Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Tο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, η στάση της αριστεράς και ο Trotsky

"Καθώς είμαι ένας άσπονδος εχθρός του φασισμού, είμαι την ίδια στιγμή ξεκάθαρα εναντίον της απαγόρευσης του…
Το να τεθούν εκτός νόμου οι φασιστικές ομάδες θα έχει αναπόφευκτα έναν πλασματικό χαρακτήρα: ως αντιδραστικές οργανώσεις που είναι, μπορούν εύκολα να αλλάζουν χρώμα και να προσαρμόζονται σε κάθε είδους οργανωτική μορφή, μιας και τα ισχυρά τμήματα της κυρίαρχης τάξης και του κυβερνητικού μηχανισμού τρέφουν μεγάλες συμπάθειες γι αυτούς και αυτές οι συμπάθειες μεγαλώνουν αναπόφευκτα σε καιρούς πολιτικής κρίσης…
Ωστόσο, το ζήτημα δεν εξαντλείται από αυτή την άποψη. Κάτω από τις συνθήκες...

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - 29/5/13

 Σήμερα, Τετάρτη 29-5-13, δικαζόταν στα δικαστήρια Ευελπίδων, ο συναγωνιστής Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Σ.Ε. του Κινήματος Δεν Πληρώνω και   11 κάτοικοι των Αφιδνών, από τους μεγαλοεργολάβους της Νέας Οδού ΑΕ, με προσχηματικές κατηγορίες.
Η δίκη πήρε αναβολή, λόγω παρελεύσεως ωραρίου, και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014.
Εμείς ως Κίνημα Δε Πληρώνω, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους συναγωνιστές για το σημερινό βροντερό τους παρών στα δικαστήρια της Ευελπίδων!
Ήταν μία επίδειξη δύναμης, οργάνωσης και αλληλεγγύης, προς ένα καθεστώς που ο μόνος τρόπος που του έχει μείνει να κυβερνά, είναι η καταστολή και η ποινικοποίηση των αγώνων!
Ξέρουν πολύ καλά πλέον, ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω, δεν εκφοβίζεται με τέτοιου είδους πολιτικές δίκες φρονηματικού χαρακτήρα, αλλά συσπειρώνεται και αντεπιτίθεται!
Ευχαριστούμε πολύ τους δεκάδες αλληλέγγυους από άλλες οργανώσεις όπως το ΕΠΑΜ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα εργατικά σωματεία των ηρωικών εργαζόμενων στο Μετρό και στην Ελληνική Χαλυβουργία, των καθηγητών Ωδείων, του Νοσοκομείου Πατησίων αλλά και ανένταχτους πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν.
Επίσης τους μοτοσυκλετιστές της ΛΕΜΟΤ και της ΜΟΤΟΕ.
Παρευρέθησαν ακόμη και συναγωνιστές από επαρχιακές πόλεις (Χαλκίδα, Βόλος κλπ) οι οποίοι ήρθαν αποκλειστικά για την δίκη.
Η ενότητά μας σίγουρα τους τρομοκρατεί και πρέπει να επιδεικνύεται με κάθε ευκαιρία και σε κάθε κοινωνική μάχη!
Οι αγωνιστές δε σκύβουν το κεφάλι!
Οργανωνόμαστε μέχρι την τελική νίκη!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Αριστερά καπέλα σε ρόζ απόχρωση (για το καπέλωμα εκδήλωσης για τη ΒΙΟ.ΜΕ)

Small_img_19304Θέλετε ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η «αυτοδιαχείριση» για το μάζεμα «κουκιών» στο μεγάλο παζάρι της κοινοβουλευτικής «αλλαγής» με αριστερό προφίλ, κοινώς για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές; Ο λόγος για την εκδήλωση του Δικτύου Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, με ομιλητές τον Raul Godoy, επί 20ετία εργαζόμενο και από τα ιδρυτικά στελέχη του συνδικάτου του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της Zanon στην Αργεντινή, εκπρόσωπο των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και μια οικονομολόγο.

Αν επρόκειτο μόνο ...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 5 ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Kαλούμε όποιο site, blog, σελίδα, επιθυμεί  να προσυπογράψει το ψήφισμα να προσθέσει το url του στα σχόλια της ανάρτησης ή να στείλει mail  στο  loukiakifisia@gmail.com . Το ψήφισμα θα σταλεί στο ICAP και στα  μέσα ενημέρωσης στην Κούβα.

Οι υπογραφές εμφανίζονται  ΕΔΩ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί”, η πολιτιστική, αθλητική ομάδα αλληλεγγύης “Ηasta la Victoria Siempre ,  οι Εκδόσεις “Διεθνές Βήμα”, διαχειριστές  blogs και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης  ("Prensa Rebelde" ,"Cuba de Corazon", "Proyecto Numantino" κ.α)  συναντηθήκαμε σήμερα 22/5/2013 στην Αθήνα με αφορμή την ευκαιρία της επίσκεψης στη χώρα μας αντιπροσωπείας του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP)

 Συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με σκοπό την...

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ- ΣΕΛΜΑ:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΨΗΦΙΣΜΑ



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΡΓΕΙ, ΤΩΝ ΛΙΣΤΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ..

Πριν 19 μήνες (παρά 4 μέρες, στις 31/10/2011) ψηφιζόταν από την 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. η απόφαση για τις οργανωτικές αρχές. Προσωπικά ήμουν ένας από τους απειροελάχιστους που την είχαν καταψηφίσει καθώς είχε πάρα πολλά κενά, αλλά θα περίμενα από όσους την είχαν υπερψηφίσει να την είχαν στηρίξει σε αυτό το διάστημα που έχει περάσει ώστε να υπάρχει μια στοιχειώδης συνέπεια λόγων και έργων. 
Ένας βασικός λόγος που με είχε οδηγήσει στην καταψήφιση ήταν η απουσία οποιασδήποτε πρόβλεψης για πειθαρχική ποινή σε μέλη που εξαφανίζονται επί μήνες-χρόνια ή ακόμα και σε όσους στρατεύονται σε άλλο πολιτικό χώρο . Αυτό είναι κάτι που...

Αποχώρηση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με τη σύντομη αυτή παρέμβαση θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την αποχώρησή μας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
Αποχωρούμε από την Τ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νέας Σμύρνης και παραιτούμαστε από κάθε καταστατικό μας δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στην Τ.Ε και την κεντρική καθοδήγηση του «μετωπικού» μορφώματος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Θα θέλαμε να εξηγήσουμε εν συντομία τους λόγους της ανωτέρω απόφασης.
 Το σημείο 4 της Απόφασης της Πρώτης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η εγγραφή των μελών και η εκλογή των αντιπροσώπων στις Τ. Ε. γίνεται με βάση την αρχή ένα μέλος-μία ψήφος». Αυτή η αρχή προϋποθέτει τη δυνατότητα πολιτικής έκφρασης/ελευθερίας παρέμβασης μέσα στην Τοπική. Ωστόσο η πραγματικότητα έδειξε το εξής:....

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ 26-5-13: ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ- ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Οι φωτο ειναι του συναγωνιστή Γιώργου Παναγάκη


 Δείτε και τις υπόλοιπες φωτο...

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Για την σημερινή δίκη της Ελευθερίας Ψυχογιού

 ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΨΥΧΟΓΙΟΥ
 Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη της Ελευθερίας Ψυχογιού. Αιτία, όπως μας αναφέρθηκε,  η αδυναμία παράστασης του δικηγόρου της κ.Χριστοφάκη, λόγω απασχόλησης του με την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, του οποίου επίσης είναι συνήγορος.

Και σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο πλευρό της συναγωνίστριας Ελευθερίας Ψυχογιου βρέθηκαν πολλοί φίλοι και σύντροφοι της.

Μεταξύ των αλληλέγγυων, όπως κάθε φορά, συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Για ενημέρωση πάνω στην υπόθεση δείτε ΕΔΩ.

Η παρακάτω είναι ανάρτηση της Ελευθερίας Ψυχογιού από το fb :
Απέσυρε την αγωγή ο συνήγορος της γυναίκας του Πάγκαλου εναντίον μου .
Μια ζητάει αναβολή , την άλλη δεν την γράφει στο πινάκιο και την αποσύρει ... Προφανώς δεν θέλει να εκδικαστεί .
Συμπέρασμα :Όταν δεν φοβάσαι την εξουσία υποχωρεί ατάκτως !!!

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

δειτε επισησ και εδω:
1.ΣΥΡΙΖΑ: "ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ"- ΠΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

2.Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
Παραθέτουμε και το κέιμενο από το "Μικρόπολις"
 
ΑνακοΙνωση του ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ για μια σΥγχυση που δεν την προκΑλεσε
( κείμενο του μικρόπολις για το θέμα: "αλληλεγγύη για όλους" )

Το δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους», κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ με επαγγελματικά στελέχη, χρηματοδοτείται από το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών του.

Τίποτα το επιλήψιμο για ένα κόμμα της Αριστεράς που εν μέσω κρίσης αξιοποιεί ένα μέρος της κρατικής του επιχορήγησης για την κοινωνική του διείσδυση, πέραν του ίδιου του γεγονότος, αυτού δηλαδή της υπεξαίρεσης του δημοσίου χρήματος προς όφελος των κομμάτων με τη βούλα του νόμου και τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται γιατί κανένας “νόμος” και καμιά συναίνεση δεν συνέτρεχε για να συμπεριληφθούν στην ιστοσελίδα του «αλληλεγγύη για όλους» οι ιστοσελίδες αυτοοργανομένων χώρων και κινήσεων, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, με καμία κομματική λογική και χορηγία. Αν μάλιστα πάρουμε υπ’ όψιν τη βιασύνη των δημιουργών της εν λόγω ιστοσελίδας να συμπεριλάβουν και χώρους που έπαψαν να υπάρχουν (όπως π.χ. το Buena Ventura που σταμάτησε το 2010), αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της βιασύνης και της προχειρότητας (μόνο;).

Στο μέτρο που μας αφορά, η παρουσίαση του Μικρόπολις μέσα απ’ αυτή την ιστοσελίδα, έγινε χωρίς καν να ρωτηθούμε, όπως και ...

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την “καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία” σπόρων κηπευτικών που δεν έχουν “αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί” από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο “Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών”. Το σχέδιο νόμου με την ονομασία  “Plant Reproductive Material Law”, επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους. Αν ένας “ερασιτέχνης” αγρότης, του Σαββατοκύριακου, καλλιεργεί...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ : «πορεία συρρίκνωσης» και περιθωριοποίηση του κόμματος

Ήθελε να γίνει διευθυντής σχολείου και τον διέγραψαν από το ΚΚΕΉθελε να γίνει διευθυντής σχολείου και τον διέγραψαν από το ΚΚΕ«Καθαιρέθηκε» από δημοτικός σύμβουλος και διεγράφη από το κόμμα επειδή αντιτάχθηκε στην επίσημη θέση του ΚΚΕ που απαγορεύει σε εκπαιδευτικούς την ανάληψη διευθυντικών θέσεων, με το αιτιολογικό της εμπλοκής τους στον «αστικό μηχανισμό».
Ο λόγος για τον...

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω- φωτο


Σήμερα, Παρασκευή 17 Μαίου 2013, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Τα κατάμεστα γραφεία του Κινήματος, για μία ακόμη φορά αποδείχθηκαν μικρά για να χωρέσουν τους συναγωνιστές της Νεολαίας, καινούργιους και παλιούς.
Έγινε πολιτική ανάλυση, μπήκαν οι στόχοι και αποφασίστηκε ο τρόπος δράσης της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, στην πρώτη γραμμή μάχης του Κινήματος.
Τοποθετήθηκαν όλοι οι συναγωνιστές σε μια πολύ εποικοδομητική διαδικασία.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Σ.Ε του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλης Παπαδόπουλος.
Ήδη μέσα στην επόμενες μέρες θα λάβουν χώρα οι οργανωτικές εκείνες εργασίες, που θα έχουν ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και οργάνωση της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω με απώτερο σκοπό, την παραγωγικότερη πολιτική και κινηματική της δράση στους κόλπους της κοινωνίας και της πάλης του λαού...

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
του Ηλία  Παπαδόπουλου,  Οικονομολόγου MSc, μέλους της Σ.Ε. του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Χρήμα και Χρηματοοικονομικά προϊόντα
Το χρήμα αποτελεί το κοινώς αποδεκτό μέσο συναλλαγών και ανταλλαγής σε μία κοινωνία. Αποτελεί μέτρο υπολογισμού αξίας, μέσο πληρωμών και μέσο διακράτησης πλούτου. Το εκάστοτε μέσο συναλλαγών που χρησιμοποιείται μας προσφέρει σημαντικές πληροφορίες σε σχέση με τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα, τον καταμερισμό της κοινωνικής εργασίας και το γενικότερο επίπεδο οικονομικής οργάνωσης των κοινωνιών. Ένας από τους δημοφιλέστερους τύπους χρήματος διαχρονικά ήταν τα πολύτιμα μέταλλα, καθώς και κάποια φυσικά αγαθά και προϊόντα όπως π.χ. τα όστρακα, τα ζώα κ.α.. Κοινό χαρακτηριστικό των τύπων χρήματος που προαναφέραμε είναι ότι εμπεριείχαν εμπορευματική αξία ίση ή σχεδόν ίση με την συναλλακτική τους αξία. Ο τύπος του χρήματος που έχει αυτή την ιδιότητα ονομάζεται περιεκτικό χρήμα.
Τα τελευταία πενήντα χρόνια και ιδίως μετά την εγκατάλειψη του κανόνα του Χρυσού, το χρήμα άρχισε να χάνει και τα τελευταία ψήγματα της περιεκτικής του ιδιότητας. Πλέον το χρήμα έχει καταστεί πλήρως παραστατικό καθώς...
ούτε ενσωματώνει εμπορευματική αξία ισοδύναμη της συναλλακτικής του, αλλά ούτε και έχει σαφές αντίκρισμα σε αποθέματα πραγματικών αξιών, προϊόντων ή αγαθών. Η μετάβαση από το περιεκτικό στο παραστατικό χρήμα μπορεί να απελευθέρωσε μεσοπρόθεσμα το χρηματοοικονομικό σύστημα δημιουργώντας πρωτοφανή ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, μακροπρόθεσμα όμως οδήγησε σε μεγάλη νομισματική αστάθεια και συντέλεσε στην πρωτοφανή συσσώρευση πλούτου στα χέρια του παγκόσμιου χρηματιστικού κεφαλαίου.
Τα χρηματοδοτικά ή χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως τα...

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. των μελών- Μια απάντηση σε ένα κείμενο ανένταχτων από τον Κ. Παπαδάκη

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ
.

"... Η ένταξη στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. δεν διαφέρει πολύ από αυτό που στα νομικά ονομάζουμε «συμβάσεις προσχωρήσεως». Δεν επιδέχεται τροποποίηση, αλλαγή, ή δέχεσαι κάτι όπως είναι ή το απορρίπτεις. Και το δέχομαι γιατί δεν υπάρχει άλλη προοπτική εδώ και 35 χρόνια που έχω την τύχη να ανήκω στο κίνημα αυτό....

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

BINTEO:ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ; ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Ηδη οι εξαπατηθέντες σκέφτονται συλλογικά να διεκδικήσουν το δίκιο τους και σαν πρώτο βήμα σκέφτονται να βρεθούν για να αποφασίσουν τα πρώτα τους βήματα.
 Όποιος θέλει να μην αφήσει το θέμα να ξεσπάσει για μιά ακόμη φορά στις πλάτες των εξαπατηθέντων ας τηλεφωνήσει στο 6983415096- Νίκος Τζωρτζάτος ή ας στείλει μέηλ στο epitropes2010@gmail.com. ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.kinimadenplirono.gr epitropes2010@gmail.com γραφεία: Καυτατζόγλου 35- Πατήσια- 11144 τηλ. 2110192839

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Γιατί δεν εξεγείρονται οι άνθρωποι; Γιώργος Ρούσης

Κινήματα πολιτικής ανυπακοής και ανατροπής σπάνε την κοινωνική εθελοδουλία
Γ. Ρούσης: Η Δική μας Ανάσταση

Για να επιτευχθεί η δική μας Ανάσταση, ως συλλογική ανατροπή – απελευθέρωση του ίδιου του λαού εν ζωή, είναι αναγκαίο να υπερβούμε τη δύναμη της συνήθειας και τη συνεπαγόμενη εθελοδουλία σε θεούς αλλά και σε άλλους ανθρώπους.
Θυμίζω ενδεικτικά ότι αυτές οι βαθύτατα συντηρητικές δυνάμεις έχουν αναδειχθεί με τον πιο γλαφυρό τρόπο, από την εποχή του Πλάτωνα μέχρι σήμερα, από σημαντικούς στοχαστές.
Ο Πλάτωνας, στην παραβολή του σπηλαίου των δεσμωτών, αναφέρεται στην...

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Είκοσι στελέχη των Οικολόγων Πράσινων αποχωρούν από το κόμμα

Είκοσι από τα πλέον ενεργά και ιστορικά στελέχη της φιλοευρωπαϊκής πτέρυγας των Οικολόγων Πράσινων, ανακοίνωσαν με κείμενό τους (http://thinkpi.gr/?p=369) πως αποχωρούν από το κόμμα. Ανάμεσά τους ο δεύτερος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των εκλογών του 2012 Νίκος Μυλωνάς, τα εκλεγμένα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου Κώστας Κατώπης, Ελένη Παρασκευοπούλου και Αλέκα Μελιάδου και επτά υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές.

Αν και δηλώνουν πως η χώρα έχει σήμερα «περισσότερο από ποτέ ανάγκη από την πολιτική οικολογία», οι «20» καταγγέλλουν πως οι Οικολόγοι Πράσινοι «σύρονται βήμα-βήμα στην αγκαλιά της αριστεράς». Διαπιστώνουν πως στο «γραφειοκρατικό μηχανισμό της ηγεσίας των Οικολόγων Πράσινων» σοβεί «ένας αγώνας επικράτησης, αφυδατωμένος από την πολιτική...