επιβιώσουν, αφετέρου δε να δημιουργήσουν παρακαταθήκες για μία καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία.

Στη χώρα μας, τη χρονιά που μας πέρασε, την πυκνή σκοτεινιά ήρθαν να διαπεράσουν κάποιες αχτίδες αντίστασης, ελπίδας και αισιοδοξίας. Μία σειρά σημαντικών αγώνων που δόθηκαν από το λαό μας, με το Κίνημα Δεν Πληρώνω στην πρώτη γραμμή, έφεραν το σύστημα σε πρωτόγνωρα αδιέξοδα.



Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα


Οι χιλιάδες επανασυνδέσεις ρεύματος και η εν εξελίξει πολυμέτωπη δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω, στα πλαίσια της πανελλαδικής αγωνιστικής εκστρατείας μας «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα», επανέφεραν το φως σε δεκάδες χιλιάδες φτωχούς συμπολίτες μας που ήταν βυθισμένοι στο σκοτάδι από τις δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης και την απάνθρωπη συμπεριφορά της διοίκησης της ΔΕΗ.



Ελεύθεροι δρόμοι για όλους – Αγώνας ενάντια στα διόδια


Ο μαραθώνιος αγώνας του Κινήματος Δεν Πληρώνω ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων συνεχίζεται. Το 2013 ανοίξαμε δεκάδες φορές τα διόδια σε όλη την Ελλάδα και μέσα στο 2014 κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις νέες σκανδαλώδεις συμβάσεις παραχώρησης που οδηγούν σε δυσθεώρητες αυξήσεις στα διόδια και τοποθέτηση δεκάδων νέων σταθμών ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό.



Επιτροπές «Κατασχέσεις STOP» – Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη


Μετά τις δεκάδες αποτροπές κατασχέσεων και πλειστηριασμών που πραγματοποιήσαμε μέσα στο 2013, κατέχουμε την τεχνογνωσία και την αποφασιστικότητα προκειμένου να χτίσουμε επιτροπές ενάντια στις κατασχέσεις σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, μέσα σε ελάχιστες μέρες από το κάλεσμα του Κινήματος Δεν Πληρώνω, εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν έρθει στις συνελεύσεις μας και έχουν εγγραφεί στις τοπικές επιτροπές «Κατασχέσεις STOP». Στις επιτροπές αυτές καλείστε να εγγραφείτε όλοι σας προκειμένου να υψώσουμε απροσπέλαστο τείχος αντίστασης ενάντια στα αρπακτικά που θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια μας.



Αλληλεγγύη στον λαό της Χαλκιδικής


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δε θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, ενάντια στους χρυσοθήρες και τον στρατό τους. Από την αστυνομοκρατούμενη Ιερισσό μέχρι την πλατεία Συντάγματος, και από την Θεσσαλονίκη μέχρι τα γραφεία της Eldorado Gold, ήμασταν μαζί στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσουμε χέρι-χέρι μέχρι να νικήσουμε.



Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Υγεία


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη μάχη προάσπισης των δημόσιων νοσοκομείων και δομών υγείας γενικότερα. Πρωτοστατήσαμε σε όλους τους αγώνες ενάντια στο κλείσιμο των δημόσιων υγειονομικών μονάδων της Αττικής αλλά και όλης της Ελλάδας καθώς και ενάντια στο 5ευρω, το 25ευρω και την οποιαδήποτε οικονομική συμμετοχή των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.



Όχι στη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας – Όχι στις απολύσεις εργαζομένων


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω βρέθηκε από την πρώτη μέρα στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών στα ΑΕΙ σε έναν αγώνα ενάντια στη διάλυση των δημόσιων πανεπιστημίων. Συμμετείχαμε σε όλες τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου Αθηνά που αποτελεί την ταφόπλακα της Δημόσιας Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.



Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό – Επαναπρόσληψη απολυμένων


Πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων. Παλεύουμε για μία ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση η οποία θα αποτελεί βήμα του λαού και μέσο προαγωγής πολιτισμού και όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Αγωνιζόμαστε για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζομένων εκτός φυσικά από τους παπαγάλους- μεγαλοδημοσιογράφους.



Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλο το λαό


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει στο πλευρό των εργαζομένων του Μετρό για το δικαίωμα τους στην εργασία και την αξιοπρέπεια. Επίσης, αγωνιστήκαμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα για το δικαίωμα του λαού μας στην ελεύθερη πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την ανάδειξη της απαράδεκτης συμπεριφοράς των κεφαλοκυνηγών-ελεγκτών που εκτός των άλλων κόστισε τη ζωή στο 19χρονο Θ. Καναούτη και οδήγησε στον τραυματισμό πολλών άλλων συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων και του ΑΜΕΑ Π. Μιχελή.



2014: Έτος μεγάλων αγώνων και εκλογικών αναμετρήσεων


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα βρίσκεται και ο 2014 στους δρόμους, κλιμακώνοντας καθημερινά τον αγώνα του σε όλα τα μέτωπα. Το Κίνημά μας επίσης, θα συμμετάσχει και στις εκλογικές αναμετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014, φιλοδοξώντας να αποτελέσει την μόνη εκλεγμένη δύναμη με τόσο σημαντικούς αγώνες τα τελευταία χρόνια στο πλευρό του ελληνικού λαού.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
211 0192839
mail: epitropes2010@gmail.com
kinimadenplirono.gr

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Μετά από 3,5 χρόνια στο σκοτάδι...ξανά φως. Μεγάλη νίκη του Κινήματος Δεν Πληρώνω


Την περασμένη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε νικηφόρα μία μεγάλη μάχη του Κινήματος Δεν Πληρώνω ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα της κυβέρνησης και των ανώτερων κλιμακίων της ΔΕΗ. Η επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της κ. Ευγενίας από τα Μελίσσια, αποτέλεσε μία πρόκληση για το κίνημά μας στην οποία και αντεπεξήλθαμε.

Η κ. Ευγενία είναι 6 χρόνια άνεργη και μένει με τα δύο από τα πέντε παιδιά της σε ένα διαμέρισμα στα Μελίσσια. Μέχρι χθες ο εφιάλτης της έμοιαζε δίχως τέλος. Αναγκάστηκε να μείνει στο σκοτάδι για 3,5 χρόνια, ανήμπορη να αντεπεξέλθει στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ένα της παιδί έπαιζε καθημερινά τη ζωή του κορόνα γράμματα, καθώς παρότι διαβητικό και εξαρτώμενο από τη λήψη ινσουλίνης, αποστερείτο την άμεση πρόσβαση σε ψυγείο. Πριν από δύο χρόνια, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, καθώς έπαθε σηψαιμία λόγω της ελλιπούς συντήρησης των φαρμάκων του σε παγοκύστες. Αργότερα, λόγω έλλειψης ρεύματος στο σπίτι, αναγκαζόταν να μετακινείται τέσσερις με έξι φορές τη μέρα εκτός του σπιτιού του προκειμένου να κάνει τις ενέσεις του σε συγγενικό σπίτι με ψυγείο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει την ήδη εύθραυστη υγεία του.

Το δράμα της οικογένειας αυτής αναδείχθηκε μέσα από τον ασυμβίβαστο αγώνα του Κινήματος Δεν Πληρώνω και συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η επανασύνδεση του ρεύματος στην οικογένεια αυτή αποτελεί νίκη του Κινήματος Δεν Πληρώνω καθώς και όλων όσων αγωνίζονται με σθένος και αυταπάρνηση για να επαναφέρουν στις ζωές μας την ελπίδα και την αξιοπρέπεια.

Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν, και αφού είχε προηγηθεί μία περίοδος καθημερινής επαφής με την οικογένεια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω πραγματοποίησε μία δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ Κηφισιάς. Εκατό και πλέον αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω, παρόντος και του προέδρου Βασίλη Παπαδόπουλου, έδωσαν βροντερό «παρών», καταδεικνύοντας με τον πλέον σαφή τρόπο την έννοια της αλληλεγγύης. Στη ΔΕΗ Κηφισιάς παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά από πρόσκληση του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Ο πρόεδρος Νίκος Φωτόπουλος, συνεισέφερε σημαντικά στην επιτυχημένη έκβαση της παρέμβασής μας. 
Ενδεικτική του κλίματος αλληλεγγύης ήταν και η παρουσία εκπροσώπων από την ομάδα αλληλεγγύης πασχόντων με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι έχουν αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς αλληλεγγύης με το Κίνημα Δεν Πληρώνω και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας. Η ανυποχώρητη και αποφασιστική στάση που επέδειξαν όλοι οι αγωνιστές που συμμετείχαν στη δράση, ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να επιτευχθεί η πολυπόθητη επανασύνδεση.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι όλον τον προηγούμενο καιρό, οι μαραθώνιες προσπάθειες της οικογένειας να βρει λίγη ανθρωπιά, έπεφταν στο κενό. Τι και εάν επισκέφτηκε επανειλημμένα τη ΔΕΗ, τον δήμο, την εκκλησία και πολλούς άλλους θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση. Έτσι λοιπόν, πριν από μερικές εβδομάδες, η κ. Ευγενία αποφάσισε μαζί με την κόρη της να απευθυνθεί στο Κίνημα Δεν Πληρώνω. 

Οι αγωνιστές του κινήματος μας ευαισθητοποιήθηκαν άμεσα. Δώσαμε κουράγιο στην οικογένεια, την οποία και επισκεφτήκαμε πολλές φορές το σπίτι της στα Μελίσσια, δημοσιοποιήσαμε το θέμα στα κανάλια και αναπτύξαμε μία στρατηγική πολυμέτωπου αγώνα. Αποκορύφωμα αυτής της πάλης μας βέβαια, ήταν η συγκέντρωση στη ΔΕΗ Κηφισιάς. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η νίκη του Κινήματος σε αυτή την υπόθεση θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για τους κρίσιμους αγώνες που έρχονται.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τις τελευταίες ημέρες, παρά τις υποκριτικές εξαγγελίες της κυβέρνησης περί επανασυνδέσεων ρευμάτων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η πραγματικότητα μαρτυρά το αντίθετο. 
Ολοένα και περισσότερες φτωχές οικογένειες βυθίζονται στο σκοτάδι και καταδικάζονται στη δυστυχία. 
Τα τηλέφωνα των γραφείων του Κινήματος Δεν Πληρώνω χτυπούν συνεχώς, από απελπισμένους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν πέσει θύματα της κυβερνητικής αναλγησίας. Με 370.000 νοικοκυριά στο σκοτάδι, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που εκτυλίσσεται γύρω μας είναι μία παρανοϊκή πραγματικότητα στην οποία οφείλουμε να βάλουμε τέλος με τον διαρκή και ασυμβίβαστο αγώνα μας.


Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας - Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα



Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
τηλέφωνο: 211 0192839
e-mailepitropes2010@gmail.com
www.kinimadenplirono.gr

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος και το πλυντήριο των ΜΜΕ στον Μηταράκη

"...Αρχικά αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε καν με το θέμα του Νότη Μηταράκη, δεν έβγαλε λόγου χάρη ανακοίνωση, δεν «σήκωσε» το θέμα πολιτικά. Φαίνεται ότι η συντροφιά της BlackRock είναι μεγάλη και επιβάλλει… αμοιβαία σιωπή. Ας απαντήσει ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σταθάκης. Όχι σε μας. Στον κόσμο που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας σε μια άλλη πολιτική...."
Και να που μέχρι και ο ΣΚΑΪ, αλλά και τα υπόλοιπα μνημονιακά Μέσα, έμαθαν τη σχέση της BlackRock με την Eldorado Gold. Όχι, δεν προσχώρησαν στο κίνημα των κατοίκων των Σκουριών ο «έγκυρος» σταθμός και τα ΜΜΕ των εργολάβων. Σε ρεπορτάζ που...

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τι σημαίνουν οι αναγγελίες για επανασυνδέσεις ρεύματος από τη μνημονιακή χολέρα;

 
Όλα τα κυβερνητικά λαμόγια μαζί με τους καλοθρεμμένους παπαγάλους των ΜΜΕ, έγιναν ξαφνικά "οπαδοί" του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Μέχρι και τα συνθήματα μας οικειοποιήθηκαν οι απατεώνες! 

"Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!"
αναφωνεί, με θράσος, ο  Μπένι ο παχύδερμος !!
Ο Κεδίκογλου μιλάει στα κανάλια για την όψιμη κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνηση που δολοφονεί χιλιάδες συμπολίτες μας με την πολιτική της.
Για μια ακόμη φορά η πολιτική και η πράξη του Κινήματος Δεν Πληρώνω επιβεβαιώνεται.
Σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα δικαιωνόμαστε. Τα είχαμε πεί για τους δρόμους και τα διόδια και υλοποιούσαμε τα λόγια μας στο δρόμο του αγώνα. Με τίμημα δεκάδες διώξεις , δίκες και χτυπήματα από τα ΜΑΤ. Ποιός ξεχνάει το χτύπημα μας από τα ΜΑΤ μετά την διαδήλωση μας στη ΔΕΗ Καλλιθέας και στις διαδηλώσεις σε Γενικές απεργίες,   στο Σύνταγμα και αλλού;
Δεκάδες χιλιάδες κομμένων ρευμάτων έχουν επανασυνδεθεί από το Κίνημα Δεν Πληρώνω σε όλη τη χώρα και συνεχίζουμε ακάθεκτοι, με καθαρό πρόσωπο. Δίνοντας  το παράδειγμα της αλληλεγγύης, της πολιτικής ανυπακοής και της αξιοπρέπειας σε όλη τη χειμαζόμενη κοινωνία. Ακονίζοντας την αιχμή του δόρατος της πάλης για κοινωνική δικαιοσύνη και απελευθέρωση.

Το αίμα των δύο φοιτητών από τη Λάρισα, της 13χρονης Σάρας, του υπερήλικα από την Ξάνθη και τόσων άλλων συνανθρώπων μας ζητάει εκδίκηση.
Δεν θα μπορέσουν να πάρουν  άφεση αμαρτιών για τις εγκληματικές τους πράξεις, όσα επικοινωνιακά παιχνίδια και αν χρησιμοποιήσουν. Δεν θα μας ρίξουν τη στάχτη από τα μαγκάλια στα μάτια!
Ο λαός και μνήμη έχει και να αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ξέρει!
Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δηλώνει ότι δεν περιμένουμε από κανέναν από δαύτους να επουλώσουν τις πληγές της κοινωνίας.
Είναι σαν να περιμένεις από  τον εγκληματία να περιθάλψει το θύμα του! Να σε σφάξω Γιάννη να σ΄αλείψω μέλι!
Το μέγεθος της υποκρισίας τους δεν έχει όρια.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εξακολουθεί να επανασυνδέει το κομμένο ρεύμα σε φτωχές και κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες.
Εξ άλλου οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές μιλούν για επανασύνδεση σε 10 έως 20.000 νοικοκυριά τη στιγμή που σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΗ υπάρχουν 350.000 με κομμένο ρεύμα.
Τα μικροπολιτικά προεκλογικά παιχνίδια των μνημονιακών δολοφόνων που μας κυβερνούν δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανένα.
Καμιά εμπιστοσύνη στους ολετήρες της ζωής μας!
Μόνη λύση να πετάξουμε από πάνω μας τα παράσιτα που μας ρουφούν το αίμα! 
Πάλη για συνολικές κοινωνικές ανατροπές!
Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές και εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
Τηλέφωνο γα επανασυνδέσεις ρεύματος 211 0192839
Καυτατζόγλου 35- Πατήσια- ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος
epitropes2010@gmail.com

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΟΔΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΜΩΛΟΥ: Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΥΛΑΚΙΩΤΗΣ ΣΤΟ LAMIAREPORT- VIDEO

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω για μια ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή για την κατάργηση των διοδίων. Ο Αποστόλης Αυλακιώτης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω, μαζί με συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω Φθιώτιδας στο σημερινό (Δευτέρα 9-12-13)άνοιγμα των διοδίων στην Αγία Τριάδα Μώλου.