Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ. ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ+ΛΑΟ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΞΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ!

www.oxidiodia.gr
www.denplironodenplirono.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΛΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ : μας προκαλεί λύπη η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 20/10


Η Γενική Απεργία στις 19-20 Οκτώβρη αποτελεί έναν νέο σταθμό, στον παρατεταμένο κοινωνικό πόλεμο που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια. Έναν σταθμό με αναβαθμισμένα ποιοτικά κινηματικά χαρακτηριστικά. Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες, διεκδικούσαν ταυτόχρονα να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα και να φύγουν η κυβέρνηση Παπανδρέου, η Τρόικα και το ΔΝΤ. Ήταν η συνέχεια της 5ης Μάη του 2010, η συνέχεια του κινήματος των πλατειών, η συνέχεια των μεγάλων απεργιών του Ιούνη του 2011. Οι καταλήψεις των Υπουργείων, ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων στους Δήμους, οι αμέτρητες μικρές και μεγάλες απεργίες, κινητοποιήσεις και αντιστάσεις που ξετυλίχτηκαν το προηγούμενο διάστημα, ο σημαντικός ρόλος των συντονισμών σε πολλούς κλάδους, είναι ενδείξεις αναβάθμισης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κινήματος. Ανάλογη ένδειξη, είναι και η συντριπτική επικράτηση του αιτήματος «να φύγουν τώρα», που, αν και δεν βρισκόταν στο επίσημο πλαίσιο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ, είχε καταγραφεί σε αποφάσεις σωματείων και Ομοσπονδιών, αλλά και στα πανό και τα συνθήματα της λαοθάλασσας που διαδήλωνε. Ήταν μια πολιτική απεργία, με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης. Γι αυτό, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου δεν έχει καμιά κοινωνική νομιμοποίηση. Η 19-20 Οκτώβρη, σήμανε την αρχή του τέλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που έχει απομείνει πλέον με 153 βουλευτές. Η άμεση κλιμάκωση με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και αίτημα την πτώση της κυβέρνησης είναι απαραίτητη, ώριμη και αποτελεί επιτακτική ανάγκη που οφείλουν να εκπληρώσουν τα συνδικάτα και η αριστερά εδώ και τώρα.
  1. Οι μηχανισμοί καταστολής, για ακόμη μια φορά επιτέθηκαν με μανία και τόνους χημικών ενάντια στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους. Η τραγική κατάληξη αυτής της βαρβαρότητας ήταν ο θάνατος του οικοδόμου, μέλους του ΠΑΜΕ, γραμματέα του συνδικάτου οικοδόμων στο Βύρωνα. Δυστυχώς, γύρω από τη σωρό του νεκρού για αρκετές ώρες στήθηκε μια μεγάλη προπαγανδιστική επιχείρηση, που είχε σαν στόχο να μεταθέσει τις ευθύνες, από την αστυνομία και την κυβέρνηση, ειδικά στο τμήμα εκείνο του αντιεξουσιαστικού χώρου που συγκρούστηκε με την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ. Κυβέρνηση, δυνάμεις καταστολής και ηγεσία του ΚΚΕ, επεδίωξαν, τόσο να αθωώσουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, όσο και να ανάψουν το πράσινο φως σε ένα πογκρόμ κατά του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στην επιχείρηση παραπληροφόρησης δυστυχώς δεν μετείχε μόνο η ηγεσία του KKE αλλά και άλλες δυνάμεις της αριστεράς, παρά το γεγονός πως στοχοποιήθηκαν και αυτές από τον Περισσό, που καταλήφθηκε από αμόκ λασπολογίας και συκοφάντησης. Αποδείχθηκε από το επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ότι ο νεκρός αγωνιστής πέθανε από ανακοπή. Η χρήση επικίνδυνων χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών προκάλεσε το θάνατο του. Πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
  2. Το KKE, τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη, προχώρησε σε αποκλεισμό της πλατείας Συντάγματος. Με την κίνηση αυτή, η ηγεσία του κόμματος επιχείρησε συνειδητά να αντιπαρατεθεί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα. Ο Περισσός απαγόρευσε σε συνδικάτα με ρόλο κλειδί στην εξέλιξη της απεργίας, όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ που είχε δεκάδες χιλιάδες μαχητικούς διαδηλωτές, την πρόσβαση στον χώρο μπροστά από την Βουλή. Η περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ τη δεύτερη ημέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας, δεν έγινε για να εμποδιστεί η ψήφιση του μνημονιακού πολύνομοσχέδιου, αλλά για να προστατευτεί τη βουλή από την οργή των διαδηλωτών. Το ΠΑΜΕ έφτιαξε αλυσίδες για να μην περάσουν οι υπόλοιποι διαδηλωτές, τα συνδικάτα που δεν ανήκουν σε αυτό, τα άλλα κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, ακόμα και το μπλοκ του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Με την περιφρούρηση να έχει πλάτες στη βουλή και στα ΜΑΤ έκανε σαφή το στόχο του. Ακόμη και το Δεκέμβρη του 2008, όταν η ηγεσία του KKE κατάγγελλε σαν «κουκουλοφόρους» τους εξεγερμένους νέους και υποσχόταν επανάσταση που δεν θα σπάσει τζάμι, δεν είχε τέτοια συμπεριφορά. Οπωσδήποτε, η ηγεσία του ΚΚΕ, εκτίμησε ότι δε μπορεί να συνεχίσει να απέχει από ένα κίνημα της τάξης των 500.000. Κατάλαβε, πως η συνέχιση της αποχής κινδυνεύει να την οδηγήσει σε πολιτική απομόνωση και ενίσχυση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Γι αυτό, εξήγγειλε περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ στις 20 Οκτώβρη. Με τους δικούς της όρους όμως. Με τους όρους δηλαδή «αποκατάστασης της τάξης» στο εσωτερικό του κινήματος. Η διαδήλωση θα πρέπει να είναι κόσμια και όχι «άγρια» και απειλητική προς τους βουλευτές, ο κόσμος θα πρέπει να μένει στο μπλοκ περιφρουρούμενος και οι φράχτες μπροστά από τη Βουλή πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Στο «κάτω κάτω», όπως έλεγαν μέλη του ΠΑΜΕ, «νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση είναι, έχει δικαίωμα να ψηφίσει ότι θέλει». Τελικά, για την ηγεσία του Περισσού, αυτό που έχει σημασία είναι να μην διαταραχτεί το αστικό πολιτικό σύστημα –του οποίου αποτελεί επίτιμο μέλος. Να διασφαλιστούν ομαλές πολιτικές εξελίξεις, μέσα στις οποίες το ΚΚΕ ελπίζει να δρέψει την πλειοψηφία των ψήφων του κόσμου που θα ήθελε να εκφραστεί προς τα αριστερά. Γι αυτό δεν είναι τυχαίο ότι πήρε τα εύσημα στα δελτία ειδήσεων: και από την Τρέμη, που διαπίστωσε με ανακούφιση ότι «το ΠΑΜΕ υπερασπίστηκε την έννομη τάξη» και από τον Πρετεντέρη, που έντρομος δήλωνε ότι «οι αντιεξουσιαστές θα είχαν μπει μέσα στη Βουλή» την οποία, κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη, «υπερασπίστηκε πατριωτικά το ΚΚΕ»!
  3. Όμως και όλα τα άλλα που συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος κατά τις δυο ημέρες 19-20/10 προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στο εργατικό κίνημα. Η εξοργιστική στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ, σε καμιά περίπτωση δε δικαιολογεί τη βάρβαρη επίθεση εναντίον του. Ο αντιεξουσιαστικός χώρος έχει τεράστια ευθύνη για την επίθεση αυτή. Η χρησιμοποίηση πετροπόλεμου και μολότοφ από την μεριά ορισμένων αναρχικών, εναντίον της περιφρούρησης και των οπαδών του KKE που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, είναι εγκληματική. Η χρήση βίας για την «λύση» των πολιτικών διαφορών μέσα στο κίνημα, είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Η πολιτική της ηγεσίας του KKE πρέπει να ηττηθεί πολιτικά μέσα στο κίνημα. Μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις και τις μαζικές διαδικασίες του.
  4. Κατά τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί και δε θα γίνει ανεκτή, η περιφρόνηση που δείχνει τμήμα του αντιεξουσιαστικού χώρου, απέναντι στην θέληση των ίδιων των απεργών και των διαδηλωτών. Η χρήση βίας και η προσπάθεια εμβολισμού του μπλοκ των εκπαιδευτικών στις 19/10, από ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο ύψος της Πανεπιστημίου στην Ομόνοια, είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα αυτής της πρακτικής. Το κίνημα όμως είναι υποχρεωμένο να επιβάλλει την συλλογική και δημοκρατικά αποφασισμένη θέληση του σε οποιονδήποτε επιμένει να την αγνοεί.
  5. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑαναφέρεται στα γεγονότα της 20ης Οκτωβρίου σαν «προβοκατόρικη δράση κουκουλοφόρων εναντίων δυνάμεων του κινήματος» και μέσα από άρθρο στην Αυγή χαιρετίζει το «μάθημα» που έδωσε το ΠΑΜΕ στους «κουκουλοφόρους». Δεν βλέπει ότι όσο δολοφονική υπήρξε η επίθεση ενάντια στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, άλλο τόσο δολοφονική ήταν η δράση της περιφρούρησης του ΚΚΕ που πέταγε διαδηλωτές από το ύψος της Βασιλέως Γεωργίου μέσα στην Πλατεία Συντάγματος. Δεν είδε την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ που δεν επέτρεψε στο «Δεν πληρώνω» να φτάσει μπροστά στην Βουλή. Δεν άκουσε την Παπαρήγα να στοχοποιεί το κίνημα «Δεν πληρώνω». Χωρίς αμφιβολία, οι σκοπιμότητες της πολιτικής πρότασης για μια «Κυβέρνηση της Αριστεράς» με πρόγραμμα της σοσιαλδημοκρατίας της δεκαετίας του 1980 επιβάλλουν στην Κουμουνδούρου αυτήν την προσέγγιση.
  6. Τέλος μας προκαλεί λύπη η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, περιμέναμε μια ανακοίνωση που θα αντιλαμβάνεται τους πραγματικούς πολιτικούς στόχους της ηγεσίας του ΚΚΕ. Που θα κατανοεί ότι η κοινή δράση και το ενιαίο μέτωπο του εργατικού κινήματος δεν μπορεί να γίνει με τους όρους του ΠΑΜΕ. Ότι αυτό το ενιαίο μέτωπο οφείλει να γίνει με τους όρους του ίδιου του μαζικού κινήματος, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που φάνηκε ότι μπορεί να αποκτήσουν οι αγώνες την περίοδο που προηγήθηκε της Γενικής Απεργίας. Πως η δράση του ΠΑΜΕ το διήμερο 19-20/10/2011 υπονομεύει αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η ανακοίνωση του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως υποκλίνεται μπροστά στις επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ και –ακόμα χειρότερα- τις δικαιολογεί πολιτικά. Το Κεντρικό Συντονιστικό οφείλει κατά την άποψη μας να αποσύρει αυτήν την ανακοίνωση.

Παντελής Αυθίνος

Ζέττα Μελαμπιανάκη

ΠΗΓΗ: www.aformi.gr

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζουμε την αντίσταση στη λεηλασία του μέλλοντός μας! Φτύνουμε κατάμουτρα τους προδότες των λαϊκών αγώνων!

Ανακοινωση του Athens Indymedia

Η κατεστημένη-θεσμική κοινοβουλευτική και μέρη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν χάσει πια την ευκαιρία. Η Πέμπτη 20 Οκτώβρη είναι η μέρα ορόσημο. Όλοι αυτοί τοποθέτησαν την ταφόπλακα στους λαϊκούς αγώνες. Ο υποκριτικά επαναστατικός λόγος και η υποτιθέμενη ανυπακοή που ευαγγελίζεται το ΚΚΕ και οι εξ΄αυτού παραφυάδες-"ιζνογκούντ" της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, (ή όπως περίτρανα διαφάνηκε αριστερά του κεφαλαίου), πέταξαν τις μάσκες και αποκαλύφθηκαν με κατάπτυστες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις.

Οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, οι άνθρωποι του μόχθου ή της ανεργίας, δεν έχουν την πολυτέλεια να ασχοληθούν άλλο με τα σκουπίδια της ιστορίας, με τους εξουσιαστές της καθεστωτικής αριστεράς, με κάθε είδους διαχειριστή -προς άγραν ψήφων και αυτοεπιβεβαίωσης- του συστήματος. Οι αγωνιστές/τριες, αφήνουν πίσω τους όσους μετράνε τα κουκιά τους και όσους επιλέγουν τον δρόμο της ουδετερότητας και των ίσων αποστάσεων.

Ο δρόμος του αγώνα, της αντίστασης, ο δρόμος της επανάστασης και της απελευθέρωσης δεν αφήνει χρόνο για εμπλοκή στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα που η εξουσία και τα σταλινικά τσιράκια της μαζί με την ιδεολογική προπαγάνδα των ΜΜΕ κατέστρωσαν για να εκτονώσουν και να ανακόψουν τους αυτοοργανωμένους λαϊκούς αγώνες. Ο σχεδιασμός είναι συνολικός και προφανής. Από την πρώτη μέρα της Γενικής Απεργίας (Τετάρτη 19 Οκτώβρη) σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας το σχέδιο υποκατάστασης των ΜΑΤ από τις κατασταλτικές δυνάμεις του Περισσού, η εκτροπή των πορειών σε νεκρούς δρόμους και οι περιφρουρήσεις πανελλαδικά όλων των κυβερνητικών κτιρίων, τους χάρισε επάξια τη θέση τους ανάμεσα στους εξουσιαστές -καταστολείς των δυναμικών κινητοποιήσεων του λαού και ως έτσι θα αντιμετωπίζονται.

Η απάντησή παραμένει η ίδια: Κοινοί, οργανωμένοι αυτόνομα αγώνες, όλων των καταπιεσμένων ενάντια στις εξουσίες, μέχρι την πλήρη ανατροπή του συστήματος που μας εξαθλιώνει, μέχρι την πλήρη απελευθέρωση και επανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας.

Ανακοινώσεις:

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου | ΑΚ Αθήνας | Αναρχικοί | ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (oxidiodia.gr) | Συσπείρωση Αναρχικών | ΕΕΚ | ΚΟΝΤΡΑ | Αναρχικοί από Πετράλωνα | Ya Basta | Κάποιοι αναρχικοί | Κατάληψη τμήματος Κινηματογράφου | Σπασμένο Γρανάζι (Πάτρα) | Ανοιχτή συνέλευση πλ. Περιβολάκια (Κόρινθος) | Αυτόνομο στέκι Βέροιας Baruti | Θερσίτης | Σύμπραξη για την Αναρχία | Αυτόνομη Πρωτοβουλία από τα κάτω (Πάτρα) | Αγάντα (Νάουσα) | Πρωτοβουλία Ελευθεριακών Κομμουνιστών | Εφημερίδα ΔΡΑΣΗ | Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης | Κάποιοι από ΕΑΑΚ Ιωαννίνων | ΕΣΕ Θεσσαλονίκης | Αναρχικοί από τον Βύρωνα | Κατάληψη Σινιάλο | Λ.Σ πλ. Συντάγματος | Κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά | Μαυροκόκκινο μπλοκ Αργολίδας | ΕΣΕ Ιωαννίνων | Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ | Στην κόκκινη ποδιά το αίμα δεν φαίνεται; | Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ | Πρωτοβουλία Αναρχικών Φιλοσοφικής | Αυτόνομο Σχήμα Παιδαγωγικού |

ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ!


email που σταλθηκε απο την Σκαλα Λακωνιας:
Την Κυριακή 23 Οκτώβρη στη Σκάλα είχε κανονιστεί η συνέλευση πολιτών του Δήμου Ευρώτα να γίνει στο πνευματικό κέντρο της Σκάλας,στις 6 η ώρα το απόγευμα.
Φτάνοντας στο σημείο το θέαμα που αντίκρισα ήταν εξοργιστικό.Έξω από το πνευματικό κέντρο εκτός των πολιτών που ήταν μαζεμένοι και περίμεναν ,ήταν και μια ομάδα μελών της χρυσής αυγής μαζί με τον πολιτικό τους καθοδηγητή και περίμενε ν’αρχίσει η έναρξη της
συνέλευσης.

ΜΑΚΗΣ ΚΟΨΙΔΗΣ (πρώην υπεύθυνος του γραφείου τύπου ΚΚΕ):Ήμουν παρών και είδα πως πρόθεσή του ΠΑΜΕ ήταν η επίθεσή του με ρόπαλα προς το "Δεν Πληρωνω"


Νίκος Μίχος: Τι έχετε να πείτε για τα γεγονότα της Πέμπτης στο Σύνταγμα;
Μάκης Κοψίδης: Όλα ξεκινούν από μια ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει για τις κινητοποιήσεις η ηγεσία του ΚΚΕ. Την είχε και παλιά, με το «χημείο», με τα «ΚΝΑΤ» (ΣτΣ: αναφέρεται σε βίαιες διαλύσεις καταλήψεων πανεπιστημιακών σχολών στις οποίες προχώρησε το ΚΚΕ στα τέλη της δεκαετίας του '70)... Ήθελε να περιφρουρεί τους χώρους για να μην μπαίνουν οι «ανεπιθύμητοι», άλλες αριστερές ή συνδικαλιστικές οργανώσεις. Έχει, λοιπόν, ιδιοκτησιακή αντίληψη για να μπορεί να ελέγχει, να «καπελώνει» το κίνημα.
«Είναι μύθος πως έγινε σύγκρουση μεταξύ ΚΚΕ και κουκουλοφόρων. Ήμουν παρών και είδα πως πρόθεσή του ΠΑΜΕ ήταν η επίθεσή του με ρόπαλα προς το κίνημα "δεν πληρώνω" που προσπάθησε να προχωρήσει προς την περιοχή που είχε "κλείσει" το ΚΚΕ»
Το ίδιο έκανε και την προηγούμενη Πέμπτη: ο σχεδιασμός τους ήτανε στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος να μην είναι κανείς άλλος έξω από το «πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο» (ΠΑΜΕ). Έτσι απαγόρευαν την πρόσβαση στο πάνω μέρος της πλατείας με τα ρόπαλα κ.λπ όχι μόνο σε άλλα μπλοκ αλλά και σε απλούς περαστικούς ανθρώπους, σε όποιον δεν ανήκε στο ΠΑΜΕ.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΥΩΠΙΑ, ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ Ή ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ;

Η ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΟ-ΚΚΕ ΜΠΛΟΓΚ .
πχ.ΣΤΟ http://kokkinosfakelos.blogspot.com/2011/10/blog-post_23.html
ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΕΖΑΝΤΑ:
Ο κύριος αυτός αρχικά εμφανίζεται με σημαία του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΥΩΠΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ. ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΡΑΤΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
ΤΕΤΟΙΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΙΑ;
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΧΑΦΙΕ.
ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΣΙΠΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΙΚΑ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΘΛΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.
πηγή: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αποκλειστικά υπεύθυνο για τα σημερινά (20-10-11) γεγονότα στο Σύνταγμα είναι το ΚΚΕ. Η απόφασή του να μονοπωλήσει τη διαδήλωση στο Σύνταγμα και να καταλάβει μονοπωλιακά το πάνω διάζωμα (Β. Αμαλίας) πάρθηκε για λόγους τηλεοπτικής και πολιτικής υπεραξίας και ήταν μία πράξη επιθετική απέναντι στην κοινωνία. Αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση του κόσμου προς τη Βουλή, ανοίγοντας το δρόμο για τους βουλευτές, προκειμένου να πανηγυρίσουν την έξοδο των δικών τους βουλευτών, των βουλευτών υποτίθεται του ‘όχι’.

Χρησιμοποιώντας την περίφημη περιφρούρησή του –η οποία συνετρίβη με το πρώτο μπαμ και διεσώθη πρόσκαιρα με την συνεργασία και την επέμβαση των ΜΑΤ- εμπόδισε, σαν δύναμη καταστολής, την διέλευση στους πολίτες.

Οι προκλητικές δηλώσεις των προβεβλημένων στελεχών του κόμματος περί προβοκατόρων, κουκουλοφόρων και άλλα ηχηρά παρόμοια πυροδότησαν από μέρες το κλίμα. Προσπάθησαν δε να οικειοποιηθούν το Σύνταγμα, το οποίο κατασυκοφαντούσαν και λοιδορούσαν από την στιγμή που έγινε χώρος δημόσιος, χώρος της Άμεσης Δημοκρατίας.

Δεν κατάλαβε τίποτε το ΚΚΕ από τον Δεκέμβρη του ’08, όταν έντρομο ζητούσε τη βοήθεια του Καραμανλή με επίσημες επισκέψεις. Οι καιροί των ροπαλοφόρων του ΚΚΕ πέρασε ανεπιστρεπτί, όπως πέρασε και η εποχή που έκοβαν χέρια και έβγαζαν τα μάτια των ανήμπορων αρχειομαρξιστών και τροτσκιστών.

Το αντιεξουσιαστικό κίνημα, που τα τελευταία 30 χρόνια μπαινοβγαίνει στις φυλακές και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης της κοινωνίας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, έχει αποκτήσει δύναμη, δυνατότητα και συνείδηση.

Ας μην παρασύρεται το κόμμα από τη γνωστή του τακτική στο χώρο των πανεπιστημίων. Η κοινωνία είναι μια σκληρή πραγματικότητα, ένας ωκεανός, όπου αρκεί ένας μικρός κυματισμός για να πνίξει κάθε ολοκληρωτισμό.

Η Άμεση Δημοκρατία αναδύεται στα συντρίμμια του παλιού κόσμου.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ- ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι του ευρύτερου Λαϊκού και Εργατικού κινήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή εκφράζει βαθιές λαϊκές ανάγκες οι οποίες στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία γίνονται ακόμη βαθύτερες. Εκτός των άλλων το κίνημα «Δεν Πληρώνω» προσφέρει και ένα μέσο έκφρασης της αγωνιστικής διάθεσης των κοινωνικών στρωμάτων που βάλλονται από την απύθμενη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που πλέον βρίσκεται σε αποσύνθεση. Στα πλαίσια του αταλάντευτου αγώνα που δίνει το κίνημά μας τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες αμεσοδημοκρατικές δράσεις και συνελεύσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος του αγώνα μας είναι η αυτοοργάνωση των λαϊκών δυνάμεων που εκλύονται από τη βάση του λαού με κεντρικό άξονα την ανυπακοή βασισμένη σε συλλογική και από τα κάτω οργανωμένη δράση. Έχουμε δηλώσει ως κίνημα ότι τα θέλουμε όλα και δεν διαπραγματευόμαστε με καμία μαριονέττα του συστήματος. Μαχόμαστε για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης και τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αυτή η δυναμική που αναπτύσει το κίνημά μας έχει μπει στο μάτι πολλών. Οι μεγαλοεργολάβοι προβαίνουν σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον μελών μας γιατί από την δράση μας κινδυνεύουν να χάσουν τον παρά.Το κράτος και η αστυνομία μας έχουν σε στενό μαρκάρισμα γιατί αντιλαμβάνονται ότι καλλιεργούμε την ανυπακοή και είμαστε πολιτικά επικίνδυνοι. Το ΚΚΕ προσπαθεί να μας απαξιώσει πολιτικά επειδή είμαστε κομμάτι του κοινωνικού κινήματος ασυμβίβαστο και ανεξάρτητο, έξω απο το μαντρί.
Στα πλαίσια του συνεχούς αγώνα που δίνει το κίνημά μας διαδηλώσαμε μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες συναγωνιστές και τις δύο ημέρες της 48ωρης γενικής απεργίας με οργανωμένο μπλοκ και μαζική συμμετοχή.
Ως κίνημα «Δεν Πληρώνω» εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την βάρβαρη κρατική καταστολή και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του μέλους του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την ψευδή και προκλητική καταγγελία του ΠΑΜΕ σύμφωνα με την οποία «δυνάμεις που εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ προέβησαν σε δολοφονική επίθεση από την οποία προκλήθηκαν τραυματισμοί μελών του ΠΑΜΕ και ο θάνατος του οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα Δημήτρη Κοτζαρίδη». Κατ΄αρχήν να τονίσουμε ότι τα μέλη του «Δεν πληρώνω» δεν προκάλεσαν κανένα επεισόδιο σε κανένα σημείο της διαδήλωσης ούτε υπέθαλψαν οποιαδήποτε ενέργεια βίας. Αυτό αποδεικνύεται αδιάσειστα, απο το βίντεο που έχουμε αναρτήσει στο μπλογκ μας (www.denplironodenplirono.com).
Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Το μπλοκ του κινήματος μας κατευθύνθηκε συντεταγμένα και οργανωμένα προς την βουλή. Στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας, την πορεία μας έφραζαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι οποίες μας απαγόρευσαν,αυθαίρετα, να προχωρήσουμε προς την βουλή. Μετά από αυτό μην θέλοντας να δημιούργησουμε εντάσεις, είπαμε μερικά συνθήματα και αποχωρήσαμε. Κανένα επεισόδιο δεν δημιουργήθηκε μεταξύ του κινήματος μας και των μελών του ΠΑΜΕ. Επίσης ο ισχυρισμός του ΠΑΜΕ περί δολοφονικής επίθεσης από διαδηλωτές είναι συκοφαντικός και προβοκατόρικος καθώς ο θάνατος του άτυχου οικοδόμου προήλθε από παθολογικά αίτια τα οποία σχετίζονται με χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Για την βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ το ΠΑΜΕ δεν θεώρησε πολιτικά σκόπιμο να κάνει την οποιαδήποτε καταγγελία.
Η επικοινωνιακή στρατηγική του ΚΚΕ μας είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Όσοι έχουν ιστορική μνήμη και εμπειρία αγώνων γωρίζουν ότι είναι πάγια τακτική των προπαγανδιστικών μηχανισμών του ΚΚΕ να λοιδωρούν κάθε ανεξάρτητο κομμάτι του Λαϊκου κινήματος, που δεν ελέγχει. Όσον αφορά στην προσπάθεια απαξίωσης του κινήματος «Δεν πληρώνω» από το ΚΚΕ υπάρχει παρελθόν. Λίγους μήνες μετά τη γέννηση του κινήματος η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη έσπευσε να μας χαρακτηρίσει ατομικούς τσαμπουκάδες με το να μην πληρώνουμε διόδια. Μάλλον το ΚΚΕ την λέξη πολιτική ανυπακοή την χρησιμοποιεί μόνο αγκιτατόρικα. Η δράση του μέχρι τώρα μάλλον δείχνει πλήρη υπακοή στους νόμους και τις επιταγές της αστικής εξουσίας. Λίγες μέρες πριν τη ΔΕΘ κι ενώ μέλη του «Δεν πληρώνω» έκαναν εκτεταμένη αφισοκόλληση στην Πατησίων και στην Καλλιθέα, μέλη της ΚΝΕ πήραν τα πινέλα τους και τις παχυλά επιχορηγούμενες γιγαντοαφίσες τους και κάλυψαν όλες τις αφίσες του «Δεν Πληρώνω». Να υπενθυμίσουμε στο ΚΚΕ ότι το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αυτοχρηματοδοτείται από το υστέρημα των μελών του και δεν επιχορηγείται με εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τον ελληνικό λαό, ούτε έχει επαγγελματικά στελέχη τα οποία ενίοτε απολύει κιόλας. Τέλος ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται στην καταγγελία του ΠΑΜΕ με τον οποίο μας αποκαλεί «λεγόμενο κίνημα Δεν Πληρώνω» θυμίζει τους χαρακτηρισμούς των μεγαλοεργολάβων της εταιρίας «Αιγαίον» καθώς και του δεξιού βουλευτή Κ. Χατζηδάκη οι οποίοι μας χαρακτήριζαν αυτοαποκαλούμενους και δήθεν. Όπως φαίνεται το ΚΚΕ αντλεί πλέον τα επικοινωνιακά βέλη από την φαρέτρα των μεγαλοεργολάβων και της αντίδρασης. Γιατί πλέον μόνο επικοινωνιακά όπλα χρησιμοποιεί. Τα πραγματικά τα παρέδωσε στη Βάρκιζα όπου πρόδωσε μια ολόκληρη επανάσταση.
Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ συνεχίζει δυναμικά τον ασυμβίβαστο αγώνα ανατροπής ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας και τα δεκανίκια του.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/10/20-10-11.html

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ.



Η 15η Οκτωβρίου 2011 θα γραφτεί στην ιστορία ως μία ημέρα όπου εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη βαρβαρότητα του καταπιεστικού συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε. Άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα, καταβολές και παραδόσεις με κοινή όμως την επιθυμία τους για την ανατροπή της εκμεταλλευτικής κοινωνίας και τη δημιουργία μίας νέας δίκαιης κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο.

Από το Τόκιο μέχρι τη Νέα Υόρκη, από το Σίδνεϊ μέχρι την Αλάσκα, άνθρωποι που είτε βιώνουν την εξαθλίωση είτε αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται να τη βιώσουν στο άμεσο μέλλον διαδήλωσαν δυναμικά. Στο αντίπαλο στρατόπεδο μια χούφτα μεγαλοτραπεζιτών οι οποίοι προκειμένου να διατηρήσουν τα κέρδη τους σε δυσθεώρητα επίπεδα είναι διατεθειμένοι να βυθίσουν δισεκατομμύρια ανθρώπων στην απόλυτη μιζέρια και ανέχεια. Το δεξί τους χέρι φυσικά που αποτελείται από το διεθνές πολιτικό σύστημα έχει ήδη νομιμοποιήσει αυτήν την κλοπή ενώ προσπαθεί μετά μανίας να καταστείλει με βάρβαρο τρόπο κάθε φωνή αντίστασης. Στην Ιταλία είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς εκατοντάδων ανθρώπων από τη βίαιη κρατική καταστολή, με τον Μπερλουσκόνι να δηλώνει ότι "τέτοιου είδους λαϊκές αντιδράσεις είναι απαράδεκτες και πρέπει να αντιμετωπίζονται με συστηματική καταστολή".

Αφού πλέον τα στρατόπεδα έχουν πλήρως διαχωριστεί σε τραπεζίτες, μεγαλοεργολάβους και τις εγχώριες πολιτικές μαριονέτες τους από τη μία, και σε ολόκληρους λαούς εξαθλιωμένων και καταπιεζόμενων ανθρώπων από την άλλη, ένα είναι το ζητούμενο. Και το ζητούμενο αυτό δεν είναι άλλο από την αυτοοργάνωση της ταξικής πάλης σε ανώτερο επίπεδο με ανώτερα πολιτικά αιτήματα και πιο αποτελεσματική δράση. Στο άμεσο μέλλον απαιτούνται αγώνες με καθαρό ανατρεπτικό προσανατολισμό.

Στο πλαίσιο της χθεσινής διαδήλωσης στο Σύνταγμα το κίνημα "Δεν Πληρώνω" έδωσε δυναμικό "παρών" κάνοντας πορεία μπροστά από τη βουλή και περιμετρικά των συγκεντρωθέντων. Έπειτα απεύθυνε κάλεσμα προς τον κόσμο για συμμετοχή στη δράση απελευθέρωσης του Μετρό το οποίο εισακούστηκε. Η δράση στο Μετρό ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς εκατοντάδες διαδηλωτών συμμετείχαν κουκουλώνοντας τα ακυρωτικά και αφήνοντας τον κόσμο να περνάει ελεύθερα δίχως να ακυρώνει εισιτήριο.
www.denplironodenplirono.com
www.oxidiodia.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΗ ΤΟΥΜΠΑΣ 18-10-11

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ 16/10/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κυβέρνηση απέναντι στο διογκούμενο κύμα αγανάκτησης και έντασης των εργατικών αγώνων προχώρησε στο μοναδικό «όπλο» που της έχει απομείνει. Την χρήση της αστυνομικής βίας, τις δικαστικές παρεμβάσεις και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έχει στήσει με τους ιδιώτες «φίλους» της.
Η είσοδος των Μ.Α.Τ. στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής είναι κενό γράμμα αφού αυτή τη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε θέση μάχης εντείνοντας και κλιμακώνοντας τις μορφές πάλης με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία της Ομοσπονδίας.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!!




OΛΟΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ


OΛΟΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ (Ταύρος, οδός Πειραιώς 247, στο ύψος της Χαμοστέρνας). -ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ! -ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ -ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ -ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ -ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Το Κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" (www.denplironodenplirono.com), ως αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού λαϊκού Κινήματος, και σάρκα από τη σάρκα των αγωνιζόμενων αυτής της κοινωνίας, στηρίζει και συμμετέχει με δεκάδες μέλη του, στην Κατάληψη του Μηχανογραφικού της ΔΕΗ από τους εργαζόμενους.
Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει και να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα αυτό, γιατί είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια, αγώνας για την ίδια τη ζωή.
Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στα ληστρικά χαράτσια, της κατοχικής κυβέρνησης της τρόικα και των μνημονίων, μετά από μια σειρά κινητοποιήσεων σε ΔΕΗ και εφορίες περιοχών της Αθήνας και της επαρχίας καθώς και στα κεντρικά (Χαλκοκονδύλη).
Ας δώσουμε όλοι μαζί σε αυτή τη συμμορία, των κυβερνώντων και των αφεντικών τους μεγαλοεργολάβων και τραπεζιτών, ένα ηχηρό χαστούκι, που θα είναι η απαρχή της ανατροπής τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ (Ταύρος, οδός Πειραιώς 247, στο ύψος της Χαμοστέρνας).
-ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ!
-ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ
-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.denplironodenplirono.com

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ


Παρα τις αντιξοες καιρικες συνθηκες, οι συναγωνιστες του κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.denplironodenplirono.com και www.oxidiodia.gr)πορευτηκαν, κατω απο εντονη βροχη, απο την Ομονοια προς τα κεντρικα γραφεια της ΔΕΗ. Μοιραστηκαν προκηρυξεις εναντια στα χαρατσια και ακολουθως εγινε συμβολικη καταληψη του κτιριου της ΔΕΗ.Οι εργαζομενοι εξεφρασαν την συμπαραταξη με τον αγωνα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και πολλοι θελησαν να συμμετασχουν στον αγωνα μας.
Ταυτοχρονα την ιδια ωρα, αναλογη δραση , με μοιρασμα υλικου, εγινε απο τους συναγωνιστες μας στην Λαμια, στην ΔΕΗ και την εφορια.
www.denplironodenplirono.com

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τοξικό «νεκροταφείο» στον Ωρωπό Εδώ και 20 χρόνια μεταφέρονταν στην περιοχή θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία


Τo μεγαλύτερο τοξικό «νεκροταφείο», το οποίο χρησιμοποιούσε το κύκλωμα παράνομης διακίνησης βιομηχανικών αποβλήτων, εντοπίστηκε προχτές από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, δίπλα ακριβώς στην κοίτη του Ασωπού στο Συκάμινο Ωρωπού. Οι δεκάδες τόνοι άκρως επικίνδυνων αποβλήτων που ήταν θαμμένοι σε βάθος που ξεπερνάει τα 50 μέτρα, εντοπίστηκαν σε ιδιωτική έκταση πρώην κοινοτάρχη της περιοχής και νυν μέλους του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ. ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΟΨΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΛΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΛΑΚΙΩΤΗ, ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ , ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

-Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
www.denplironodenplirono.com
www.oxidiodia.gr

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η ισοπέδωση της δωρεάν και δημόσιας παιδείας

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι θεσεις μας για την Παιδεια, αποτελουν προϊον συνεργασιας της ομαδας νεων και εκπαιδευτικων του κινηματος μας

«ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» γεννήθηκε από τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής και αποτελεί σάρκα από τη σάρκα όλων των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων. Μάχεται ακατάπαυστα εδώ και δύο χρόνια, προασπιζόμενο τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών. Θεμελιώδης πολιτική θέση και άξονας δράσης του κινήματός μας αποτελεί η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση του λαού, σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Διεκδικούμε αγωνιστικά δωρεάν παιδεία, υγεία, δρόμους, δημόσιους χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νερό, ηλεκτρικό, όλα τα φυσικά αγαθά (π.χ. παραλίες, δάση), και κάθε άλλο αγαθό κοινωνικού χαρακτήρα για κάθε άνθρωπο, Έλληνα ή μετανάστη.

Τα τελευταία μέτρα που εφαρμόζονται στη χώρα μας αποτελούν μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας. Τα νέα εξαθλιωτικά χαράτσια περιλαμβάνουν καταιγίδα εκτάκτων εισφορών και ανηλεή φορολόγηση και της παραμικρής ακίνητης περιουσίας που με κόπο απέκτησε ο λαός, μέσω του εισπρακτικού μηχανισμού της ΔΕΗ. Η πρόσβασή μας στο ηλεκτρικό ρεύμα, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για την επιβίωσή μας, εξαρτάται πλέον από τη «φιλευσπλαχνία» που θα δείξει η τρόικα και οι διεθνείς και ντόπιοι μεγαλοτραπεζίτες. Μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα εισπράττεται εκβιαστικά στο εξής μία σειρά νέων αδυσώπητων χαρατσιών. Οι διεθνείς τοκογλύφοι μέσω της ντόπιας μαριονέττας τους (ελληνική κυβέρνηση) μας απειλούν ευθέως ότι αν δεν εισπράξουν τα λύτρα τους, θα μας βυθίσουν στο σκοτάδι.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ να κατανοήσουν την ταξική τους θέση και να μην δεχτούν να γίνουν φοροεισπράκτορες σε βάρος του λαού. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα της μνημονιακής κυβέρνησης των τραπεζιτών τοκογλύφων.

Το ερώτημα που μπάινει πλέον στο λαό ως καθήκον είναι το εξής. Για πόσο θα σκύβουμε το κεφάλι αφήνοντας ένα μάτσο τραμπούκους εκμεταλλευτές να κλέβουν την ίδια μας τη ζωή; Πότε επιτέλους θα υψώσουμε ανάστημα και θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω;

Καλούμε όλους τους εκμεταλλευόμενους, να επιλέξουν το δρόμο του συλλογικού αγώνα συμμετέχοντας ενεργά στις ανοιχτές «Επιτροπές Αγώνα δεν Πληρώνω» που σχηματίστηκαν από τους από κάτω για τους από κάτω. Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές και τις γροθιές μας και να διεκδηκήσουμε με αταλάντευτο αγώνα τις ζωές μας πίσω, έως ότου βυθίσουμε εμείς τους από πάνω στο σκοτάδι της ιστορίας και πάρουμε επιτέλους τις τύχες στα χέρια μας.

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

- ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

denplironodenplirono.com oxidiodia.gr