Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ!

Λαβαμε την παρακατω επιστολη:

Προς το Κίνημα Δεν Πληρώνω.

Κυριοι ειμαι ενας μισθωτος, πατερας 3 παιδιων και φροντιζω και την αρρωστη μητερα μου. Χρωσταω παντου: Δάνειο στην τραπεζα για το σπιτι που μενω , στην ΔΕΗ, το νερο, τα κοινοχρηστα, παντου. Δεν ειμαι κακοπληρωτης.
Δεν εχω να πληρωσω.
Ο μισθος μου ολοενα και λιγοστευει.
Η γυναικα μου ειναι ανεργη εδω και 1,5 χρονο. Για τα εξοδα των παιδιων δεν το συζηταω. Η δωρεαν παιδεια ειναι μια απατη. Ουτε βιβλια δεν τους εδωσαν εγκαιρα. Η μανα μου σοβαρα αρρωστη. Την τρεχω στα νοσοκομεια και τα 5 ευρω του εισιτηριου, δινουν και παιρνουν για να την εξετασουν οι γιατροι. Δωρεαν υγεια σου λεει ο αλλος. Συζητησα με πολλους συναδελφους και γειτονες.  
Δεν θα κανω φορολογικη δηλωση. Δεν εχω λεφτα ρε. Δεν θα αυτοκτονησω εγω για το χατηρι σας.
 Καλυτερα να πανε στα τσακιδια οι τραπεζες σας.
Δεν θα τις σωσω εγω σε βαρος των παιδιων μου, οταν αυτοι που τα φαγανε, καλοπερνανε, εχουν τους καλυτερους γιατρους, πηγαινουν διακοπες με τα κοτερα τους, και δεν πληρωνουν καν εφορια.
Παρτε τα πρωτα απο αυτους και μετα ελατε και απο εμενα!
Συνεχιστε την καλη δουλεια που κανετε.
Μας δινετε κουραγιο.
Γιαννης Κ.
πηγη

H καταστροφική κρίση και η «νίκη» της Αριστεράς

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
  
Σε προηγούμενο άρθρο[1] έγραφα ότι σε περίπτωση νίκης της μνημονιακής παράταξης στις εκλογές της 17 Ιούνη, «που φαίνεται και η πιθανότερη, εφόσον η εκστρατεία των ξένων και ντόπιων ελίτ να παγιδεύσει την αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων φαίνεται ότι στέφεται από επιτυχία», αυτό  θα σήμαινε την τελική εκ των υστέρων νομιμοποίηση του συστημικού εγκλήματος που διαπράχθηκε με τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Θα σήμαινε ακόμη, τόνιζα, τη μόνιμη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του λαού και την κατάργηση κάθε οικονομικής και συνακόλουθα εθνικής κυριαρχίας, καθώς και το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου της χώρας. Σήμερα, τα σχέδια που συζητά η σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης για κάποιου είδους πολιτική ένωση ('δημοσιονομική', τραπεζική ένωση κ.λπ.) έχουν ακριβώς για στόχο την κοινή δανειακή χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των μη ανταγωνιστικών χωρών τού Νότου, με αντάλλαγμα την απώλεια και του τελευταίου ίχνους οικονομικής κυριαρχίας τους...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

PHONEMARKETING 100 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ (ΦΩΤΟΣ)

Σήμερα εφτασαν τις 100 μέρες απεργακού αγώνα οι εργαζόμενοι της Phonemarketing που συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια του ιδιοκτήτη της εταιρίας για εκ περιτροπής εργασίας και μισθούς ακόμα και 140 ευρώ με μια μέρα εργασίας την εβδομάδα!Συναγωνιστές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ βρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε γι αυτό τον σκοπό και έδειξαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των απεργών που δείχνουν πώς είναι να αγωνίζεσαι και να μην το βάζεις κάτω μέχρι να νικήσεις.











ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ: ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αγώνες για να μην κλείσει το Νοσοκομείο
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Προς :  Διοικητή ΓΟΝΚ Αγ. Ανάργυροι και ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
                Αναπληρώτρια Διοικήτρια ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
    1η ΥΠΕ (Διοικητής, Υποδιοικητές)
    Υπουργείο Υ.Υ.Κ.Α (Γραφείο Υπουργού)
Κοιν. : ΕΙΝΑΠ
    ΟΕΝΓΕ
    Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Αθήνα 29/06/2012
Οι ιατροί του ΓΝ Πατησίων διεκδικούν τις δεδουλευμένες εφημερίες από τον Ιανουάριο του 2012 έως και σήμερα. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου περικοπή περίπου 30% στις εφημερίες όλων των ιατρών του Νοσοκομείου, αυθαίρετα, χωρίς αυτό να βασίζεται σε σχετικό έγγραφο του Υπουργείου. Οι ιατροί παραμένουν απλήρωτοι όσον αφορά τις εφημερίες τους για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο και Μάϊο. 
Οι ιατροί του ΓΝ Πατησίων δεν πρόκειται να δεχθούν καμία αυθαίρετη περικοπή των εφημεριών τους και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Για το λόγο αυτό προχωρούν στις παρακάτω κινητοποιήσεις.
Από την Τετάρτη 20/06/2012 οι ειδικευόμενοι της Χειρουργικής κλινικής και της Οφθαλμολογικής κλινικής (στην πλειοψηφία τους) του Νοσοκομείου τελούν υπό επίσχεση εργασίας χωρίς εφημεριακή κάλυψη. Η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου με σχετικό έγγραφο το οποίο έχει καταθέσει ξεκινά επίσης επίσχεση χωρίς εφημεριακή κάλυψη από την Δευτέρα 02/07/2012.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν συναινούμε σε κανένα είδος απλήρωτης εργασίας και επιφυλασσόμεθα κάθε νομίμου δικαιώματός μας.
                                                          
                                                          ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ Γ.Ν. ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ PHONE MARKETING


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ.

Παρουσία μεγάλου πλήθους  αλληλέγγυων συναγωνιστών μεταξύ των οποίων κάτοικοι της Χαλκίδας, πολυμελής αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω,  μέλη άλλων συλλογικοτήτων , συγγενείς , φίλοι κλπ, αθωώθηκαν οι πέντε συναγωνιστές από τη Χαλκίδα που είχαν κατηγορηθεί μετά από άνωθεν εντολές για προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων.
Μετά την αθώωση ακούστηκαν πολιτικά συνθήματα από τους συναγωνιστές εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Θα ακολουθήσει και βίντεο με πλάνα και δηλώσεις κατηγορουμένων, αλληλέγγυων και του δικηγόρου υπεράσπισης των συναγωνιστών.

(Σημερινές φωτογραφίες από τον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου.)




Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΜΕΤΡΟ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Το Ενιαίο ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής τον συναγωνιστή Αντώνη Σταματόπουλο, θριάμβευσε στις σημερινές αρχαιρεσίες του σωματειου ΣΕΛΜΑ στο ΜΕΤΡΟ .
Αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι ασυμβίβαστοι αγώνες δικαιώνονται είτε άμεσα είτε πιο μακροπρόθεσμα.
Με τον συναγωνιστή Αντώνη και τους εργαζόμενους στο μετρό έχουμε δώσει , σαν Κινημα Δεν Πληρώνω , πολλούς κοινούς αγώνες, σε πορείες, απεργίες , κινητοποιήσεις κλπ.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ήταν στο πλευρό του συναγωνιστή Αντώνη όταν δέχτηκε άνανδρη επίθεση απο τραμπούκους γραφειοκράτες "συνδικαλιστές". Δεν θα ξεχάσουμε ούτε την κοινή περιφρούρηση των εισόδων του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα, τις μέρες των γενικών απεργιών για να μην τις κλείσει η αστυνομία, προκειμένου να βρίσκουν ελεύθερη πρόσβαση οι διαδηλωτές είτε στο πρόχειρο ιατρείο του μετρό, είτε για μια σύντομη ανάσα από τον καταιγισμό των χημικών και το όργιο καταστολής.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους επερχόμενους αγώνες και το κίνημα μας θα είναι πάντα στο πλευρό των εργαζόμενων στο μετρό , όντας κομμάτι του συνολικού κινήματος της εργατικής τάξης και του 99% της κοινωνίας.
Τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών:
 ΨΉΦΙΣΑΝ 668  ΕΛΑΒΑΝ:
Ενιαίο ( Σταματόπουλος) 329 ψηφους και 6 έδρες
ΔΑΚΕ  116 ψήφους και 2 έδρες
ΟΠΕ (πρωην ΠΑΣΚΕ ) 116 ψηφους και 2 έδρες
ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΕΝΩΤΙΚΟ (ΣΥΡΙΖΑ) 48 ψηφους και 1 έδρα
ΔΑΣ (ΚΚΕ) 12 ψήφους

ΔΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/6/12, 9 πμ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ, ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ , ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
06-01-12

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους 5 συλληφθέντες συναγωνιστές που όρθωσαν ανάστημα και διαδήλωσαν εναντίον της νέας χούντας που βιώνουμε στην τελετή αγιασμού των υδάτων, σήμερα 06-01-11, στη Χαλκίδα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δύο άντρες και τρεις γυναίκες συνελήφθησαν γι' αυτήν την καθαρά πολιτική τους δράση και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. της περιοχής όπου τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της προσβολής του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεκάδες μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω και άλλοι αλληλέγγυοι έσπευσαν...

Τίποτα το προσωπικό...-Και οι offsore, και το Χρηματιστήριο; Eυγενέστατος αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τίποτα το προσωπικό...-Και οι offsore, και το Χρηματιστήριο; Eυγενέστατος αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Το είπαν όλοι, ακόμη κι ο ίδιος ο παραιτηθείς υπουργός που τον ταράξανε στη νομιμότητα και τον ανάγκασαν να παραιτηθεί.. Τωρα βεβαια και που παραιτήθηκε κερδίσαμε τίποτα εμείς; Καμια απάντηση... Σα να λέμε δηλαδή, και που παραιτήθηκε ο Ράπανος και στη θέση του πήγε ο Παπαδήμος, συγνώμη ο Στουρναρας ήθελα να πω, αλλά εν πάσει περιπτώσει το ίδιο είναι, άλλαξε κάτι για μας; Θα είναι μικρότερο το χαράτσι; Οχι βεβαια. Μήπως όμως ρε παιδί μου αναδείχτηκε κάποιο σοβαρό ζήτημα και κατάλαβε δυό πράγματα παραπάνω ο λαός; Γιατί εν τάξει δε θα γίνει και κομμουνισμός επειδή πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ 27% αλλά όσο νάναι ό,τι πάει να κρυφτεί θα το βγάζει στη φόρα, δε μπορεί. Κατσε ναδούμε την ανακοίνωση μια στιγμή... «Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής....

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΟΣ («Ενωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ»)= Προβοκάτορες στο τετράγωνο!

«Ενωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ»: Προβοκάτορες στο τετράγωνο!

Οι άτιμες προβοκάτσιες που συνεχίζουν να συνδέουν τον υπογράφοντα με σάιτ τύπου «Νέα Σπορά» και με κείμενα τα οποία έχουν πάρει ήδη την απάντησή τους από τον «Ριζοσπάστη», συνεχίζονται. Παρ' ότι από το περασμένο Σάββατο κατήγγειλα ως «προβοκάτορες» τους ιθύνοντες της ιστοσελίδας «Ενωση Οπαδών για την ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς» που διακινούν τις παραπάνω συκοφαντίες (σσ: οι ίδιοι αυτοσυστήνονται και ως «Ενωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ), οι «κύριοι» αυτοί επανήλθαν προσθέτοντας νέες βρωμιές, ισχυριζόμενοι μάλιστα - παρά την πεντακάθαρη διάψευσή μου - ότι τα προβοκατόρικά τους «δικαιώθηκαν»!
 Βάζοντας τελεία (και παύλα) στη συνομιλία μου με αυτά τα ανώνυμα «κουκουλοειδή» έχω να πω τα εξής: Οταν κάποιον τον αποκαλείς «προβοκάτορα» και εκείνος «ανοίγει ομπρέλα», «σκουπίζεται» και εξακολουθεί τις αθλιότητες, υποστηρίζοντας ότι «δικαιώθηκε» (!), τότε είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για «απλό» προβοκάτορα, αλλά για προβοκάτορα στο τετράγωνο!
Μήπως, τώρα, «κύριοι» της «Ενωσης Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ», συνεννοηθήκαμε; 

 Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 27-6-2012

Το κείμενο απο την ΕΟΣ που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ν. Μπογιόπουλου:

Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους 4 προφυλακισμένους διαδηλωτές της 12 Φλεβάρη- Παρασκευή 29/6 & ώρα 19.00 στο Θησείο

Καλούμε την Παρασκευή 29/6 & ώρα 19.00 στο Θησείο (πεζόδρομος, ηλεκτρικός σταθμός) στην Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους 4 προφυλακισμένους διαδηλωτές της 12 Φλεβάρη ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΗΣ 12Ης ΦΛΕΒΑΡΗ -αλληλεγγύη στους διωκόμενους της ημέρας -απόσυρση όλων των κατηγοριών Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΑΔΕΙΑ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ -ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ Συνδιοργανώνουν και καλούν...

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ – Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ


Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ Αθήνας, Αριστείδου
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ – Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ

Η παρούσα καπιταλιστική κρίση δεν αποτελεί απλά ένα συγκυριακό φαινόμενο, αλλά το νομοτελειακό αποτέλεσμα των μεγάλων δομικών αντιφάσεων επί των οποίων βασίζεται η αναπαραγωγή των όρων ύπαρξης του καπιταλιστικού συστήματος. Εκ του αποτελέσματος, αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την παγκοσμιότητα της κρίσης. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο βλέπουμε ότι μετά τις περιφερειακές οικονομίες όπως της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, στο μάτι του κυκλώνα εισέρχονται και οι ανεπτυγμένες χώρες του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης όπως η Ισπανία, η Ιταλία αλλά και η ίδια η Γερμανία. Οι Ευρωπαίοι δυνάστες μας προετοιμάζουν την επόμενη μέρα ώστε να βρει τις τράπεζες πιο ισχυρές και τον λαό πιο εξαθλιωμένο και υποταγμένο από ποτέ. Θα τους το επιτρέψουμε;;

ΤΑ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Τρία βασικά στοιχεία χαρακτηρίζουν το έσχατο στάδιο ωρίμανσης του καπιταλισμού:
α)    η πλήρης κυριαρχία του χρηματιστικού κεφάλαιου.
β)    ο ιμπεριαλισμός.
γ) οι παγκόσμιες κρίσεις υπερσυσσώρευσης - υπερπαραγωγής -υποκατανάλωσης.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΝΔ- ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

ΘΕΤΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ Ο νέος ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, επικεφαλής της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στον τομέα της Άμυνας, που τρομοκράτησε το εκλογικό σώμα για να ανέβει στην εξουσία και να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες- τοκογλύφους- εφοπλιστές- εμπόρους όπλων-ΣΕΒ, που υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων που υπέγραψε για να αποδειχτούν όλα ψέματα την επόμενη μέρα, με επικεφαλής το ματαιόδοξο Α.Σαμαρά να παρακολουθεί τους υπουργούς να φεύγουν τρέχοντας πριν ορκιστούν διαπιστώνοντας που οδηγούνται τα πράγματα, συνεχίζει και σκληραίνει τον ταξικό πόλεμο...

ΚΚΕ: Σωστή η γραμμή, ανώριμο το κόμμα


Γιώργος Κρεασίδης
 
Σε κρίσιμη φάση περνάει το ΚΚΕ μετά το αρνητι­κό 4,5% και τις 277.179 ψήφους της 17ης  Ιου­νίου, λιγότερες δηλα­δή και από τις εκλογές του 1993 (313.001 και 4,54%). Τότε με νέα ηγεσία υπό την Αλ. Παπαρήγα ξεκινούσε μια πορεία που το ΚΚΕ ονομά­ζει «ανασυγκρότηση». Εί­χαν προηγηθεί δυο διασπά­σεις (το 1989 η «ανταρσία της ΚΝΕ» και το 1991 η ρή­ξη με το Συνασπισμό) και η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Το 4,54% και η είσοδος στη Βουλή θεω­ρήθηκαν μαγιά για μια νέα αρχή, σε συνδυασμό με την υπεροχή έναντι του Συνα­σπισμού που έμεινε εκτός Βουλής με 2,9%.
Σήμερα 21 χρόνια μετά, το ΚΚΕ πήρε λιγότερες ψή­φους από το 1993, που μόνο με τα προπολεμικά επίπεδα συγκρίνονται, την ώρα που ο χώρος τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στην Αριστερά από το 1968. Το ΚΚΕ έχασε σε 40 μέρες από τις 6 Μαΐου, 260.000 ψήφους.
Στις 18 Ιούνη, την επομένη των εκλογών, συνεδρίασε η ΚΕ του ΚΚΕ για μια πρώτη εκτίμηση και στην απόφαση είδε σαν αρνητικές πλευρές του αποτελέσματος τις «μεγάλες απώλειες του ΚΚΕ, σε αναντιστοιχία με την απήχηση των θέσεων και της δράσης του» που αποδόθηκαν στην «πίεση του ρεύματος των αυταπατών και της λογικής του δήθεν μικρότερου κακού» και στο «κλίμα φοβίας και τρομοκρατίας για την έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη».
Ακόμη, αρνητικά σημεία θεωρούνται η ...

ΣΥΡΙΖΑ Καληνύχτα και φρόνιμα!

Περιμένει να γίνει κυβέρνηση με την τακτική του «ώριμου φρούτου»
Τι ακριβώς εννοούσε ο Παπαδημούλης όταν έλεγε, την επαύριο των εκλογών, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θ’ ασκήσει αντιπολίτευση του 4,5% αλλά αντιπολίτευση του 27%; Ακόμα και οι έχοντες μικρή εξάσκηση στα… σανσκριτικά της αστικής πολιτικής κατάλαβαν τι εννοούσε, όπως κατάλαβαν τι εννοούσε και με το «θα τους ρημάξουμε στην ομαλότητα». Για όσους δεν κατάλαβαν και κυρίως για τους ιθύνοντες στις ιμπεριαλιστικές πρωτεύουσες, που ενδεχομένως έχουν εσφαλμένη εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε να το κάνει «νιανιά» ο ίδιος ο Τσίπρας, επιλέγοντας –α-σφαλώς όχι τυχαία– το βρετανικό Reuters για την πρώτη μετεκλογική συνέντευξή του (δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο την Τρίτη 19 Ιού-νη). Και τι δεν είπε… ο στόμας του.

Καταρχάς, έδωσε διαβεβαιώσεις στο διεθνές κεφάλαιο και ...

ΑΧΑΪΑ- Ανοιχτός πόλεμος ανακοινώσεων ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ

"Σφάζονται" στην Αχαϊα οι οργανώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις στον τύπο που κάθε άλλο παρά τιμούν το ήθος της αριστεράς και το επίπεδο των επιχειρημάτων τους.
Βαρειές κατηγορίες και μομφές από το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Απο τη μια μεριά έχουμε την απώλεια ψυχραιμίας από την απώλεια της πρωτοκαθεδρίας στο χώρο με τη συρρίκνωση των ποσοστών και από την άλλη το μεγαλειώδες ψήλωμα των ποσοστών που οδηγεί σε άλλου τύπου συμπεριφορές που περισσότερο μοιάζουν με οδηγίες δασκάλου σε μαθητές παρά σε συντροφικές παρατηρήσεις.

Δείτε τις ανακοινώσεις

ΒΕΡΟΙΑ- Αύριο δικάζονται οι ναζιστές της Χ.Α- Αντιφασιστική συγκέντρωση συμπαράστασης στις 12μ

Αύριο στις 12 το μεσημέρι είναι καθορισμένη η δίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στη Βέροια μετά την αναβολή που πήραν λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Στην πρώτη δίκη απουσίαζαν όλοι οι κατηγορούμενοι της συμμορίας επικαλούμενοι απίθανους λόγους. Ωστόσο, απουσίαζε και εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας, ο Δ. Σαββαϊδης, που νοσηλεύονταν στο...

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ: ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Λάβαμε το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα από τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων:

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ Πατησίων επιμένει πραξικοπηματικά να προωθήσει τον πετσοκομένο οργανισμό του Λοβέρδου που μειώνει τα κρεβάττια από 115 σε 80. Ζητάει προτάσεις από τις Διευθύνσεις αύριο 26/6/12. Δεν δείχνει βέβαια την ίδια πρεμούρα για την πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Οι εργαζόμενοι σε μαζικότατη συνέλευση τους στις 22/6/12 αποφάσισαν να ακυρώσουν τα σχέδιά της. Σας αποστέλουμε το ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου στις 22/6/2012 και ελπίζουμε στη συμπαράστασή σας.
Το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ του ΓΝ Πατησίων

 
Σ  Ω  Μ  Α  Τ  Ε  Ι  Ο          Ε  Ρ  Γ  Α  Ζ  Ο  Μ  Ε  Ν  Ω  Ν
ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ  «ΠΑΤΗΣΙΩΝ»
Χαλκίδος 15 17 τ.κ. 111 43        Τηλ. 213 20 56 100
                              
                                                                                                                                                  ΑΘΗΝΑ 22/6/12

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Γ.Ν.Α. «ΠΑΤΗΣΙΩΝ»

Μετά την αποδεδειγμένη επιμονή της Αναπλ. Διοικήτριας Μαΐσογλου να προχωρήσει το σχέδιο διάλυσης του Νοσοκομείου με τον πετσοκομμένο οργανισμό του Λοβέρδου, η πραγματοποιηθείσα έκτακτη Γενική Συνέλευση του Νοσοκομείου την 22/6/12 αποφάσισε τα κάτωθι:...

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Για τα “τύποις απεργιακά” φύλλα της Ελευθεροτυπίας - Πώς να έχετε και την απεργία ολόκληρη και το αφεντικό χορτάτο

Της Αφροδίτης Πολίτη*

Γίνεται ένα απεργιακό φύλλο να εξυπηρετεί συμφέροντα της εργοδοσίας; Μιας εργοδοσίας που δεν πληρώνει ούτε αποζημιώνει 800 και πλέον εργαζόμενους και απολυμένους επί σχεδόν ένα χρόνο; Γίνεται οι υπέρμαχοι ενός ούλτρα-μνημονιακού μπίζνες-πλαν που προβλέπει πετσόκομμα θέσεων και μισθών κατά 50% να βαφτίζονται όψιμα απεργοί-αγωνιστές, υπογράφοντας αντιμνημονιακούς θούριους στο πλευρό της συγκεκριμένης «εναλλακτικής» κατά τα άλλα εργοδοσίας; Γίνεται να κυκλοφορεί απεργιακή εφημερίδα με την ευγενή αρωγή, συναίνεση και ενθάρρυνση του αφεντικού, που έξαφνα ανοίγει διάπλατα πόρτες, κομπιούτερ και λοιπές υποδομές, που ως τώρα κρατούσε ερμητικά κλειδαμπαρωμένες;
Γίνεται, σε αυτή την πρωτοφανή επίδειξη οργουελιανής αντιστροφής των εννοιών «απεργία» και «εργατικός αγώνας» να συμπαρίστανται άνθρωποι «της τέχνης και του πνεύματος», προσωπικότητες της αριστεράς και της προόδου, διαφόρων ηλικιών και αποχρώσεων ριζοσπαστικότητας, με πιο τρανταχτή τη συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα;

Φυσικά γίνεται. Για όσους δεν γνωρίζουν για τι ακριβώς μιλάμε, δεν οφείλουν άλλωστε, πρόκειται για τα δύο τελευταία «απεργιακά» φύλλα της Ελευθεροτυπίας που κυκλοφόρησαν 16/6 και 23/6. Οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. Τεγόπουλος απεργούν από το Δεκέμβριο, διεκδικώντας...

Μια ακόμα ασέλγεια του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ επί των στατιστικών μας στοιχείων: η παταγώδης αποτυχία της απογραφής πληθυσμού - κατοικιών

Apografi-plithismou-Georganta

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ: Ομαδική σφαγή με 52 νέες εκδικητικές απολύσεις


Στη μαζική απόλυση 52 συναδέλφων μας προχώρησε ο Φώτης Μπόμπολας, ξηλώνοντας στην κυριολεξία όλο το εργατικό δυναμικό του ραδιοφωνικού σταθμού «SENTRA FM». Το πογκρόμ των απολύσεων ξεκίνησε με τρεις συναδέλφους στις 14 Ιουνίου και συνεχίστηκε στις 20 Ιουνίου, με την απόλυση 45 δημοσιογράφων, οι οποίοι καταχρηστικά αμείβονταν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 
Ο Μπόμπολας επικαλέσθηκε ευθαρσώς ως λόγο για την απόλυσή τους τη συνεχιζόμενη απεργία των τεχνικών προσπαθώντας για πολλοστή φορά να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των εργαζόμενων. 
Στις απολύσεις αυτές προστέθηκαν ακόμη τέσσερις συναδέλφων τεχνικών τη Τετάρτη 21 Ιουνίου ενταγμένων στο μισθολόγιο, μεταξύ των οποίων και του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, Νίκου Ζαμπάρα.
Με αυτή την κίνηση ο ιδιοκτήτης του ΠΗΓΑΣΟΥ απαντάει στη...

Μια ζωή στην ουρά για ένα «νούμερο»



Πριν από τριαντατόσα χρόνια μ’ έστελνε η μάνα μου στο ΙΚΑ για να κλείσω ραντεβού με γιατρό. Ξυπνούσα μες στη νύχτα, έπαιρνα το πρώτο λεωφορείο με τ’ άγρια χαράματα (ο δήμος μας δεν είχε ακόμα δικό του ΙΚΑ) και από τη στάση που κατέβαινα, το ‘κοβα  τρέχοντας μ’ όλη μου τη δύναμη για να προλάβω να φτάσω πριν απ’ τους άλλους και να πάρω την καλύτερη δυνατή θέση στη σειρά.

Έξω από την κλειστή πόρτα υπήρχε μια στοίβα από βιβλιάρια υγείας και σε απόσταση αναπνοής κάμποσοι ηλικιωμένοι, συνήθως, που περίμεναν υπομονετικά. Αυτοί ήταν οι τυχεροί γιατί τα σπίτια τους ήταν σχετικά κοντά και μπορούσαν να έρθουν με τα πόδια, πιο νύχτα, πριν ακόμα ξεκινήσει το πρώτο λεωφορείο.

Αυτός που είχε φτάσει πρώτος, ο «ιδρυτής» της στοίβας των βιβλιαρίων, ήταν ο υπεύθυνος για τη ρύθμιση της  προτεραιότητας. Είχε βλέμμα αυστηρό λες...

Τα διόδια ξαναχτυπούν!- «Πράσινο φως» για αυξήσεις και λειτουργία του σταθμού στη Μουσθένη Καβάλας

Το τι συμφεροντα παιζονται και τι υπογειες διαδρομες υπαρχουν μεταξυ μεγαλοεργολαβων και κυβερνωντων, ακομη και υπηρεσιακων , φαινεται και απο τη παρακατω ειδηση απο τον Παρατηρητη της Θρακης: Στην εκπνοή της θητείας τους ως υπουργοί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, οι κ.κ. Γιώργος Ζανιάς και Σίμος Σιμόπουλος πρόλαβαν να εκδώσουν Κοινή Υπουργική Απόφαση με αντικείμενο τον καθορισμό διοδίων στην Εγνατία Οδό και να επιβαρύνουν οικονομικά έτι περισσότερο τους κατοίκους της Περιφέρειάς μας. Συγκεκριμένα στην ΚΥΑ που εξέδωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών λίγες μέρες πριν παραδώσουν τις θέσεις στους διαδόχους τους, αφενός προαναγγέλλεται η κατασκευή και η λειτουργία του σταθμού διοδίων στη Μουσθένη Καβάλας κι αφετέρου ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της τιμής των διοδίων κατά 20% σε όλους του σταθμούς της Εγνατίας...

Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη»: Για μερικούς «άσπονδους» φίλους του ΚΚΕ που βρίσκονται στην απέναντι όχθη

Με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μάη διάφοροι, ανώνυμοι καλοθελητές, σε διάφορα μπλογκς, κάνουν εκτιμήσεις για «κακό εκλογικό αποτέλεσμα» του ΚΚΕ. Γράφουν: «Το ΚΚΕ βρίσκεται σε πορεία απομόνωσης από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, από τον ελληνικό λαό, εξαιτίας της πολιτικής γραμμής που ακολουθεί, χρόνια τώρα, η ηγεσία του».
Καμώνονται ότι εκφράζουν την «αγωνία» τους για την «τύχη του Κόμματος» που «του γυρίζει την πλάτη η εργατική τάξη, ο λαός» σε συνθήκες μαζικότατης καταδίκης των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Στο 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, ντοκουμέντα σελ. 79 σημειώνεται το εξής: «Η μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού, δε σημαίνει και κλονισμό, πρέπει η μείωση αυτή να συνοδεύεται και από δυνάμωμα της θέλησης για ρήξη και ανατροπή». Να γιατί λέμε ότι δεν αρκεί η εγκατάλειψη των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά χρειάζεται η εγκατάλειψη της στρατηγικής τους, που σημαίνει να μην εγκλωβιστεί η δυσαρέσκεια από την πολιτική τους σε άλλα κόμματα με την ίδια στρατηγική, όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ., «Ανεξάρτητοι Ελληνες» κλπ, αλλά να εκφραστεί στο ΚΚΕ.
Ολοι αυτοί χρεώνουν στο ΚΚΕ την απότομη εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Η κριτική που ασκούν δήθεν στο ΚΚΕ είναι ότι με την προεκλογική τακτική του στο ζήτημα της κυβέρνησης, άφησε το πεδίο ελεύθερο στο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει εναλλακτική κυβερνητική λύση και έτσι να κερδίσει την πλειοψηφία των λαϊκών δυνάμεων που καταδίκαζαν το ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και τη ΝΔ. Μετρούν επομένως και εκτιμούν το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή με ετεροκαθορισμό. Και μιλούν για εγκατάλειψη του προγράμματος του Κόμματος...

Γράμμα από έναν αστουριανό ανθρακωρύχο, 22/6/2012

Πηγή: kaosenlared
Image
Έχω δουλέψει στα ορυχεία 25 χρόνια. Κατέβηκα για πρώτη φορά στα 18 μου, και θα ήθελα να σας πώ ότι εκπλήσσομαι από πολλά απ’ τα σχόλια που διαβάζω για τους ανθρακωρύχους και την πρόωρη συνταξιοδότηση που ισχύει γι αυτούς όπως και γι άλλες ομάδες εργαζομένων. Θα ήθελα να σας μεταφέρω τη δική μου οπτική, και αν μπορέσω να αποσαφηνίσω ορισμένες αμφιβολίες που βλέπω ότι υπάρχουν για το θέμα αυτό.
Image
1. Ο αγώνας που διεξάγουν αυτή τη στιγμή οι ανθρακωρύχοι, δεν είναι για να διεκδικήσουν χρήματα, αλλά για να γίνει σεβαστή η συμφωνία που υπέγραψε πέρυσι το υπουργείο βιομηχανίας και τα συνδικάτα των ανθρακωρύχων, που προέβλεπε τη συνέχιση των επιδοτήσεων ως και το 2018.
Τα χρήματα αυτά προέρχονται απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση, κι όχι απ’ την ισπανική κυβέρνηση, μ’ αυτό θέλω να πώ ότι δε ζητάμε από κανέναν ισπανό να “στερηθεί για να μας βοηθήσει” όπως λένε πολλοί απ’ τους επικριτές μας. Όσον αφορά πάλι αυτά τα χρήματα που δικαιούνται οι οικογένειες των ανθρακωρύχων, καθώς προέρχονται από το Εξωρυκτικό Ταμείο που υποτίθεται αποσκοπούσε στη δημιουργία εναλλακτικών στον λιθάνθρακα, ώστε να μπορούμε να εργαστούμε στις περιοχές μας μετά το κλείσιμο των ορυχειών. Ε λοιπόν, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, τα χρήματα αυτά τα διαχειρίστηκαν οι πολιτικοί και τα συνδικάτα, όπως ήθελαν. Με μέρος αυτών, για παράδειγμα, ο κύριος Gabino de Lorenzo (πρώην δήμαρχος του Οβιέδο) πλήρωσε την ασφαλτόστρωση δρόμων της πόλης του, το νέο εκθεσιακό και συνεδριακό μέγαρο που έχτισε και μια σειρά από άλλα έργα. Η δε πρώην δήμαρχος της Χιχόν (η κυρία Felgeroso) επένδυσε ένα άλλο μερίδιο στην ίδρυση ενός τεχνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος και σε άλλα έργα.
Στην κοιλάδα του Turón, στα ορυχεία της Cuenca del Caudal, όπου ζω, έχουμε πάνω από 600 νεκρούς εργάτες (μόνο αυτούς για τους οποίους γνωρίζουμε, καθώς στον εμφύλιο πόλεμο πυρπολήθηκαν τα επίσημα αρχεία) στα ορυχεία από το 1889 ως το 2009, όταν και έκλεισαν...

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Α. Η εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα του Κόμματος 1. Το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών της 17ης του Ιούνη συνιστά για το Κόμμα μας μία πρωτοφανούς έκτασης εκλογική ήττα, που δεν βρίσκει το ανάλογό της στην πρόσφατη ιστορική του διαδρομή και που θα επιδράσει αποφασιστικά στην παραπέρα πορεία του. Το Κόμμα μας έχασε 258.893 ψήφους, δηλαδή το 48.29% της εκλογικής του δύναμης, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στις εκλογές της 6ης του Μάη. Από 26 βουλευτές, που είχε εκλέξει, στις επαναληπτικές εκλογές εξέλεξε μόνο 12. Ενώ στην κατάταξη, κατά την εκλογική δύναμη, των κομμάτων που εισέρχονται και αντιπροσωπεύονται στη βουλή κατρακύλησε στην τελευταία θέση. Από την άποψη της ιστορικής αναλογίας το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης του Ιούνη είναι χειρότερο και από το αποτέλεσμα των εκλογών του 1993, κατά τις οποίες το Κόμμα μας είχε αποσπάσει 313.001 ψήφους έναντι 277.179 ψήφων στις εκλογές της 17ης του Ιούνη και το 4.54% έναντι του 4.50% των ψηφισάντων. Η διαφορά με τις εκλογές του 1993 βρίσκεται στο γεγονός ότι, τότε, το Κόμμα μας τελούσε ακόμη κάτω από την ισχυρή επίδραση των δραματικών γεγονότων των ανατροπών των σοσιαλιστικών καθεστώτων της Κ. και Αν. Ευρώπης αλλά και κάτω από την επίδραση της διάσπασης που είχε υποστεί, όπου έχασε τα 2/3 των κομματικών οργανωμένων του δυνάμεων. Το εκλογικό αποτέλεσμα αναδεικνύει...

Τα συμφέροντα πίσω από την "πράσινη ανάπτυξη" - τεράστιες οι κρυφές επιπτώσεις στο περιβαλλόν από τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες



Tους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερο ακούμε τον όρο «πράσινη ανάπτυξη». Την παραγωγή, δηλαδή, ενέργειας με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία επικρατεί κυριο λεκτικά φρενίτιδα. Γιγάντιες ανεμογεννήτριες τοποθετούνται αλόγιστα σε βουνοκορφές και νησιά και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης παραμένουν σε αγρανάπαυση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Η πράσινη ανάπτυξη σε όλο της το μεγαλείο. Μόνο που, όπως θα αποδειχτεί και στη συνέχεια, φαίνεται ότι τελικά η πράσινη ανάπτυξη μόνο πράσινη δεν είναι. Οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον είναι σημαντικές και αρκετοί είναι αυτοί που είτε σκόπιμα είτε από λανθασμένη αντίληψη τις αγνοούν. Οι μέθοδοι αυτές παραγωγής ενέργειας έχουν κατά έναν παράξενο τρόπο αγιοποιηθεί και στην επαρχία έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω από την πράσινη ανάπτυξη, που αγνοεί προκλητικά τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η περίπτωση των ανεμογεννητριών είναι χαρακτηριστική. Τους τελευταίους μήνες τεράστιες ανεμογεννήτριες, που φτάνουν ακόμη και τα 110 μέτρα ύψος, ξεφυτρώνουν σε νησιά και βουνοκορφές. Η άγρια φύση υποδέχεται τους σιδερένιους γίγαντες δίχως κανείς να αναλογιστεί τις συνέπειες, οι οποίες μόνο αμελητέες δεν είναι.
Η αλόγιστη τοποθέτησή τους δίχως σχέδιο προκαλεί σημαντικότατες επιπτώσεις στο μικροκλίμα της περιοχής. Οι ειδικοί το επιβεβαιώνουν. Όπως επισημαίνει στα «Επίκαιρα» ο φυσικός κ. Μιχάλης Γρίβας, «η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στις κατά τόπους περιοχές χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενοι όροι επηρεάζει αρνητικά το μικροκλίμα της περιοχής».

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ !

To Kίνημα Δεν Πληρώνω εκφράζει την αλληλεγγύη του και την απόλυτη συμπαράταξη με το μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών και καταδικάζει τη σημερινή επίθεση των απεργοσπαστών, των λαμογιών της διοίκησης και των μπράβων του Μάνεση. 

Το μνημονιακό κυβερνητικό αστικό μπλοκ, με νωπή πλέον εντολή, είναι διατεθειμένο να επιστρατεύσει τον επίσημο κατασταλτικό μηχανισμό και το παρακράτος με σκοπό να τσακίσει τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργολάβων που αποτελούν το πραγματικό, μη αιρετό κράτος.

 Οι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω θα βρίσκονται όπως και διαχρονικά καθ'όλη τη διάρκεια του απεργιακού αγώνα, στο πλευρό των Χαλυβουργών, στηρίζοντας τους πολιτικά, ηθικά και με φυσικό τρόπο σε ότι χρειαστούν. 

Η αλληλεγγύη το όπλο μας-Οι Χαλυβουργοί θα νικήσουν!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Καυτατζογλου 35- 11144- Αθηνα
τηλ 2110192839               epitropes2010@gmail.com 
www.kinimadenplirono.gr

WIND: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Με επιτυχια εξελισεται η σημερινη 24ωρη απεργια των εργαζομενων στην εταιρια Wind. Αλληλεγγυοι μεταξυ αυτων και μελη του Κινηματος Δεν Πληρωνω, καθως και μελη απο λαϊκες συνελευσεις (Καλλιθεας κα) συμπαρασταθηκαν στους απεργους. Οι φωτογραφιες ειναι απο τα γραφεια της Wind στο Μαρουσι, Κηφισιας 66 Αργοτερα θα αναρτηθει και βιντεο με δηλωσεις μελων του Σωματειου και αλληλεγγυων.Δειτε περισσοτερες φωτο...

ΒΙΝΤΕΟ: αποχώρηση συνοδεία αστυνομίας των απεργοσπαστών και μπράβων του Μάνεση μετά την επικράτηση των απεργών της χαλυβουργίας

Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιούνη

1. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτέλεσαν μία κρίσιμη καμπή στη σκληρή αντιπαράθεση που διεξάγεται σήμερα στη ελληνική κοινωνία. Αποτύπωσαν τις μεγάλες συγκρούσεις και διαιρέσεις που διαπερνούν την ελληνική κοινωνία, την ένταση της κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και των μεγάλων εργατικών και λαϊκών αγώνων των τελευταίων χρόνων, τις...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΥΦΛΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ


Ανάμεσα στους δεκάδες συμπολίτες μας που μας καλούν καθημερινά λόγω του ότι η ΔΕΗ τους κόβει το ρεύμα, είναι και ο τυφλός συνάνθρωπός μας με αναπηρία που παρουσιάζουμε στο βίντεο.

Χαρακτηριστικό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ότι οι άνθρωποι στους οποίους κόβεται το ρεύμα έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και σημαντικά προβλήματα υγείας τα οποία απαιτούν την ύπαρξη ρεύματος στο σπίτι. Επίσης, οι περισσότεροι είναι διατεθειμένοι να κάνουν διακανονισμό με την εταιρία δίνοντας κάποια χρήματα έναντι. Είναι διατεθειμένοι δηλαδή να στερηθούν την κάλυψη βασικών τους αναγκών προκειμένου να δώσουν ένα μέρος του λογαριασμού. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως η ΔΕΗ τους θέτει τον εκβιασμό ή όλα ή τίποτα και εν τέλει τους κόβει το ρεύμα.

Για μία ακόμη φορά δείχνουμε αλληλεγγύη στην πράξη για να μην μείνει κανένας μόνος του στην κρίση!

Οι εκλογές τελείωσαν, οι μεγάλες μάχες του λαού έρχονται! Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου πέρασαν, τα προβλήματα του λαού όμως παραμένουν και οξύνονται. Οι συμπληγάδες του δικομματισμού και της παράλογης "λογικής της χαμένης ψήφου" θριάμβευσαν. Τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν από το παραπαίον πολιτικό κατεστημένο και τα κάθε λογής παπαγαλάκια τους βρήκαν εύφορο έδαφος στη δοκιμαζόμενη και γεμάτη ανασφάλεια κοινωνία μας.

Η ΝΔ, προς τέρψιν της Τρόικας, των τραπεζιτών και του διεθνούς κεφαλαίου, αναδείχθηκε σε πρώτο κόμμα αφού πρώτα κινητοποίησε τον καθεστωτικό μιντιακό μηχανισμό για να διασπείρει κλίμα  αβεβαιότητας και φόβου στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας. Σε αντίθεση με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου και των σκανδάλων, μην μπορώντας να προσφέρει τίποτε πλέον σε ρουσφετολογικό επίπεδο, συνέχισε να εισπράττει μούτζες από την ελληνική κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΝεοΠΑΣΟΚ, ως ο κύριος πλέον έτερος φιλοαστικός πόλος του αποδυναμωμένου δικομματισμού, εισέπραξε το μεγαλύτερο ποσοστό της αντίδρασης του λαού στις πολιτικές της εξαθλίωσης. Ένα μεγάλο κομμάτι του λαού στρουθοκαμήλισε μπροστά στα νέα αγνωνιστικά καθήκοντα που μπαίνουν, ψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως την τελευταία ελπίδα του για να επιτύχει βελτίωση των συνθηκών της ζωής του, χωρίς να χρειαστεί να ξεκουνηθεί ο ίδιος από τον καναπέ.

Το νεοναζιστικό-παρακρατικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αδιάκοπη προβολή του από τα ΜΜΕ και πάτησε στη σύγχυση και στην απόγνωση των πολιτών. Επίσης, επένδυσε στα κατώτερα ένστικτα της ξενοφοβίας και του μίσους που καλλιεργούνται εύκολα στην κοινωνία σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και λουμπενοποίησης των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Η ΔΗΜΑΡ, ως η υπεύθυνη δύναμη αναχαίτισης του λαϊκού κινήματος, συνεργάστηκε, όπως αναμενόταν, με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, εκπληρώνοντας την ματαιοδοξία της για κυβερνητικούς θώκους.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, πιστή στις μονολιθικές σταλινικές καταβολές της, κράτησε την κομματική της βάση μακριά από τους μεγάλους αγώνες του λαϊκού κινήματος το προηγούμενο διάστημα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ιδεολογικά αμόλυντο το κομματικό «μαντρί» της. Η αποστασιοποίηση αυτή, απομόνωσε ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ από την βάση της κοινωνίας, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίστηκε εμφανώς και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Τα παραδοσιακά κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που συμμετείχαν και σε αυτές τις εκλογές, απέτυχαν παταγωδώς, καθώς δεν απάντησαν με πειστικό τρόπο σε επίπεδο θεωρίας, αλλά κυρίως σε επίπεδο πράξης, στα υπαρκτά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, από την άλλη, παρά τα εκβιαστικά διλήμματα που ετέθησαν στο λαό το προηγούμενο διάστημα, κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική του και να παγιώσει δεσμούς αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία. Οι 23.374 πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους και σε αυτές τις εκλογές, αλλά κυρίως οι εκατοντάδες πολίτες που μας προσέγγισαν το τελευταίο διάστημα, καταδεικνύουν τη δυναμική του κινήματος μας, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς τα τελευταία τρία χρόνια με τον αδιάκοπο αγώνα μας.

Σε αντίθεση με άλλες αυτοαποκαλούμενες φιλολαϊκές δυνάμεις, οι οποίες εξάντλησαν την προεκλογική τους δράση σε αφισοκολλήσεις και "ψήσιμο" στα προεκλογικά περίπτερα, εμείς επιδείξαμε όλο αυτό το διάστημα αλληλεγγύη στην πράξη. Συνδέσαμε δεκάδες κομμένα ρεύματα και νερά σε ανήμπορους συνανθρώπους μας,  ενισχύσαμε απεργιακές φρουρές εργαζομένων, πρωτοστατήσαμε σε αγώνες ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων, πραγματοποιήσαμε δράσεις ενάντια στα διόδια και τα αντιλαϊκά χαράτσια, λάβαμε μέρος σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις, συμπαρασταθήκαμε σε δίκες συναγωνιστών (March to Athens, ΧΥΤΑ Γραμματικού κ.α.) και πραγματοποιήσαμε δεκάδες παρεμβάσεις και συνελεύσεις σε γειτονιές της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε ξανά τους 23.734 συναγωνιστές, που κόντρα στην κυρίαρχη λογική της χαμένης ψήφου και των εκβιαστικών διλημμάτων, στάθηκαν στο πλευρό του κινήματός μας.
Σύντομα οι επαγγελματίες της κολοτουμπας θα αποκαλυφθούν. Και οι γραμμές αυτών που κάνουν πράξεις και όχι μόνο δημαγωγικές και εν πολλοίς αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες, θα πυκνώσουν.
 Η επόμενη ημέρα του Κινήματος

Οι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω αυξάνονται καθημερινά και ένας πανελλαδικός μηχανισμός λαϊκής αντεπίθεσης οργανώνεται. Σε πείσμα του κράτους των μεγαλοεργολάβων και των πάσης φύσεως δεκανικιών του, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που δεν σταματήσαμε εδώ και τρία χρόνια. Να οργανώνουμε δηλαδή τις λαϊκές αντιστάσεις, μαχόμενοι με πολύ μεγαλύτερη οργάνωση, μαζικότητα και ένταση για την πλήρη ανατροπή των κοινωνικών δομών που οδηγούν στην εξαθλίωση του 99% της κοινωνίας. Και αυτό όχι μόνον γιατί οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες το επιτάσσουν. Άλλα και γιατί μέσα από τις δύο εκλογικές διαδικασίες που συμμετείχαμε, η φωνή μας έφτασε παντού και αναπτύχθηκαν αγωνιστικοί δεσμοί με νέους ανθρώπους που ήρθαμε σε επικοινωνία, σε όλες τις γωνιές της χώρας.

Ο λαός δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε, εκμεταλλευόμενη το άλλοθι της φρέσκιας λαϊκής εντολής, πρόκειται να εντείνει το αδυσώπητο χτύπημα των λαϊκών στρωμάτων. Νέα χαράτσια έρχονται, εκατοντάδες νοικοκυριά μένουν καθημερινά χωρίς ρεύμα, νερό, στέγη και εργασία. Χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ανεργία πρόκειται να ξεπεράσει το 30 % το επόμενο διάστημα. Τα οικονομικά αποθέματα του λαού εξανεμίζονται και εισερχόμαστε σε μία νέα φάση βαθύτερης εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Η οικονομική κρίση δεν είναι ελληνικό «προνόμιο», καθώς εδράζεται στις βαθιές δομικές αντιφάσεις του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να δούμε ραγδαίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως η Ισπανία και η Ιταλία βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα της επίσημης χρεοκοπίας. Οι μεγάλες μάχες των λαών της Ευρώπης είναι μπροστά μας. Χρέος μας είναι να προετοιμαστούμε γι αυτές, οργανώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λαϊκή αντεπίθεση ώστε οι μάχες αυτές να είναι νικηφόρες.

Τιποτα δεν τελειωσε. Ολα τωρα αρχιζουν!
Οργανώνουμε την αντεπίθεση του λαού! Για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Καυτατζόγλου 35- Πατήσια, ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος
Τηλ. 2110192839




Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ


Όχι ο πόλεμος δεν χάθηκε, η μάχη χάθηκε ή για να το πούμε καλύτερα..η μάχη κερδήθηκε από το σύστημα που νοσεί βαθύτατα…, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως βρίσκεται σε επιθανάτιο ρόγχο..,μια νίκη που μπορεί να γίνει πύρρεια…


Οι εκλογές της 17 Ιούνη έβγαλαν  ένα ακόμη πιο διχασμένο- ταξικά διχασμένο- κοινωνικό σώμα…Με μια δεξιά- την πιο ακραία, ακροδεξιά, φασιστική, ναζιστική- δεξιά να παίρνει 48% και την αριστερά να φτάνει στο 40%, μόνο που πρόκειται για μια αριστερά που ηγεμονεύεται από τα πιο μετριοπαθή στοιχειά…και αντιλήψεις….περαστικά μας….


Ο φόβος και τα ζωώδη ένστικτα επικράτησαν επί του πολιτισμού και της ελπίδας…. Τα θλιβερά πάθη επί των χαρούμενων παθών για να θυμηθούμε για λίγο τον Σπινόζα…. Ο  ραγιαδισμός επί της αξιοπρέπειας…. Ο μικροαστισμός επί της  ανατρεπτικής λογικής…
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι από τους χαμένους των εκλογών ότι και να πούμε, ότι και να γραφτεί..Δεν κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις  που θα την βοηθούσε να αλληλεπιδράσει σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση με το κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα ο κόπος θα είναι μεγαλύτερος για να το πράξει..
ο αγώνας συνεχίζεται….  
argiros.net

ΤΣΕ: 84 χρονια απο την γεννηση του

Η ζωή ενός Επαναστάτη

Ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΓΚΕΒΑΡΑ ΔΕ ΛΑ ΣΕΡΝΑ, γνωστός ως Che, αποτελεί μιά απ’ τις σπουδαιότερες και πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Το αμερικανικό περιοδικό Time τον κατέταξε στις μορφές του αιώνα, ενώ η αγέρωχη όψη του αποτέλεσε και αποτελεί σύμβολο επαναστατικότητας και ανυπακοής απέναντι στους ισχυρούς, στους έχοντες και κατέχοντες.
Τα πρώτα χρόνια
Ο σπουδαίος επαναστάτης γεννήθηκε στην

Ο εκβιασμός πέρασε. Να μην περάσει η επίθεση!

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιούνη, με βάση και τη διευρυμένη αποχή, χαρακτηρίζεται από την πολιτική αναδίπλωση πλατιών λαϊκών μαζών, αποτέλεσμα της μεγάλης εκβιαστικής, τρομοκρατικής εκστρατείας των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων αντιδραστικών δυνάμεων.
Με αιχμή του δόρατος τη ΝΔ του Σαμαρά, με την υποστήριξη του Βενιζέλου και με τον Κουβέλη πάντα... έτοιμο για κυβερνητικά αξιώματα, ο λαός εκβιάστηκε να «διορθώσει» την ψήφο του, αποδεχόμενος το ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ΔΝΤ. Συμπαραστάτες στο έργο τους ο δήθεν αντιμνημονιακός Καμένος και το δήθεν αντισυστημικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Η επιτυχία των αντιδραστικών δυνάμεων είναι προσωρινή. Σύντομα οι μάσκες θα πέσουν. Δεν θα αργήσει να ξεφτίσει το προσωπείο της “διαπραγμάτευσης”. Θα φανεί ότι οι δυνάμεις των μνημονίων, της εξάρτησης, της λιτότητας και της ανεργίας, με τις ευλογίες του Ομπάμα και του Γιούρογκρουπ, όχι μόνο θα σεβαστούν τις προηγούμενες δεσμεύσεις τους στη τρόικα αλλά θα επιχειρήσουν, άμεσα, να επιβάλουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.
..

Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ - Πρώτη τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου 2012

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΚΕ στις 18 Ιουνίου 2012 με θέμα την πρώτη τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου και οι μετεκλογικές εξελίξεις. Η τοποθέτηση της ΚΕ θα συζητηθεί ως τις ΚΟΒ και τις οργανώσεις της ΚΝΕ, σε συσκέψεις με συνεργαζόμενους, φίλους και οπαδούς του Κόμματος ώστε να συγκεντρωθούν γνώμες και υποδείξεις. Η εκτίμηση θα ολοκληρωθεί στην ΚΕ, αφού συγκεντρωθούν οι απόψεις και οι υποδείξεις, οι παρατηρήσεις και για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου - Ιουνίου, που θα χαράξει και τα άμεσα καθήκοντα του Κόμματος.
Α. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Η ΚΕ συνοψίζει την πρώτη της τοποθέτηση που θέτει για συζήτηση ως εξής:
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου 2012 είναι αρνητικό για το λαό ο οποίος έχει δεχθεί καίρια πλήγματα από τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Τα ορατά αρνητικά στοιχεία καταρχήν είναι τα παρακάτω: