Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το Σωματείο των εργαζόμενων στο μετρό εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους διωκόμενους από το κράτος, οκτώ αγωνιστές του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Σωματείο των εργαζόμενων στο μετρό εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους διωκόμενους από το κράτος, οκτώ αγωνιστές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Καταδικάζουμε με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο την βάρβαρη επίθεση από τα ΜΑΤ εναντίον της επιτροπής αγώνα Καλλιθέας του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που επέστρεφαν ειρηνικά, την Παρασκευή 25/11/ 2011, από διαμαρτυρία τους για τα χαράτσια της ΔΕΗ και κατά της δίωξης των 15 συναγωνιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Μια επίθεση που έστειλε δύο μέλη του Δεν Πληρώνω στο νοσοκομείο.

Με το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μας ενώνουν κοινοί αγώνες. Μεταξύ των άλλων μαζί περιφρουρούσαμε , σε όλη την διάρκεια των μεγάλων απεργιών και συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα τον σταθμό μετρό Συντάγματος για να μην κατεβάσουν τα ρολά. Μέλη του κινήματος, γιατροί, με αυταπάρνηση πρόσφεραν συνεχώς τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες τραυματίες από τις επιθέσεις των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια των μεγάλων απεργιών , πλάι- πλάι με άλλους εθελοντές και εργαζόμενους στο μετρό, στο σταθμό των πρώτων βοηθειών στο μετρό Συντάγματος.
Ζητάμε την άμεση παύση κάθε δίωξης που γίνεται στο κίνημα Δεν Πληρώνω.
Θα είμαστε στο πλευρό τους , μέχρι την τελική νίκη.
Όλοι στην δίκη, στα δικαστήρια Ευελπίδων την Τρίτη 06/12/2011.

ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΔΑΓΛΑΡΤΖΗΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Τα ΜΑΤ βγηκαν πισω απο τους θαμνους της νησιδας της λεωφορου Θησεως, στο υψος της πλατειας της εκκλησιας του Αγιου Νικολαου. Μεχρι τοτε ο κοσμος στα πεζοδρομια επευφημουσε με χειροκροτηματα την παρουσια μας και την πορεια, με προεξαρχοντα παιδια του Γυμνασιου- Λυκειου της Καλλιθεας. Συγκεκριμενα οταν περνουσαμε μπροστα απο το σχολειο τους, επι της Θησεως, διακοπτωντας το μαθημα τους, κυριολεκτικα κρεμοντουσαν απο τα παραθυρα και φωναζαν συνθηματα μαζι μας. Οταν την επεσαν τα ματ ο κοσμος αρχισε να συγκεντρωνεται. Ολοι, μετα την πρωτη εκπληξη, αρχισαν να γιουχαρουν τους ματατζηδες, που ηταν τουλαχιστον 2 διμοιριες πρασινοι και μια διμοιρια μπλε, 2-3 περιπολικα με τον τοπικο διοικητη ασφαλειας (ο κουστουματος φαλακρος στο βιντεο, με τα πολιτικα και τη μικρη μοτορολα στο χερι). Αυτος στην αρχη το επαιζε δηθεν απλος κατοικος και μας ελεγε: Μην φοβαστε παιδια,μια μικρη προσαγωγη θα γινει και θα σας αφησουν. Ετσι προσπαθουσε να δημιουργησει κλιμα εφησυχασμου. Ο κοσμος δεν μασησε. Αρχισαν να βριζουν τους ματατζηδες.
Μετα ο αγνωστος για εμας κοσμος περασε στην δραση. Ο κοσμος ηταν αυτος που απεσπασε κυριολεκτικα απο τον κλοιο των μπατσων τους περισσοτερους συναγωνιστες. Αγνωστοι για εμας ανθρωποι. Σε λιγο θα γραψουμε και για διαφορα συμβαντα, οπως πχ την κλοπη της καμερας μας απο τους ματατζηδες. Ευτυχως ειχαμε προνοησει και ειχαμε φυγαδευσει την καρτα μνημης με το βιντεο ντοκουμεντο...
Αλλο αξιοσημειωτο ηταν η βιαιοτητα των ματαδων ιδιαιτερα σε μεγαλες γυναικες του Δεν πληρωνω.
Ακουγονταν στις μοτορολες: Πιαστε στον σωρο- Τουλαχιστον 10 ατομα. Κατα προτιμηση πιτσιρικαδες και γυναικες.
Ο επικεφαλης των ματατζηδων ελεγε: Ειναι λιγοι σε 5 λεπτα θα τους εχουμε μαζεψει και θα φυγουμε.(τελικα τα γεγονοτα κρατησαν πανω απο 40 λεπτα) Και σε λιγο: Μαζευεται πολυς κοσμος και μας γιουχαρει. Θα πεσει ξυλο. Του απαντησαν: Καντε τις προσαγωγες και φυγετε γρηγορα. Μεσα στα περιπολικα:κεντρο: ποσους εχεις στο περιπολικο; περιπολικο: δυο ατομα.Κεντρο: Γυρνα πισω ρε μ....α τον χριστο σου, την παναγια σου. Πρεπει να φευγετε γεματοι. Πρεπει να φερουμε τουλαχιστον 10. Μαζεψτε ατομα στον σωρο.
Οι μπλε ΥΜΕΤ "τσαλακωσαν" κυριολεκτικα (φαινεται στο βιντεο του κεντρικου Δελτιου ειδησεων του ΑΝΤ1) το κεφαλι και τον λαιμο συναγωνιστη μας, προσπαθωντας να τον βαλουν βιαιως στο περιπολικο, ο οποιος μεταφερθηκε στον Ευαγγελισμο και τωρα κυκλοφορει με κολαρο.
Συμφωνα με πληροφοριες που συγκεντρωνουμε, απο καταγγελοντες πολιτες της Καλλιθεας, δημοσιογραφους αλλα και αλλους, πισω απο την ολη επιθεση βρισκεται ο δημαρχος Καλλιθεας και προεδρος της ΚΕΔΕ πασοκος Ασκουνης. Αυτος ειχε πληροφορηθει απο πρωτο χερι τα συμβαντα του ομοσταυλου δημαρχου Κορινθου Πνευματικου, που αναγκαστηκε πριν λιγες μερες να κλειδωθει στο γραφειο του, στο δημαρχειο Κορινθου, οταν πολιτες της Κορινθου, η ανοιχτη συνελευση πλατειας Περιβολακια Κορινθου και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πηγαν εκει προκειμενου να παρει θεση ο δημαρχος. Απο την αλλη ο Ασκουνης πληροφορηθηκε οτι μετα την ΔΕΗ θα πηγαιναμε στο δημαρχειο προκειμενου να διαμαρτυρηθουμε για την σταση του δημαρχου. Εχοντας κατα νου και τα γεγονοτα της 28/10, οπου ο δημαρχος Ασκουνης και οι αλλοι "επισημοι" αποχωρησαν κακην κακως οταν ο λαος της Καλλιθεας και η τοπικη επιτροπη του Δεν πληρωνω πλησιασαν την εξεδρα των επισημων θελησε να χρησιμοποιησει την τρομοκρατια των ΜΑΤ και των συλληψεων προκειμενου να σταματησει και να τρομοκρατησει το κινημα μας.
Δεν ξερουν ολοι αυτοι, οτι στις ιστορικες συγκυριες που ζουμε, ο στριμωγμενος λαος δεν εχει αλλα περιθωρια υποχωρησης και περνα στην αντεπιθεση; Υπαρχουν και αλλα παραλειπομενα που το κινημα μας διερευνα και σε σχεση με την προβοκατσια που πηγε να στηθει, στυλ Μαγκουφη, αλλα και αυτη την φορα δεν τους βγηκε.Παρολη την βοηθεια απο τις "στρατιες προθυμων", δηθεν αριστερων ηγεσιων. Μολις στοιχειοθετησουμε τις πληροφοριες που εχουμε θα επανελθουμε.
Ευτυχως υπαρχει μεγαλη συμπαρασταση και πληροφορηση απο τους πολιτες της Καλλιθεας που ξερουν προσωπα και πραγματα. Πολλες φορες και απο τα μεσα.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Δεν ειχαμε ποτε ψευδαισθησεις οτι ο αγωνας μας για ελευθερα δημοσια κοινωνικα αγαθα (παιδεια,υγεια, φως , νερο, δρομοι, μεταφορες, παραλιες κλπ) θα ηταν σπαρμενος με ροδοπεταλα. Ξεραμε πολυ καλα οτι οποιος τα βαζει με το θηριο των μεγαλοεργολαβων, των τραπεζιτων, του πολιτικου τους υπηρετικου προσωπικου και καθε ειδους λομογιων θα εβγαινε με πληγες απο αυτον τον αγωνα. Εχουμε ομως βαθεια επιγνωση των ιστορικων στιγμων που ζουμε. Ή εμεις ή αυτοί.
Με την αισιοδοξία που προκυπτει τοσο απο το δικιο του αγωνα μας, οσο και απο την απηχηση σε ολο τον λαο, ξεκινησαμε απο τα διοδια. Συνεχισαμε με την παλη σε ολα τα κοινωνικα επιπεδα με στοχο την ανατροπη ενος βαρβαρου συστηματος που θελει να καταδικασει τον ανθρωπο σε εναν σκοτεινο μεσαιωνα. Δεκαδες μηνυσεις και διωξεις μετρα το κινημα μας τοσο απο τους μεγαλοεργολαβους, οσο και απο το ιδιο το κρατος τους, ακομη και απο την τροχαια τους (τα μπομπολακια οπως τους φωναζει ο λαος). Ο ΓΑΠ, ο Βενιζελος, ο Παγκαλος, ο Ρεππας και παρα πολλοι αλλοι σε καθε σημαντικο τους λογο αναφερουν μετα βδελυγμιας το κινημα μας σαν τον σατανα που εφερε την χωρα στην χρεοκοπια. Ξεχνανε βεβαια τον δικο τους ρολο, τα βατοπεδια, την ζιμενς, τα χρηματιστηρια, τα υποβρυχια που γερνουν, τις προμηθειες υλικων στα νοσοκομεια και τοσα αλλα σκανδαλα. Μας επιτεθηκε και ο διαβοητος Ασκουνης, δημαρχος Καλλιθεας, προεδρος της ΚΕΔΕ (τοποτηρητης του Πασοκ), η Χόχτιφ και καθε είδους μεγαλοεργολαβοι και ορντινατσες τους.
Δεχτηκαμε επιθεσεις ακομη και απο οργανωσεις που μιλανε στο ονομα του λαου. Αυτοι ειδαν οτι το κινημα μας, το κινημα δεν πληρωνω, ουτε χειραγωγησιμο ειναι για να το ενταξουν στους υπο την κηδεμονια τους, ουτε και συμβιβαζεται. Αρα οτι δεν ελεγχουμε πρεπει να το καταστρεψουμε, συμφωνα με την απο χρονια εφαρμοσμενη μεθοδο του ΚΚΕ. Ηρθε ξανα το κκε, με ενα ανωνυμο αρθρο στον σημερινο ριζοσπαστη, να μιλησει για τους τραμπουκους του δεν πληρωνω στην Καλλιθεα. Για τα ΜΑΤ και το χτυπημα σε πολιτες που διαδηλωνουν το περασαν ξωφαλτσα. Δεν ειναι αυτοι οι εχθροι τους. Εξ αλλου μαζι με αυτους φυλανε την βουλη και μαλιστα με βαρδιες, απο τον εξοργισμενο λαο. Αφου δεν τους περασε η γελοια προβοκατσια με τους "χαμογελαστους κουστουματους προβοκατορες" πιαστηκαν απο την αλλη προβοκατσια που εστησαν οι μηχανισμοι του κρατους για να δυσφημισουν τον αγωνα μας και τον αγωνα ολων των πολιτων εναντια στα χαρατσια μεσω ΔΕΗ. Υιοθετωντας πληρως και ασμενως τις θεσεις της αστυνομιας, περι σπασμενων γραφειων, τραυματιων και αγανακτισμενων πολιτων οχι μονο δεν εχουν να πουν τιποτα για τα 8 μελη του κινηματος μας που κακοποιηθηκαν απο τα ΜΑΤ και συρθηκαν στα δικαστηρια, αλλα επιτιθενται με πρωτοφανες μενος, εναντια στο κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Οι στυγνοι εργοδοτες των δεκαδων απολυμενων εργαζομενων, του 902 και του Ριζοσπαστη και εχοντας την "εργολαβια" των αγωνων των εργαζομενων, καθε εναν που ξεφευγει ή αρνειται να μπει στο μαντρι τους τον στιγματιζουν σαν εχθρο του λαου οχι μονο σημερα αλλα και απο παλια (Βελουχιωτης, Πλουμπιδης, Μπελογιαννης και τοσοι αλλοι). Ας προσεξουν ομως οι εκ περισσου συντροφοι γιατι εχει ο καιρος γυρισματα. Η τακτικη τους μπορει να γυρισει μπουμερανγκ. Η αστικη ταξη ακομη και μετα την Βαρκιζα ξεκληρισε ολοκληρες γενιες αγωνιστων της εθνικης αντιστασης. Ετσι και τωρα. Οταν δεν παιρνεις το μερος ενος διωκομενου απο το κρατος, εκθετεις και τα δικα σου νωτα απεναντι σε αυτο το κρατος της χουντας των τραπεζιτων και των φασιστοειδων. Οσο για τους ακροδεξιους που αναφερει ο ριζοσπαστης οτι ειδαν αναμεσα στο Δεν πληρωνω ας μας πουν ποιοι ηταν. Οπως επισης αν ηταν "κουστουματοι" και "χαμογελαστοι". Εμεις παντως εχουμε δει την πολιτικη ηγεσια του κκε να χαριεντιζεται στην βουλη με πατενταρισμενους ακροδεξιους υπουργους. Αυτοι μαλιστα εκφραζουν και δημοσια τα συγχαρητηρια τους για την πολυ καλη περιφρουρηση που προσφερουν σε αυτους και τους ομοιους τους προκειμενου να παιρνουν τα πιο σκληρα αντιλαϊκα μετρα στην βουλη. Οι δικες μας απαντησεις θα συνεχισουν να δινονται στους δρομους του αγωνα και οχι στις σελιδες εφημεριδων. Γιατι εμεις ευτυχως δεν εχουμε κρατικες επιχορηγησεις εκατομμυριων και ετσι δεν εχουμε δικη μας καθημερινη εφημεριδα. Ευτυχως , με μια ενοια, γιατι ετσι δεν στελνουμε πολιτες να πεινασουν απολυοντας τους, οταν οι δουλειες δεν πανε καλα και μας μειωνουν, κατα τι, την κρατικη επιχορηγηση της εξαρτησης...
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.denplironodenplirono.com
www.oxidiodia.gr

Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Untitled from mesopotamia on Vimeo.


Η εισαγγελία διεταξε την κρατηση των 8 συναγωνιστων μας για σημερα το βραδυ, προκειμενου να περασουν σε δικη με την αυτοφωρη διαδικασια. Η δικη θα γινει αυριο Σαββατο στις 11.30 το μεσημερι, στο κτηριο 2 , στην αιθουσα 1, στην Ευελπιδων.Οι κατηγοριες: Διαταραξη κοινης ειρηνης,διεγερση για τελεση αδικηματος, απροκλητες σωματικες βλαβες, φθορες.
Ενος συναγωνιστη μας ο οποιος ειχε τραυματιστει και μεταφερθει στον Ευαγγελισμο , μετα τις "περιποιησεις" των ΜΑΤ, του επετραπει να κοιμηθει σημερα στο σπιτι του και να ελθει αυριο στο δικαστηριο, φεροντας το αυχενικο κολαρο προστασιας που του τοποθετησαν οι γιατροι.

Οι υπολοιποι συναγωνιστες βγηκαν συνοδευομενοι απο αστυνομικους εξω απο το γραφειο του εισαγγελεα και εγιναν δεκτοι με ζητωκραυγες, συνθηματα και χειροκροτηματα απο τους εκατονταδες αλληλεγγυους που ειχαν συγκεντρωθει εξω απο την Ευελπιδων. Αξιζει να αναφερθει οτι οι συναγωνιστες δεν θα μεταφερθουν για διανυκτερευση στα κρατητηρια του ΑΤ Καλλιθεας, οπως αρχικα ειχαν ανακοινωσει οι αρχες. Για προφανεις λογους μεταφερονται σε τουλαχιστον 4 διαφορετικα αστυνομικα τμηματα της Αθηνας (ΑΤ Ομονοιας, Ακροπολεως, ΓΑΔΑ, Κυψελης).
Μαζι με τους αλληλεγγυους απο πολλες συλλογικοτητες και ανοιχτες συνελευσεις το βροντερο παρον τους εδωσαν και οι Αγανακτισμενοι Μοτοσυκλετιστες Ελλαδας, με τους οποιους μας εδεσαν κοινοι αγωνες.
Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΕ: δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα σε περίπτωση μη πληρωμής του χαρατσιού


Του Χάρη Φλουδόπουλου

Στον αέρα βρίσκεται πλέον το χαράτσι του έκτακτου τέλους για τα ακίνητα, καθώς απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου ενέργειας G. Oettinger, σε ερώτηση ευρωβουλευτή , τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα σε περίπτωση μη πληρωμής του χαρατσιού.

Το θέμα να θυμίσουμε ότι είχε αναδείξει πρώτο το Capital.gr με δημοσίευμά του ήδη από τις 23 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας ότι η επιβολή του χαρατσιού και η απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι νομικά διάτρητη στη βάση των οδηγιών της ΕΕ για την καθολική υπηρεσία.

ΒΙΝΤΕΟ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΜΙΛΑΝΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, Ο ΕΦΟΡΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ. ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, δηλώνει απερίφραστα και εμφατικά, την συμπαράταξη του με τον αγώνα των απολυμένων και των εργαζομένων στην "Ελληνική Χαλυβουργία".
Ο αμετάκλητος, αταλάντευτος απεργιακός αγώνας διαρκείας των εργαζομένων, μας εμπνέει και δείχνει το δρόμο σε όλο το λαό που θέλει να εναντιωθεί σε αυτό το σάπιο σύστημα των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων, των βιομηχάνων και των πολιτικών τους καμαριέρων, που μας μαυρίζουν τη ζωή και μας σπρώχνουν στο σκοτάδι.
Η αλληλεγγύη του Κινήματος Δεν Πληρώνω προς τους αγωνιζόμενους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, διατρανώθηκε την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, όπου το Κίνημα τους επισκέφτηκε και τους συμπαραστάθηκε, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα συγκεντρώσει τρόφιμα προκειμένου να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες των απεργών και των οικογενειών τους καθώς και άλλες δράσεις και ενέργειες αλληλεγγύης και κοινού αγώνα.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του αγωνιζόμενου λαού και του εργατικού κινήματος και θα συντάσσεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό του κάθε ένα που πλήττεται από τη χούντα της τρόικα και των μνημονίων.
Κανένας μόνος του στην κρίση!
Συνεχίζουμε τον μαραθώνιο αγώνα μας, με ακόμα περισσότερη δύναμη, οργανώνουμε τις δυνάμεις μας με αλληλεγγύη και συλλογικότητα και στοχεύουμε στην τελική νίκη!
Γιατί εμείς είμαστε το 99% του πληθυσμού, που παράγουμε τα πάντα και αυτοί το 1%, οι κηφήνες και τα τσιράκια τους που μας εκμεταλλεύονται...
Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί, τα φάγαν μόνοι τους και τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε με το αίμα μας, το μέλλον μας, τα όνειρά μας...
Γιατί το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι 'Η ΕΜΕΙΣ 'Η ΑΥΤΟΙ...
Γιατί το μόνο που τους επιφυλάσσουμε είναι μια θέση στον καιάδα της ιστορίας...
Εμπρός λοιπόν, σαν μια ατσάλινη γροθιά, στο δρόμο για την ελευθερία!
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.denplironodenplirono.com
www.oxidiodia.gr

Επέμβαση των ΜΑΤ στο Κέντρο Διαχείρισης Ρεύματος της ΔΕΗ - Δεκάδες πολίτες και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι εκεί



Και μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην Μεσογείων
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Επέμβαση των ΜΑΤ στο Κέντρο Διαχείρισης Ρεύματος της ΔΕΗ - Δεκάδες πολίτες συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο

- Συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και άλλα 12 άτομα
- Δεν μπαίνουμε να δουλέψουμε αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί μας
- 48ωρη απεργία απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι - Κυνηγητό με τα ΜΑΤ στη μέση της Μεσογείων
- Καλούμε άνεργους και συνταξιούχους να έρθουν να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές
Ανοιξε λίγο πριν τις 10 η Μεσογείων από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή συνδικαλιστών της ΔΕΗ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ για την λήξη της κατάληψης στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος.
Κόσμος πάνω στον δρόμο διαμαρτύρεται για τις προσαγωγές
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από το κτίριο της ΔΕΗ
Και μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην Μεσογείων

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ

Καπιταλιστικό σύστημα. Σήμερα λέγεται και οικονομία της αγοράς.
Είναι το σύστημα των πολυεθνικών εταιριών. Από το βιομηχανικό πέρασε στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Του ήταν συμφερότερο. Αέρας κοπανιστός. Τοξικά χαρτιά, χωρίς αντίκρισμα για το λαό, με αμύθητα κέρδη για τη φάρα των εκμεταλλευτών, σε όλο τον πλανήτη.

Στην αρχή το σύστημα έδινε ένα κομμάτι ψωμί στο λαό προκείμενου να βγάζει τα υπερκέρδη του, οι εργαζόμενοι έφτιαχναν συνδικάτα και κατέβαιναν στους δρόμους για καλύτερες συνθήκες ζωής με αγώνες στους δρόμους που έμειναν στην ιστορία. Κατακτήσανε οκτάωρο, αποζημιώσεις, άδειες, επιδόματα, βαρέα και ανθυγιεινά, ασφάλιση, συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία. Πολλές φορές προσφέρανε στο βωμό των διεκδικήσεων τους και την ίδια τους τη ζωή.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Πολλοι πιστευουν πως η σημερινη κατασταση που βιωνουμε, ειναι αποτελεσμα ''κακης διαχειρισης'' των οικονομικων, ή λογω του «πλεονασματος» των δημοσιων υπαλληλων ή ακομα και λογω της μικροφοροδιαφυγης καποιων μικρομεσαιων, ή οτι αλλο τους ''ψεκαζει'' η τηλεοραση...
Κοιτουν ενα δεντρο και χανουν το δασος! Πως γινεται πρωτα απ'ολα σε αυτην την κριση να μπαινει η μια χωρα μετα την αλλη;
Ολες ειχαν πλεοναζον προσωπικο, ή τα παραπανω;
Στοχος τους ειναι να διχασουν ακομα περισσοτερο το λαο, αποπροσανατολιζοντας τον, βαζοντας διχονοιες μεταξυ δημοσιων και ιδιωτικων και γενικοτερα να χωρισουν τον κοσμο σε περισσοτερα ακομα κομματια. Αν ειμαστε ενωμενοι τους κανουμε να τρεμουν, γι 'αυτο προσπαθουν να μας χωρισουν.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Προσφατα συμπληρωθηκαν 4 μηνες απο την πρωτη μου δραση με το κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
4 μονο μηνες, μα οι δρασεις ειναι αμετρητες.
Σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα δεθηκα απολυτα με τους συναγωνιστες, μοιραστηκα κοινους αγωνες και κοινες ανησυχιες, ενιωσα ιδια συναισθηματα που δεν μπορει να τα νιωσει καποιος ανθρωπος που δεν ειναι σε συλλογικοτητα.
Το μοναδικο συναισθημα της αλληλεγγυης, συναισθηματα που δεν εξηγουνται με λεξεις, οπως αυτα που εκρηγνυνται οταν αγωνιζεσαι, οταν μαχεσαι και οταν εχεις ξεπερασει το «εγω» και λειτουργεις με το «εμεις».
Η πρωτη μου δραση με το κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ηταν στις 3 Ιουλιου, στο ανοιγμα της παραλιας στο Αυλακι. Αρχικα ειχα παει για εκεινη και μονο την δραση, δεν ειχα σκοπο να γινω μελος.
Μετα απο εκεινη την ημερα ομως και αφου ειδα πως αυτο το κινημα ειναι κατι διαφορετικο απο τα υπολοιπα, αφου ειδα την μαχητικοτητα του, την αποφασιστηκοτητα και τον δυναμισμο του, δεν αργησα να αποφασισω πως θα συνεχισω μαζι του.
Απο πριν ημουν ενα πολιτικοποιημενο ατομο, το οποιο ψαχνοταν και προσπαθουσε να αλλαξει τον κοσμο.
Και, οπως πιστευα, αγωνιζομουν γι αυτο. Διαψευστηκα γιατι
...

ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


Η συνολική περιουσία των φορέων κοινωνικής ασφάλισης είναι 28 δις ευρω. Τα 26 δις είναι τοποθετημένα σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου. Επομένως οι θλιβερές απώλειες για τους ασφαλισμένους, ανέρχονται στα 13 δις (αφού το κούρεμα είναι 50%) με μόνο αντάλλαγμα την προφορική και κάλπικη κυβερνητική διαβεβαίωση, ότι οι συντάξεις και οι παροχές υγείας είναι εγγυημένες. Δεν κουράστηκαν πια να ψεύδονται ασύστολα; Τα ασφαλιστικά ταμεία επίσης θα έχουν και απώλειες από τη συμμετοχή τους στις τράπεζες (χάνουν από την πτώση των μετοχών τους λόγω της γενικής πτώσης των μετοχών). Στην Εθνική το ποσοστό των μετοχών που κατέχουν είναι 12%, στην Πειραιώς 4,3%, στην ΑΤΕ 1,2%, στο Τ.Τ. 1,2%, στην Αττικής (ελέγχεται από το ΤΣΜΕΔΕ) με συμμετοχή 43% στο μετοχικό κεφάλαιο.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ισχυριστεί ότι για να αναπληρωθούν οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, θα μεταφερθούν εκεί και περιουσιακά στοιχεία του κράτους. Επιπλέον ο προϋπολογισμός θα φροντίζει για τις απώλειες αυτές. Και το παραμύθιασμα από το κράτος δεν έχει τέλος. Η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων είναι δεδομένη πια. Τα ταμεία ισχυρίζονται ότι «δεν μας ενημέρωσαν για το ότι θα έβαζαν τα αποθέματά μας υπό μορφήν ομολόγων». Ενώ πηγές της Τ.τ.Ε. (Τράπεζα της Ελλάδος) λένε ότι η τοποθέτηση των αποθεματικών των ταμείων σε ομόλογα, ήταν η μόνη επενδυτική επιλογή σύμφωνα με την ασφαλιστική νομοθεσία. Τα ψέματα προκειμένου να καθησυχάσουν τους ασφαλισμένους συνεχίζονται.

Τα διοικητικά συμβούλια των ταμείων λένε ότι θα δηλώσουν άρνηση υπογραφής της συμφωνίας και θα προβούν σε προσφυγές για την ακύρωση των αποφάσεων. Ποιός εμπιστεύεται όμως τη νομοθετική εξουσία και τον προϋπολογισμό, ιδίως τώρα που θα ελέγχονται από τους δανειστές μας; Τα ασφαλιστικά ταμεία ζητούν απεγνωσμένα πίσω τα λεφτά τους, τους κόπους των εργαζόμενων σε μετρητά. Μερικά ταμεία δεν έχουν ούτε ένα ακίνητο, ενώ διαδίδεται ότι θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία τους, προκειμένου να περιοριστεί η χασούρα από το κούρεμα. Με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου είπαν ότι εξαιρέθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το κούρεμα. Πολύ λίγο όμως κράτησε η χαρά τους. Με τη νέα συμφωνία της 26ης-27ης Οκτώβρη πήραν πίσω την απόφαση αυτή χωρίς ντροπή, γνωρίζοντας πολύ καλά τις καταστροφικές συνέπειες για τους ασφαλισμένους. Εγκαταλείπουν τα ταμεία στο έλεος της οικονομικής κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν. Καρφάκι δεν τους καίγεται αν ο δυσμοιρος συνταξιούχος θα έχει αύριο τη σύνταξή του. Μας λεηλατούν τους κόπους μιας ζωής. Συμπεριφορά μιας συμμορίας κλεπτών. Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν. Μας λένε με θράσος ότι το ελληνικό κράτος (δηλ. ο λαός) θα πληρώνει μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η «φίλη μας» η Τρόικα θα μας πληρώνει για να της ξεπληρώνουμε τα δανεικά. Πρόκειται για σουρεαλιστικό έργο απείρου κάλους.

Φέτος π.χ. το ταμείο του ΙΚΑ θα χρειαστεί 1 δις παραπάνω από αυτό που υπολόγιζε. «Εσείς να το εξυπηρετήσετε!», μας λέει η Τρόικα, «δεν είναι δική μας δουλεία!». Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό να καταλάβει και ο πιο αφελής τις ανήθικες προθέσεις τους. Μας δανείζουν με τοκογλυφία για να πάρουν πίσω τα δανεικά τους και μόνον. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει γι’ αυτούς καμιά αξία. Υπέρτατος νόμος της μαφίας των αγορών είναι το κέρδος. Όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντες λεπτρομέριες. Βάζουν τραπεζίτες στη θέση των ανίκανων και απαξιωμένων προθυπουργών σε Ελλάδα και Ιταλία και έπεται η συνέχεια. Δεν τους απασχολούν πια τα φτιασιδώματα και οι μάσκες. Θέλουν το βρωμικο πρόσωπο των πολυεθνικών σε πρώτο πλάνο στις κυβερνήσεις των χωρών. Το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό Γιωργάκη, Μπερλουσκόνι τους τελείωσε.
Ο λαός θα πέσει αμαχητί; Η ιστορία δείχνει το εντελώς αντίθετο. Θα σηκώσει ψηλά το κεφάλι. Δε θα δεχτεί να του κλέψουν τη ζωή, να του κλέψουν τα όνειρά του. Θα τους πετάξει στον Καιάδα και θα πάρει τις τύχες στα χέρια του.

Μαρία Παπά, μέλος κινήματος Δεν Πληρώνω
www.oxidiodia.gr
www.denplironodenplirono.com

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ: Η εθνική οδός περνάει από το Mega


γράφει ο Πιτσιρίκος:
Το κίνημα «Δεν πληρώνουμε διόδια – Δεν πληρώνουμε την κρίση τους» έχει γιγαντωθεί, αλλά τα περισσότερα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή τους. Άκρα του τάφου σιωπή.
Υπάρχει μόνο ένας λόγος για τον οποίο τα ΜΜΕ προσπαθούν να αποσιωπήσουν ένα γεγονός ή να λοιδορήσουν ανθρώπους που αντιστέκονται: όταν δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους. Και πότε δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους; Όταν συμμετέχουν ως εργολάβοι στα έργα για τα οποία διαμαρτύρονται οι πολίτες.
Δεν είναι μυστικό πως τα συμφέροντα του κ. Μπόμπολα βρίσκονται –μεταξύ άλλων- και στις εθνικές οδούς, αφού μια εταιρεία συμφερόντων Γεωργίου Μπόμπολα και υιών συμμετέχει στην κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Παραχώρησης».

Οι τηλεδημοσιογράφοι του Mega δεν έχουν πάρει χαμπάρι το κίνημα κατά της πληρωμής διοδίων, αλλά δεν θα πρέπει να τους κατηγορήσουμε, αφού –όπως είναι γνωστό- οι δημοσιογράφοι του Mega είναι συμφερόντων Μπόμπολα. Έχουμε εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα και δημοσιογράφους συμφερόντων Μπόμπολα. Δημοσιογραφία είναι το συμφέρον του αφεντικού.

Αυτοί οι ευαίσθητοι δημοσιογράφοι του Mega συγκινούνται πάρα πολύ με τους

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2 μμ- ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2 μμ- ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2 μμ- ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΗΣΑΠ ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 1.30 μμ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΗΣΑΠ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 1.30 μμ

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.oxidiodia.gr

www.denplironodenplirono.com

Αφού ήξερες, δεν του το ’λεγες;


Αφού ήξερες, δεν του το ’λεγες;
Αφού ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος χαίρει της εμπιστοσύνης των τοκογλύφων δανειστών μας, πώς είναι δυνατόν να χαίρει συγχρόνως και της εμπιστοσύνης του Λαού; Πώς είναι δυνατόν ο Γιωργάκης, ενώ είχε τον Παπαδήμο σύμβουλό του στα οικονομικά, το μόνο που κατόρθωσε ήταν να οδηγήσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση;
Γιατί άραγε ο τωρινός πρωθυπουργός δεν αποκάλυψε στον προκάτοχό του Γιωργάκη τη θαυματουργή συνταγή για την επίλυση της κρίσης; Γιατί απλούστατα δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή εκτός από την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος που βρίσκεται στην αποσύνθεση του.

Οι ξένες εφημερίδες αποκάλεσαν τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας « Σωτήρα». Σωτήρας των τραπεζών βέβαια!! Είναι δικό τους παιδί και μιλάει τη δική τους γλώσσα. Κάναμε μια δήθεν μεταβατική, δήθεν προσωρινή κυβέρνηση με τη σύμπραξη 3 κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) για να ηρεμήσουν την οργή του λαού προκειμένου να περάσουν νέα σκληρά μέτρα που θα οδηγήσουν σε άγρια λιτότητα και ανεργία.

Θολώνουν συνειδητά τα νερά προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι με τη συνεργασία των 3 κομμάτων της λυκοσυμμαχίας, το κεφάλαιο θα βγεί επιτέλους από την κρίση που το ταλανίζει.

Ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος ήταν αντιπρόεδρος της ΕΚΤ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) και σύμβουλος του Γιωργάκη στα οικονομικά θέματα για ένα χρόνο. Είναι μέλος της γνωστής «Τριμερούς Επιτροπής» που δημιουργήθηκε το 1973 από τη μήτρα της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ (των μεγαλοκαπιταλιστων Ροτσιλντ-Μοργκαν-Ροκφελερ). Η Λέσχη Μπιλντερμπεργκ ιδρύθηκε το 1954 στη πόλη Μπιλντερμπεργκ της Ολλανδίας, κοντά στο Αρνεμ. Η « Τριμερής Επιτροπή», κατά κόσμο «σκοτεινό διευθυντήριο», σχεδιάζει και προωθεί την παγκόσμια πολιτική ενός βάρβαρου καπιταλισμού των αγορών ενάντια στα συμφέροντα του Λαού. Ενός συστήματος που έχει σαν θεό του το κέρδος και η ιδεολογία του είναι « ο θάνατός σου η ζωή μου». Ειδικά σε περιόδους, που το παραδοσιακό κοινοβουλευτικό σύστημα καταντάει αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό , τότε αναλαμβάνει τα ηνία στο προσκήνιο η « Τριμερής Επιτροπή» (Ευρώπη-Αμερική-Ασία) αποτελούμενη από εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου. Στην Ελλάδα καθώς και στη γειτονική Ιταλία το τραπεζικό σύστημα έβγαλε τη μάσκα της «Δημοκρατίας» και στρογγυλοκάθισε στον πρωθυπουργικό θώκο με τους Λουκά Παπαδήμο και Μάριο Μόντι αντίστοιχα. Έβαλαν «εντελώς τυχαία» δύο «έμπιστους» τραπεζίτες να κάνουν την βρώμικη δουλειά, προκειμένου να διασώσουν το σύστημά τους. Το κεφάλαιο λοιπόν μέσα στη θανάσιμη κρίση του, ανήμπορο να κυβερνήσει, μέσω της πολιτικής του ορντινάντσας βρίσκει συμφέρουσες λύσεις προκειμένου να αυγατίσει τα κέρδη του, βάζει στην εξουσία τους ίδιους τους τραπεζίτες του. Απαξιώνει τους εργαζομένους , τους αποκαλεί συνένοχους στη διαφθορά του (« μαζί τα φάγαμε») και τους επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας οδηγώντας τους στην απόλυτη φτώχια.

Η κοροϊδία προς το Λαό δεν έχει τέλος. Δεν του μένει τίποτα άλλο να χάσει εκτός από την αξιοπρέπεια του. Τους βλέπει μεγάλους γιατί ο Λαός είναι ακόμα γονατιστός. Ας συνειδητοποιήσει τη δύναμή του! Ας εξεγερθεί επιτέλους συνειδητά και τότε όλα θα αλλάξουν γύρω του!! Η άρχουσα τάξη θα εγκαταλείψει πανικόβλητη το προσκήνιο της ιστορίας. Θα δώσει τη θέση της σε μια κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και την ευτυχία του. Χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
ΜΑΡΙΑ Π., μελος Επιτροπής Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Β.Αττικής

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ο ΜΩΛΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Η μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου Μώλου στάθηκε μικρή για να χωρέσει όλους τους κατοίκους που συνέρρευσαν προκειμένου να ενημερωθούν και να πάρουν αποφάσεις για τα χαράτσια της ΔΕΗ και όχι μόνο. Έγινε μια πλούσια συζήτηση όπου , αφού προηγήθηκε εκτενής ενημέρωση, πάρθηκαν, ομόφωνα, ορισμένες σημαντικές αποφάσεις:
1. Τα συνεργεία των εργολάβων της ΔΕΗ που θα έρθουν να κόψουν το ρεύμα σε οποιονδήποτε πολίτη, έλληνα ή μετανάστη, θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα στον Δήμο Μώλου.
2.Η επιτροπή αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πλαισιωμένη από πολλά άτομα που έδωσαν τα τηλέφωνα τους, θα είναι σε επιφυλακή και στην παραμικρή ειδοποίηση ότι κάποιο συνεργείο εμφανίστηκε να κόψει ρεύμα θα παρεμβαίνει συλλογικά και αποτρεπτικά
3. Στα ήδη κομμένα ρεύματα θα γίνεται επανασύνδεση
4.Θα γίνει ενημέρωση σε όλα τα χωριά του δήμου Μώλου
5. Θα γινει παρέμβαση στο Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να πάρουν θέση, πρακτικά και οι δημοτικές αρχές ενάντια στα χαράτσια
6. Σε συνεργασία με ανάλογες επιτροπές πολιτών , θα γίνει παρέμβαση στην ΔΕΗ της Λαμίας
Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε απο τον Εμπορικό σύλλογο Μώλου και το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Παρευρέθησαν εκπρόσωποι και από αλλες επιτροπές του κινήματος καθώς και απο τον Εμπορικό σύλλογο Στυλίδας.
Δείτε σχετικά: Οδηγίες απο την ομάδα νομικής βοήθειας του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για τα χαράτσια

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΑΦΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤOΡΙΑ,Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ '73



Το πολιτευμα το οποιο ζουμε σημερα ειναι η κοινοβουλευτικη δικτατορια.
Αυτοι που μας κυβερνουν το ονομαζουν δημοκρατια.
Εχετε σκεφτει ποτε αραγε τι ειναι αυτη η δημοκρατια που μας μιλανε τοσα χρονια,τι σχεση εχει με το σημερινο πολιτευμα και τι σχεση εχει με την ελευθερια?
Δεν εχω φυσικα σκοπο ουτε να υπερασπιστω την αστικη δημοκρατια.
Το πολιτευμα αυτο λοιπον, οπως και να το ονομασουν ειναι αυτο που προανεφερα: κοινοβουλευτικη δικτατορια!!!
Οχι λογω καποιων συγκεκριμενων συγκυριων η γεγονοτων,αλλα λογω της ιδιας του της μορφης,υπαρξης και συστασης,ανεκαθεν, ηταν χουντικο.
Αλλα τωρα υπαρχει μια αλλη μορφη χουντας.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ radio


http://denplironoradio.listen2myradio.com/
Στον παραπανω συνδεσμο, κανοντας κλικ, μπορειτε να συνδεθειτε με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ radio. Θελουμε να αποκτησουμε μια παραπανω φωνη επικοινωνιας με την κοινωνια, μιας και τα ΜΜΕξαπατησης, οταν δεν μας λοιδωρουν, δεν προβαλλουν τις αποψεις και τα νεα του κινηματος μας.
Κατανοητο μιας και ολα αυτα τα ΜΜΕ ανηκουν στους μεγαλοεργολαβους και τους τραπεζιτες.
Ειμαστε σε πειραματικη φαση. Συγχωρειστε μας τα λαθη, τις αδυναμιες και τις παραλειψεις μας. Σιγουρα θα γινουμε καλυτεροι, γιατι πιστευουμε σε αυτο που κανουμε.
Στειλτε μας νεα , υποδειξεις και ιδεες στο denplironolamogia@yahoo.gr
Επισης μπορειτε να μας ακουσετε κανοντας κλικ στο εικονιδιο που ειναι στην ακρη δεξια επανω στο μπλογκ μας.

ΥΓ. Συγχαρητηρια στους συναγωνιστες μας που με παθος και μερακι στηνουν το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ radio
www.denplironodenplirono.com
www.oxidiodia.gr

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

νεολαια Δεν Πληρωνω:ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Οι θεσεις μας για την Παιδεια, αποτελουν προϊον συνεργασιας της ομαδας νεων και εκπαιδευτικων του κινηματος μας

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Όταν μία κυβέρνηση που αποτελεί μαριονέττα της Τρόικας και των μεγαλοτραπεζιτών εξαγγέλλει «αλλαγές», «καινοτόμα προγράμματα», «μεταρρυθμίσεις» κι «εκσυγχρονισμό» στην Παιδεία, πιάνουμε όλοι το υπονοούμενο. Πίσω από τις μεγαλόστομες αυτές εκφράσεις, κρύβεται ένα μέλλον ανεργίας, ανέχειας και κοινωνικής εξαθλίωσης. Ένα μέλλον, δίχως μέλλον.
Μετά το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην Παιδεία, το αυτονόητο δικαίωμα όλων μας για δημόσια δωρεάν παιδεία καθίσταται πλέον ένα όνειρο απατηλό. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεθοδευμένη προσπάθεια να μετατραπεί το δημόσιο σχολείο σε επιχείρηση. Ο γονιός πλέον, καλείται να βάλει ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην ήδη άδεια του τσέπη για να καλύψει τις ανάγκες του μαθητή, ακόμα και τα στοιχειώδη έξοδα του σχολείου (πετρέλαιο, φωτοτυπίες, χαρτί). Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δαπάνες για την εκπαίδευση το 2011 έχουν φτάσει στο χαμηλότερο ποσοστό στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά:

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr


ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ


ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗ- ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ-ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!!


Καλή η υποστήριξη των δημάρχων αλλά το κλειδί βρίσκεται στα χέρια των πολιτών

Ολοένα και περισσότεροι δήμαρχοι παίρνουν θέση κατά των χαρατσιών. Οι θέσεις τους έχουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση, τις πιέσεις που δέχονται απο τους πολίτες κλπ. Όμως όσο καλή και θετική είναι η στάση των δημάρχων αυτών πρέπει να ξέρουμε ότι η λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα απο τις αυτοοργανωμένες απο τα κάτω κινήσεις των πολιτών. Ελπιδοφόρο γεγονός ότι όλο και σε περισσότερες γειτονιές γίνονται λαϊκές συνελεύσεις που αποφασίζουν δράσεις διαμαρτυρίας, ευαισθητοποίησης των πολιτών και οργάνωσης από τα κάτω.
Ήδη εκτός από το κίνημα μας, έχουν προχωρήσει και άλλες συλλογικότητες σε έμπρακτη δράση ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης (;;) της τρόικας, με τους υποταχτικούς τους της ΔΕΗ, να μας βυθίσουν στο σκοτάδι. Κλειδί στην όλη προσπάθεια είναι ο συντονισμός, από τα κάτω, όλων αυτών των εστιών αντίστασης με στόχο, όχι μόνο την άμυνα μας, αλλά και μια συνολική πάλη ανατροπής ενάντια σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.Για μια κοινωνία στο φώς , χωρίς αφεντικά και γραφειοκράτες.
ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.oxidiodia.gr
www.denplirondenplirono.com

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

video: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ! Θα τους αφήσουμε να συζητούν για "εθνικές" ενότητες με ένα λαό που τον δολοφονούν;



ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ! Θα τους αφήσουμε να συζητούν για "εθνικές" ενότητες με ένα λαό που τον δολοφονούν;
Η εικονα μιλαει μονη της. Δειτε ενα συγκλονιστικο βιντεο. Επιτροπες αλληλεγγυης παντου. Δεν θα τους επιτρεψουμε να γυρισουμε πισω στον μεσαιωνα. ΚΟΒΟΥΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ "ΚΟΒΟΥΜΕ" ΤΑ ΧΕΡΙΑ!

Περισσοτερες πληροφοριες για το θεμα:
www.oxidiodia.gr
www.denplironodenplirono.com

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» αποτελεί ένα κίνημα με ιστορία αγώνων, ένα κίνημα μαζικό που αντλεί δυνάμεις από τα πιο υγιή στοιχεία της κοινωνίας. Δυστυχώς ανά καιρούς διάφοροι μικροπολιτικάντηδες προσέγγισαν το κίνημα προσπαθώντας να απομυζήσουν την ικμάδα του, έχοντας ως απώτερο στόχο την άντληση πολιτικής υπεραξίας. Δύο χρόνια πριν, και όταν το κίνημα βρισκόταν σε εμβρυΪκό στάδιο και ο αγώνας του περιοριζόταν στις δράσεις ενάντια στα διόδια, κάποιοι καρεκλοκένταυροι δημοτικοί αρχοντίσκοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο αγώνας πρέπει να περιοριστεί στα διόδια και οι διεκδικήσεις μας να περιοριστούν σε μείωση των διοδίων, κάρτες ελεύθερης διέλευσης για τους κατοίκους μεμονομένων περιοχών ή στην καλύτερη να φύγουν τα διόδια από το χωριό μας και να πάνε στου γείτονα. Φυσικά τα αιτήματα του κινήματος καθορίστηκαν από τον ίδιο τον κόσμο του και σε πολύ υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, καθώς τα πιο υγιή και δυναμικά στοιχεία ήρθαν σε άνευ όρων ρήξη με λογικές διαπραγμάτευσης, συμβιβασμού και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων εν γένει. Το κίνημα πλέον είχε θέσει ως άξονα του αγώνα του την πάλη για την κατάργηση όλων των διοδίων σε πανελλαδικό επίπεδο και την επέκταση του αγώνα του σε όλα τα κοινωνικά αγαθά. Η στιγμή εκείνη ενάμιση χρόνο πριν αποτέλεσε και την παρακαταθήκη για την εξάπλωση του κινήματος σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι «Επιτροπές Αγώνα Δεν πληρώνω» άρχισαν να ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα καθώς μεγάλη μερίδα του κόσμου που ήδη δοκιμαζόταν από την κρίση άρχισε να υιοθετεί πρακτικές ανυπακοής και συλλογικής αυτοοργάνωσης. Το κίνημα «Δεν πληρώνω» μέσα σε λίγους μήνες από τη δημιουργία του, άρχισε να μετρά δεκάδες ενεργές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα οι οποίες λειτουργούσαν αμεσοδημοκρατικά και αποφάσιζαν δράσεις.

Αυτή η πανελλαδική εξάπλωση ενός κινήματος το οποίο καλλιεργούσε και εφάρμοζε την ανυπακοή, τρόμαξε πολλούς και «γλύκανε» πολλούς περισσότερους. Κατ’ αρχήν τρόμαξε τους μεγαλοεργολάβους οι οποίοι είχαν συνηθίσει να χαρατσώνουν τον ελληνικό λαό χρόνια τώρα χωρίς διαμαρτυρίες και αντιδράσεις και τώρα μαζί με την οικονομική κρίση βρέθηκαν αντιμέτωποι και με ένα ευρύ κίνημα άρνησης πληρωμής διοδίων. Κατά δεύτερον τρόμαξε τους τραπεζίτες οι οποίοι χρηματοδοτούσαν με πιστώσεις τα έργα των μεγαλοεργολάβων και τώρα τα δάνεια θα καθίσταντο επισφαλή. Κατά τρίτον τρόμαξε τις πολιτικές ορντινάντσες των προηγούμενων δύο, δηλαδή την κυβέρνηση και τα τσιράκια της που καλούνταν πλέον να αντιταχθούν σε ένα ογκούμενο μέτωπο πολιτικής ανυπακοής στην πράξη. Γι’ αυτό τον λόγο αργότερα επιστρατεύτηκε ο Ρέππας με την ντροπολογία του, η τροχαία μεταβλήθηκε σε ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι των εργολάβων, ενώ άρχισαν να πέφτουν βροχή και οι φρονηματικές διώξεις κατά μελών του κινήματος.

Το κίνημα μπροστά στα νέα καθήκοντα που έμπαιναν έπρεπε να βαθύνει την οργανωτική του και να αναπτύξει το επίπεδο της πολιτικής του δράσης. Έτσι διεξήχθησαν τρία Πανελλαδικά Συντονιστικά με αθρόα συμμετοχή, το πρώτο στον Βόλο, το δεύτερο στον Μώλο Φθιώτιδας και το τρίτο στην Νομική Αθηνών με απόσταση λίγων μηνών το ένα από το άλλο. Μέσα από αυτά τα συντονιστικά αποκρυσταλλώθηκαν οι πολιτικές θέσεις του κινήματος σε σχέση με τα κοινωνικά αγαθά, ενώ δημιουργήθηκαν και κείμενα θέσεων σε σχέση με άλλα φλέγοντα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα που η κρίση έθετε ως επιτακτικά, όπως θέσεις για το χρέος, για το ρατσισμό και το φασισμό, για τους τρόπους οργάνωσης του κοινωνικού κινήματος σε μια κατεύθυνση γενικότερης ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος κ.α..

Μεταξύ των αποφάσεων του τρίτου Συντονιστικού ήταν και η θέσπιση του www.oxidiodia.gr ως του μοναδικου επίσημου διαδικτυακού μέσου έκφρασης του κινήματος.

Από την άλλη μεριά όπως προαναφέρθηκε, κάποιοι γλυκάθηκαν από την ραγδαία εξάπλωση του κινήματος. Μέσα σε αυτούς που γλυκάθηκαν εκτός από κάποιους κομματικούς καρεκλοκένταυρους, ήταν και μιά μικροκομματική κλίκα πέντε-έξι ατόμων των οποίων η παντελής τους αποχή από τους αγώνες τους αναδείκνυε πανηγυρικά σε «κινηματικά απολιθώματα». Οι άνθρωποι αυτοί κατάφερναν να είναι πάντα απόντες από τους αγώνες αλλά πάντα παρόντες στον διαδικτυακό μικρόκοσμό τους (αγωνιστές του facebook). Η κλίκα αυτή λοιπον, δημιούργησε το site www.denplirono.info και όποτε είχε όρεξη για καφέ και κουβεντούλα σύχναζε και σε ένα καφέ στο Μαρούσι, βαφτίζοντας αυτή τη συνεύρεση ως συνέλευση Βορείων Προαστίων. Οι άνθρωποι αυτοί, εκτός της κινηματικής τους ανυπαρξίας, μέσω του site τους (www.denplirono.info) λασπολογούν ακόμη και σήμερα συστηματικά, δημιουργώντας εντυπώσεις. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να υπονομεύσουν τον αγώνα του υπαρκτού κινήματος και διαστρεβλώνουν τις πολιτικές του θέσεις και δράσεις οι οποίες δημοσιεύονται μόνο μέσω του επίσημου μέσου έκφρασής του (www.oxidiodia.gr).

Το κινήμα «δεν πληρώνω» αποτελείται από εκατοντάδες ανιδιοτελείς αγωνιστές οι οποίοι έχουν χύσει αίμα και ιδρώτα στους δρόμους συμμετέχοντας σε εκατοντάδες δράσεις (για όλες υπάρχουν βίντεο στο www.oxidiodia.gr), έχουν υποστεί δεκάδες διώξεις από το κράτος και τις εταιρίες και έρχονται καθημερινά σε σύγκρουση με όποιον εχθρεύεται τα συμφέροντα του λαού. Ομαδούλες καναπεδάτων ρεμπεσκέδων δεν προκειται να αποτελέσουν ανάχωμα στον αγώνα μας. Το πολύ, πολύ να αποτελέσουν το πρώτο και ευκολότερο εμπόδιο που θα ισοπεδώσουμε στο δρόμο προς την τελική ανατροπή.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/11, 6μμ προσυγκεντρωση κομβο Μεταμόρφωσης

ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» συνεχίζει τον ανένδοτο αγώνα του ενάντια στους εκμεταλλευτές του λαού δύο χρόνια τώρα. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα τα στρατόπεδα πλέον έχουν διαχωριστεί. Από τη μία ο λαός και οι κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται βάναυσα από την καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων και χαρατσιών, και από την άλλη όλοι οι υπηρέτες του εκμεταλλευτικού συστήματος, δηλαδή οι μεγαλοεργολάβοι, οι τράπεζες και οι μαριονέττες τους στο πολιτικό σύστημα.

Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι όταν μας χτυπάνε οι εχθροί μας βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.

Στα πλαίσια αυτού του χτυπήματος η Αττική Οδός, του εθνικού μεγαλοεργολάβου, η εταιρία εκμετάλλευσης του δρόμου που με θυσίες έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός, επιστράτευσε τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους.

Εκλήθησαν συναγωνιστές του «Δεν πληρώνω» σε απολογία για παρακώλυση συγκοινωνιών, με αφορμή άνοιγμα διοδίων που πραγματοποιήθηκε στις 10/3/11 στην Αττική Οδό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κίνημά μας, στα εκατοντάδες ανοίγματα διοδίων που έχει πραγματοποιήσει δύο χρόνια τώρα, το μόνο που πράττει είναι η διευκόλυνση των συγκοινωνιών, καθώς απελευθερώνει το δρόμο και δεν τον αποκλείει. Ολοι και ακόμη περισσότερο ο κατασταλτικός μηχανισμός το γνωρίζει αυτό, αλλά η εκουσίως διαστρεβλωμένη άποψή τους περί δικαιοσύνης τους οδηγεί στο να μας διώξουν ποινικά με φρονηματικό τρόπο. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για την ταξική τοποθέτηση της δικαιοσύνης και των δυνάμεων καταστολής , αλλά η απροκάλυπτη επίθεση ενάντια στο κίνημά μας είναι εξοργιστική. Μετά από την φωτογραφική ψήφιση φιλοεργολαβικών διατάξεων από την κυβέρνηση (βλ. ντροπολογία Ρέππα), μετά από την νομιμοποίηση υπαλληλικής σχέσης τροχαίας-μεγαλοεργολάβων (π.χ. συστέγαση τροχαίας-εταιριών, δωρεά περιπολικών, service ακόμη και βενζίνης από τις εταιρίες κ.α.), μετά από την προσπάθεια κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων συναγωνίστριας από δικαστικούς επιμελητές και μετά από δεκάδες φρονηματικές μηνύσεις και διώξεις εταιριών και αστυνομίας σε συναγωνιστές, έρχεται και η πρωτοφανής άσκηση ποινικής δίωξης για τον αγώνα μας αυτόν καθεαυτόν. Διωκόμαστε διότι αγωνιζόμαστε, διωκόμαστε διότι διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας. Φυσικά δεν περιμένουμε από κανέναν να διώξει ποινικά τις εταιρίες για παρακώλυση συγκοινωνιών, που για την είσπραξη των ληστρικών χαρατσιών έχουν στήσει δεκάδες παράγκες στους δρόμους μας δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων. Επίσης δεν περιμένουμε από καμία κυβέρνηση να εισπράξει επιδικασμένα πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ από αυθαίρετα κτίσματα των εταιριών για τα οποία ψηφίστηκε χαριστική διάταξη. Περιμένουμε όμως από την κοινωνία να βγει στο δρόμο μαζί μας αποτινάζοντας τον ζυγό της εκμετάλλευσης και στέλνοντας όλους τους δυνάστες μας στον Καιάδα της ιστορίας.

Η τελευταία δίωξη έχει στόχο την τρομοκράτηση του κινήματος. Ως απάντηση προβάλλουμε την αλληλεγγύη μας και την κλιμάκωση του αγώνα μας.

Έτσι, θα παραλάβουμε την δικογραφία σαν κίνημα και θα προβούμε σε νέο άνοιγμα της Αττικής Οδού.

Προσυγκέντρωση στον κόμβο της Μεταμόρφωσης της Αττικής οδού, με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο, την Τετάρτη 2-11, στις 6μμ.

www.oxidiodia.gr

www.denplironodenplirono.com

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/11/blog-post_3742.html

Έφυγε ο σ.Κώστας Τζιαντζής

«Έφυγε» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 1η Νοεμβρίου, ο Κώστας Τζιαντζής, ηγετική μορφή της κομμουνιστικής Αριστεράς και του αντιδικτατορικού κινήματος, σε ηλικία 63 ετών.

Γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας το Σεπτέμβρη του 1948. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα, συνελήφθη το 1968 από την Ασφάλεια και το 1969 οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ στη διάρκεια της δικτατορίας και ο βασικός συντελεστής στη δημιουργία της Αντι-ΕΦΕΕ. Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν γραμματέας της ΚΝΕ σπουδάζουσας και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων. Καταζητούμενος της χούντας από το Φεβρουάριο του 1974 πέρασε στην παρανομία μέχρι τη μεταπολίτευση. Μετά την κατάρρευση της χούντας υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του μέχρι το 1989, οπότε αποχώρησε μαζί με άλλα 14 μέλη της ΚΕ που δημιούργησαν εν συνεχεία το Νέο Αριστερό Ρεύμα.

Στα δύσκολα για την Αριστερά χρόνια που ακολούθησαν έδωσε σκληρές μάχες για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού ιδανικού και τη διαμόρφωση ενός επαναστατικού προγράμματος, του αντίστοιχου κόμματος και του εργατικού κινήματος της εποχής μας για την κομμουνιστική απελευθέρωση.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει από το νεκροταφείο Αμαρουσίου την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 3μμ.

πηγη: Βαθυ κοκκινο