Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΒΙΝΤΕΟ:ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ποιοί μας κάλεσαν να διαμαρτυρηθούμε στα προπύλαια ;


Η "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΙΤ" ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ (ΠΑΛΙ) ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ….

Στις 31 Μαϊου, η λεγόμενη "πνευματική ελίτ", μας καλεί να ξεσηκωθούμε στα προπύλαια του Πανεπιστημίου. Προφανώς δεν τους αρέσει ο ξεσηκωμός ο οποίος ήδη ξεκίνησε και θέλουν να μας ξεσηκώσουν πιο "ελιτίστικα"
και κατά πάσα πιθανότητα με τους δικούς τους όρους.
Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι "πνευματικοί ηγέτες"
που μας καλούν στα προπύλαια...

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

αντιφασιστικη συγκεντρωση και πορεια στα Πατησια 28 5 11



κάλεσμα κατοίκων και φορέων της Περιοχής Πατησίων -- Αχαρνών το Σάββατο 28-05-2011 στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων και πορεία στα στενά της γειτονιας ενάντια στο ρατσισμό

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!


Πέμπτη 16 Ιουνίου ώρα 20:00
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
κεντρική πλατεία ΙΛΙΟΥ
ώρα έναρξης 20.00
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ,
ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας - ΕΕΚ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ



Δείτε το όλο, αξίζει!( κατακλυσμιαία τα συνθήματα, τόσο στην αρχή όσο-ειδικά-και προς το τέλος του βίντεο, ανοίγουν σαν βεντάλια ( όπως και το ίδιο το κίνημα) προς όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.'Oλο το βίντεο δονείται σε συχνότητες αμφισβήτησης του σκουληκοφαγωμένου κατεστημένου & "ηχηρής" αλληλεγγύης απ τη μεριά των οδηγών-πολιτών). Οι αγώνες δίνονται πρωτίστως στο δρόμο, εκεί όπου όλες οι καλές (και ανεξάρτητες) ιδέες μετουσιώνονται σε συλλογικές δράσεις. Αν σας αρέσουν αυτά που θ ακούσετε & θα δείτε, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε και να ενωθείτε μ αυτή τη μεγάλη πανελλαδική παρέα! (Καναπές & TV= αργός πνευματικός θάνατος!ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!)
(for my friends from abroad: this video is dedicated to the members of greek street-movement "We don't pay for their crisis"-"den plirono- den plirono" and also to all the broad-minded people, around the world!)

www.oxidiodia.gr

ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

Την Παρασκευή 27 Μαΐου, εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας μαζί με πολίτες, κατά της «Ολυμπίας οδού ΑΕ» (της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τον δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου- Πατρών).

Αιτούνται την κατάργηση τόσο της σύμβασης παραχώρησης έργου, όσο και τη μη καταβολή διοδίων στον δρόμο καρμανιόλα.

Ο δρόμος αυτός θα έπρεπε να έχει αποπερατωθεί. Αντ΄αυτού ούτε ένα χιλιόμετρο δεν έχει παραδοθεί. Αποτέλεσμα είναι να γίνονται καθημερινά τροχαία ατυχήματα, πολλές φορές θανατηφόρα. Έτσι οι μεγαλοεργολάβοι δεν θα έπρεπε να εισπράττουν διόδια μετά τις 4/4/11 και να είχαν κηρυχθεί έκπτωτοι.

Αντί για αυτό , μεγαλοεργολάβοι- κυβέρνηση- τροχαία σε αγαστή συνεργασία , στήνουν καρτέρι στο Ζευγολατιό , και με συμβατικά οχήματα (Οκτάβια Σκόντα) τιμωρούν με 200ευρώ τους οδηγούς που αρνούνται την κλεψιά.

Μένει τώρα στην δικαιοσύνη να αποδείξει την ανεξαρτησία της.

Πολλές φήμες κυκλοφορούν στην Πάτρα για προσπάθειες κουκουλώματος της υπόθεσης με την «αιτιολογία» περί μη εννόμου συμφέροντος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας.

Οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν πληρώνω» (www.oxidiodia.gr), θα δώσουν δυναμικό παρόν μπροστά στα δικαστήρια, όπως και στην διακοπείσα δίκη της 3/5/11. Μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα της περιοχής θα έρθουν συναγωνιστές μας από όλη την Ελλάδα, καθώς και πούλμαν απο την Αθήνα. Σε όλη την διαδρομή θα ανοίγουμε όλα τα διόδια της Ολυμπίας οδού. Επίσης επί τόπου συνέλευση θα αποφασίσει για το άνοιγμα της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου.

Ζητάμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» - www.oxidiodia.gr

Δείτε το βίντεο απο την δράση των Επιτροπών Αγώνα στον δρόμο προς την Πάτρα την 3/5/11

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mNaD9HFm8u0

Μνημόνιο στην υγεία, μνημόσυνο στους ασθενείς


O «γιατρός του Debtocracy» by BitsnBytes

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

CIA: Oλη η επίσημη έκθεση για την Ελληνική κρίση και τα Μακροοικονομικά μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ PRAXIS

απο Κοκκινο Τυπο


Αναδημοσιέυουμε ολόκληρη την πρόσφατη (25 Απριλίου) επίσημη έκθεση της CIA για την Ελληνική οικονομία και την κρίση. Η έκθεση παρουσιάστηκε, στο μεγαλύτερο μέρος της, σε εφημερίδες (όπως το Βήμα και το Πρώτο Θέμα από όπου υπάρχει και link στο επίσημο κείμενο εδώ). Δημοσιεύουμε μεταφρασμένο ολόκληρο το κείμενο, ενδεικτικό των ανησυχιών των υπηρεσιών των "στρατηγικών εταίρων" της αστικής τάξης στην Ελλάδα αλλά και της ανατομίας των μακροοικονομικών μεγεθών της Ελληνικής οικονομίας.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Δελτάδες απειλούν με εισβολή στα γραφεία της Κόντρας

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=10722&pos=4&cat_id=48

Πριν λίγη ώρα, στις 11, αμέσως μόλις τελείωσε η συνέλευση της Κόντρας Δελτάδες περικύκλωσαν το κτίριο και απειλούσαν να μπουκάρουν μέσα. Ηταν περισσότερες από 10 μηχανές δικάβαλες ενώ στις γωνίες είχαν παραταχθεί περιπολικά. Οι σύντροφοι παρατάχθηκαν στην πόρτα, ενώ οι Δελτάδες τους ζητούσαν να βγουν έξω και να παραταχθούν στον τοίχο για έλεγχο. Φυσικά, η τρομοκρατία τους δεν πέρασε και μετά από λίγη ώρα και ενώ η γειτονιά είχε αρχίσει να βγαίνει στα μπαλκόνια μετά από τις φωνές των συντρόφων, τα μάζεψαν και έφυγαν κάτω από τα γιιουχαητά μας.

Αυτές φαίνεται ότι είναι οι νέες μέθοδοι του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Χ. Παπουτσή. Ας το βάλει καλά στο μυαλό του, όμως, ότι όσες φορές και να στείλει τα σκυλιά του, αυτός ο χώρος θα συνεχίσει να λειτουργεί, όπως λειτουργεί εδώ και δυο δεκαετίες. Δεν θα του ζητήσουμε την άδεια.

Ο επικεφαλής κρυβόταν και δεν έδινε τα στοιχεία του. Ο μόνος που ανέφερε όνομα, επώνυμο, βαθμό και αριθμό ήταν ένας, κατά δήλωσή του, Κωνσταντίνος Περπερίδης, αστυφύλακας, αριθμός 272853. Δημοσιεύουμε και μερικές φωτογραφίες απ’ αυτή τη γελοία άσκηση τρομοκρατίας.


ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 3ης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ :- ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 9χρονου ΜΑΘΗΤΗ: - ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ!!
(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)


Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ , ΒΑΖΟΥΝ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ, ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΧΑΡΑΤΣΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ, ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ 9ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΑΡΑ Η ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ- ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!


Δεν ειναι τυχαιο γεγονος, οτι ολοενα και πιο συχνα κυκλοφορουν φημες για τοποθετηση διοδιων στο οδικο δικτυο της Κρητης.
Αφου η κυβερνηση , πεταγοντας και το τελευταιο φυλο συκης , παραδεχτηκε οτι η εισπραξη διοδιων θα χρησιμοποιηθει για την εξοφληση του χρεους που δημιουργησαν οι καπιταλιστες μα τις κυβερνησεις τους, τωρα διαφορα παπαγαλακια διασπειρουν εντεχνα και πλαγιως φημες για εγκατασταση διοδιων και στο νησι της Κρητης.
Πολλα μηνυματα μας ερχονται απο συμπολιτες μας που διαμενουν ή εργαζονται στο εν λογω νησι, για δυναμικη αντιμετωπιση οποιασδηποτε προσπαθειας για εισπραξη του χαρατσιου των διοδιων.
Μαλιστα συναγωνιστης μας, μελος των επιτροπων, μας εστειλε και το μπανερ που δημοσιευουμε διπλα.
Εμεις παλευουμε για καταργηση ολων των διοδιων. Για ελευθερους δρομους παντου, χωρις μπαρες και διοδια.
Καλα θα κανουν οι διαμενοντες στην Κρητη να ερθουν σε επαφη με το κινημα μας , προκειμενου να οργανωθει απο τωρα ενα κινημα ασυμβιβαστης παλης εναντια οχι μονο στην πιθανοτητα εγκαταστασης διοδιων , αλλα και του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ , γενικοτερα.
www.oxidiodia.gr

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5, 7 μμ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ , ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ" Β. ΑΤΤΙΚΗΣ & Β.ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ


Δειτε εδω χαρτη για το πως θα ερθετε

www.oxidiodia.gr

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΕΛΕ: “Διακήρυξη της Αθήνας για το χρέος και τη λιτότητα” ή προσχέδιο προγράμματος λαϊκού μετώπου και ταξικής συνεργασίας ;


 ”Δημοκρατικός έλεγχος του χρέους από την κοινωνία των πολιτών και το εργατικό κίνημα”, “αμφισβήτηση του μη νομιμοποιημένου χρέους” και “οργάνωση αγώνα για ακύρωση του”, “διατύπωση σχεδίου αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαών” ,“οικονομική ανάκαμψη”, “έλεγχος επί των κεφαλαιακών ροών” , “επιβολή φόρων στους πλούσιους” και “δημόσια ιδιοκτησίας επί των τραπεζών”. Αυτές είναι οι βασικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης του ελληνικού χρέους που κατέθεσαν με διακήρυξη τους εννιά διεθνείς φορείς, μεταξύ αυτών και δεκάδες ΜΚΟ και άλλες αστικές ομάδες “εκδημοκρατισμού” του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας κ.ά που “εκπροσωπούν κινήματα και αγωνιστές από όλο τον κόσμο” στις 6-8 Μάη στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε σχετική διάσκεψη.

Οικοδεσπότης ήταν η πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του ελληνικού χρέους που απαρτίζεται από δυνάμεις που προέρχονται βασικά από το “αντι-μνημονιακό” ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κήρυξη καπιταλιστικού χρεοστασίου για χάρη του κινήματος ;

Μισθοφορικό στρατό στήνει στα Αραβικά Εμιράτα η Blackwater

Μισθοφορικό στρατό αποκαλύφτηκε ότι «στήνει» στο Άμπου Ντάμπι η αμφιλεγόμενη εταιρεία ασφάλειας Blackwater, υπάλληλοι της οποίας έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου. Οι μισθοφόροι εκπαιδεύονται για την υπεράσπιση των αγωγών πετρελαίου και των ουρανοξυστών από τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και για την καταστολή εσωτερικής εξέγερσης.

Ο Έρικ Πρινς, πρώην μέτοχος στην Blackwater, έχει συμφωνήσει με τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαΐντ, να δημιουργήσει ένα τάγμα με 800 μισθοφόρους. Το ποσό της συμφωνίας κυμάνθηκε στα 569 εκατομμύρια δολάρια.

Τον μισθοφορικό στρατό στελεχώνουν μισθοφόροι από την Νότιο Αφρική οι οποίοι είναι βετεράνοι σε τέτοιες Ειδικές επιχειρήσεις που είχαν γίνει την προηγούμενη δεκαετία, και άτομα όπως ο Σάιμον Μαν, Βρετανός αξιωματικός της SAS που φυλακίστηκε αργότερα στην Ισημερινή Γουινέα για την συμμετοχή του στην ανατροπή του ντόπιου δικτάτορα.

Πρώην μέλη της SAS και της Γαλλικής Λεγεώνα Ξένων είναι αυτοί που εκπαιδεύουν το μισθοφορικό στρατό του Σεΐχη του Άμπου Ντάμπι. Ορισμένοι από αυτούς τους εκπαιδευτές είχαν καταλάβει σημαντικές θέσεις στον πόλεμο του Αφγανιστάν και του Ιράκ με μισθούς άνω των 200.000 δολαρίων το χρόνο.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα New York Times, έγγραφο αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι έχει συμφωνήσει να παρέχει όπλα και πολεμικό εξοπλισμό στο μισθοφορικό στρατό. Συγκεκριμένα, θα τους προμηθεύει από M-16, μαχαίρια και οχήματα μέχρι αλεξίπτωτα, μοτοσικλέτες, σακίδια και κάλτσες.
Αν και η Αμερικανική Ομοσπονδιακή νομοθεσία απαγορεύει στους πολίτες της τη συμμετοχή σε μισθοφορικά στρατεύματα, εάν δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προς το παρόν.

Ο Μάρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν επιβεβαιώνει αν ο Πρινς είχε λάβει μια τέτοια άδεια και αναφέρει ότι γίνεται διερεύνηση επί του θέματος. Ο πρέσβης των Αραβικών Εμιράτων και ο εκπρόσωπος του Πρινς αποφεύγουν να προβούν σε δηλώσεις περί του θέματος.

Η Blackwater, που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκλήματα πολέμου, μετονομάστηκε σε Xe Services. Τον τελευταίο χρόνο έχει πληρώσει 42 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα για τη δημιουργία μισθοφορικών σωμάτων στην Ιορδανία και σε άλλες χώρες όλα αυτά τα χρόνια. Αν και υπήρξε προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος του Πρινς στην υπόθεση και το παρελθόν του τελικά αυτή ήρθε στη δημοσιότητα.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Επιτροπής Αγώνα Δεν Πληρώνω Κ.Πατησίων


Μετά τη δολοφονία του 44χρονου στην οδό Ηπείρου με στόχο τη ληστεία,οι φασιστικές συμμορίες στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων, έχουν εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον των ματαναστών άλλοτε με ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα. μέχρι και το θάνατο ενός 21χρονου νέου από το Μπαγκλαντές.
Η σημερινή παρέμβαση των συναγωνιστών του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στο σταθμό των Κ.Πατησίων ήρθε να αντιπαρατεθεί δυναμικά μέσα σ’αυτό το τεταμένο κλίμα και να δηλώσει,αφενός την αλληλεγγύη του στους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας,που βιώνουν τον τρόμο και το μίσος στο πρόσωπό τους από τα φασιστοειδή,λες και είναι αυτοί υπεύθυνοι για την παρακμή της χώρας,και αφετέρου ότι δεν πληρώνουμε την κρίση τους,δεν τρώμε κουτόχορτο,αντιθέτως οργανωνόμαστε,αντιστεκόμαστε και προχωράμε!

Οι σαράντα και πλέον συναγωνιστές απέδειξαν με τη συγκρότησή τους,το δυναμισμό και τη σοβαρότητά τους,πως το κίνημα έχει αξίες και όραμα,πράγμα που έγινε αντιληπτό και ζήτημα θαυμασμού και από τα άτομα που τους πλησίασαν και συζήτησαν μαζί τους.
Τα συνθήματα της ντουντούκας,το έντυπο υλικό,οι σημαίες και τα πανό κατέλαβαν το χώρο και η Επιτροπή Αγώνα Δεν Πληρώνω Κ.Πατησίων,κατάφερε να προσεγγίσει με άμεσο τρόπο τον κόσμο,που έδειχνε να ενδιαφέρεται και να επικροτεί.


Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
Ζητάνε θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους.
Για τις μεγάλες εποχές που θα'ρθουν.
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο.
.....................................................
Bertolt Brecht - Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου
απο ΑΝΑΣΑ

Από την εκδήλωση για την κρατική καταστολή στο Βιβλιοπωλείο "Εκτός των τειχών"



Το βίντεο αυτό, με τίτλο "Αστυνομική Βία Κρατική Τρομοκρατία 1980 - 2011" παρουσιάστηκε χθες στην εκδήλωση στο Εκτός των Τειχών. Παραβρέθηκαν και μίλησαν οι Σωτήρης Λέγγας, συνδικαλιστής πρώην πρόεδρος σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Ικαρίας, Μπουγιούκας Δημήτρης, φοιτητής μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων, Ζάχος Χριστοδουλόπουλος, φοιτητής μέλος της ΕΑΑΚ Πολυτεχνείου, Ρούλα Σακκά, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ, Κουτσουμπός Θόδωρος, δημοσιογράφος, Γιώργος Μηλίγκος, αυτόνομη ομάδα δράσης ΑΝ.Α.Σ.Α. καθώς και οι Δώρα Θηβαίου από την Κερατέα, Γιάννης Χρονάκης συνταξιούχος πρώην οικοδόμος.
Στην εκδήλωση ήρθαν και φίλοι και συγγενείς του Γιάννη Καυκά όπου μας ενημέρωσαν για την πορεία της υγείας του η οποία εμπνέει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά. Σημαντική ήταν η έκκλησή τους να βρεθούν και να δωθούν στην οικογένειά του, αν υπάρχουν, στοιχεία, μαρτυρίες, εικόνες ή και βίντεο που τυχών δείχνουν τον Γιάννη πριν, κατά ή και μετά το χτύπημα και τον σοβαρό τραυματισμό του, δεδομένης και της τακτικής της αστυνομίας ότι μιας και δεν υπάρχουν στοιχεία δεν μπορεί να διαταχθεί και έρευνα! Δώθηκε και ένα e-mail το kafkasphotos@gmail.com όπου μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει με την οικογένεια.
Κατά τα άλλα η όλη συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον προβληματισμό όλων μας για την αγριότητα που αποκτά πλέον η καταστολή στις διαδηλώσεις και όχι μόνο. Αναφέρθηκαν και τα ζητήματα του ρατσισμού, του εκφασισμού και όλα συνδέθηκαν με την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.
Σοβαρός ήταν ο προβληματισμός και για το πως κινούνται τα διάφορα μπλοκ στις πορείες και για την πολιτική τους περιφρούρηση αλλά και για την αλληλεγγύη που θα πρέπει να επιδυκνείεται μεταξύ των διαδηλωτών και των μπλοκ.
Κοινός τόπος όλων, μάλλον, ήταν ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η καταστολή είναι η ανάπτυξη ενός καλά οργανωμένου μαζικού λαϊκού κινήματος ικανού να κατεβάζει στο δρόμο πολλές χιλιάδες κόσμου.

Υ.Γ.: Κάπου στο 5ο λεπτό του βίντεο ακούγεται από τον εκφωνητή του δελτίου ειδήσεων του alter για νεαρό διαδηλωτή χτυπημένο από την επίθεση των ΔΕΛΤΑ. Στη πραγματικότητα πρόκειται για την Αγγελική Κουτσουμπού μέλους του ΕΕΚ του οποίου το μπλοκ χτυπήθηκε στις 6 Δεκέμβρη του 2009.

ΠΗΓΗ:Αντίσταση στις γειτονιές

Αναρτήθηκε από Αναγέννηση Ανθρωπίνων Σχέσεων και Αξιών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε την βάναυση και δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς διαδηλωτές στην 11 Μάη. Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής, άφησε πίσω της τόνους δακρυγόνων μέσα σε οργανωμένα μπλόκ, σχήματα και σωματεία καθώς και δεκάδες τραυματίες, ένας από τους οποίους δίνει μάχη με τη ζωή του στην εντατική, από χτυπήματα-κατάγματα στο κεφάλι. Από την μανιασμένη επίθεση των ΜΑΤ δεν γλύτωσε ούτε η πρόεδρος του σωματείου του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ και μέλος της ανοιχτής επιτροπής μας ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου, Σακκά Αργυρώ, η οποία νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Νίκαιας, επίσης με χτυπήματα στο κεφάλι.
Η δολοφονική επίθεση έχει σαν στόχο να βάλει φρένο στο αγωνιστικό φρόνιμα του ελληνικού λαού που δεν παύει να βροντοφωνάζει ενάντια στη βαρβαρότητα του μνημονίου και του ΔΝΤ και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Με την βίαιη καταστολή της χθεσινής απεργίας η κυβέρνηση αποκαλύπτει για μία ακόμα φορά ότι θέλει πάσει θυσία να περάσει τα νέα μέτρα που το ΔΝΤ ετοιμάζει. Αποκαλύπτει ότι εκτός από το κλείσιμο των νοσοκομείων και το κλείσιμο των σχολείων, θέλει να κλείσει και τα στόματα όσων αντιστέκονται.
Είναι πλεόν φανερό για όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!
Η πολιτική τους διαλύει την υγεία και την παιδεία, δημιουργεί ρατσισμό και ξενοφοβία για να διαιρεί τους εργαζόμενους, εκτοξεύει την ανεργία στα ύψη, φέρνει εργαζόμενους εξαθλιωμένους, φέρνει φτώχεια και μιζέρια.
Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση, ο λαός, σε κάθε γειτονιά πρέπει να υπερασπιστεί ακόμα πιο μαζικά και αγωνιστικά το δικαίωμά του σε μια αξιοπρεπή ζωή!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ

μια πολυ αγωνιστικη ημερα για την Eπιτροπη Αγωνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ Κατω Πατησιων





Σημερα 19 Μαιου ηταν μια πολυ αγωνιστικη ημερα για την Eπιτροπη Αγωνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ Κατω Πατησιων.
Αρχης γενομενης απο την επιτυχημενη παρεμβαση που εγινε απο πολλες δεκαδες συναγωνιστες στον ηλεκτρικο σταθμο Κ.Πατησιων με την βοηθεια συναγωνιστων και απο αλλες περιοχες. Η δραση μας εγινε σε εντονα φορτισμενο πολιτικα κλιμα, σε μια αστυνομοκρατουμενη περιοχη, θεατρο κοινωνικων συγκρουσεων τις τελευταιες μερες μιας και υπηρξε επιπροσθετα, λιγη ωρα πριν, μια ληστεια σε ενα κοσμηματοπωλειο- 100 μετρα απο τον τοπο της εκδηλωσης μας- με εναν συνανθρωπο μας (το θυμα της ληστειας) να χαροπαλευει στην εντατικη.
Οι συναγωνιστες των επιτροπων αγωνα αναρτησαν τα πανο τους σε ολη την πλατεια του σταθμου Κ.Πατησιων και με τις σημαιες και τη ντουντουκα εσπασαν το κλιμα τρομοκρατιας που προσπαθουν να επιβαλλουν σε ολη την περιοχη κρατος και παρακρατος.
Μοιραστηκαν εκατονταδες προκηρυξεις και εγιναν πολλες συζητησεις με τους κατοικους της γυρω περιοχης.
Εγινε καλεσμα σε κατοικους και περαστικους να παρευρεθουν στις ανοιχτες συνελευσεις μας, και εδειξαν εντονο ενδιαφερον για το κινημα και τις κινητοποιησεις μας. Μετα απο παρεμβαση 1 1/2 περιπου ωρας οι συναγωνιστες κατευθυνθηκαν σε μικρη πορεια με τα πανο, τις σημαιες και πλακατ στον χωρο της Ανοιχτης συνελευσης.

Αμεσως μετα εγινε η τακτικη ανοιχτη συνελευση της επιτροπης στον φιλοξενο χωρο της ΑΝΑΣΑ.
Εγινε ενημερωση για ολα τα τελευταια τεκταινομενα , και παρθηκαν αποφασεις για το τρεχον μελλον.
Τονισθηκε οτι θα πρεπει να δειξουμε ακομα πιο εντονο ενδιαφερον για το ταξιδι στην Πατρα στις 27 Μαιου, οπου θα διαδηλωσουμε μπροστα απο τα δικαστηριο, στην εκδικαση της αγωγης πολιτων της Πατρας εναντια στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΑΕ.
Γι αυτο θα πρεπει να δηλωσουμε συμμετοχη συντομα στο 6936741233 και στο 6977244740 .
Επισης αποφασιστηκε να ενισχυσουμε το διπλο ανοιγμα διοδιων την παρασκευη 20 Μαιου στην Ελευσινα ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ στις 18:00 και στις 20:00 στην Αττικη οδο στη θεση Ρουπακι.
Επισης την Τριτη 24 Μαιου και ωρα 18:00 θα κανουμε παρεμβαση στο 7ο Νοσοκομειο του ΙΚΑ στην Καυτατζογλου υποστηριζοντας την σχετικη Επιτροπη Αγωνα. Οσοι συναγωνιστες μπορουμε καλο θα ειναι να την υποστηριξουμε !!!
Ακολουθως εκλεχτηκαν 3 συναγωνιστες που θα συμμετασχουν στο συντονιστικο των επιτροπων αγωνα. Οι αιρετοι αυτοι συναγωνιστες θα ειναι ανακλητοι , συμφωνα και με τις αποφασεις του 3ου Πανελλαδικου Συντονιστικου.
Επισης εκλεχτηκε εκπροσωπος εκ μερους της επιτροπης αγωνα Κ.Πατησιων για τις αναρτησεις στον ιστοτοπο του κινηματος (www.oxidiodia.gr)

ΤΖΙΜΑΚΟΣ: ΣΤΡΩΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Ποιος μπορεί να “ελέγξει” το χρέος ;

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 (ΤΕΥΧΟΣ 499)

Η νέα φάση στην οποία έχει εισέλθει η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού μετά και την συμφωνία στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού (24-25 Μαρτίου), μαζί και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει το πολιτικό σύστημα, της αριστεράς συμπεριλαμβανομένης, στην αντιμετώπιση της έχει οδηγήσει σε “νέες προτάσεις” και εργαλεία εξόδου από αυτή.

Ένα από αυτά είναι και η σύσταση “Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου” (ΕΛΕ) του χρέους.

Στον “σκληρό πυρήνα” αυτής της κίνησης βρίσκεται το “Αριστερό Βήμα διαλόγου και κοινής δράσης” που έχει συγκροτηθεί κυρίως από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αποτελεί προέκταση της “πρωτοβουλίας αριστερών οικονομολόγων και πανεπιστημιακών”.

Η διαφορά της νέας πρωτοβουλίας σε σχέση με τις δύο προηγούμενες είναι διπλή:

· Είναι ευρύτερη τόσο ως προς το πλήθος των ανθρώπων που τη στηρίζουν και τους πολιτικούς χώρους που αυτή εκπροσωπεί (“αντι-μνημονιακό” ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι Πράσινοι, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), όσο και ως προς το στόχο της.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!

ΠΗΓΗ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΪΚΟΥ
Απίστευτη η κατρακύλα του Πρώτου Θέματος. Έχουν για τίτλο «Σταμάτησαν το τείχος στον Έβρο» λες κι αυτό θα λύσει το πρόβλημα και «Στρατιές Λαθραίων». Ποιός είναι λαθραίος; Οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας από τη Σμύρνη και τον Πόντο; Ποιός είναι λαθραίος; Οι γονείς μας και οι θείοι μας στη Γερμανία και την Αυστραλία; Ποιός είναι λαθραίος; Τα παιδιά μας που δεν βλέπουν κανένα φως σε αυτή την χώρα και την εγκαταλείπουν; Ποιός είναι λαθραίος; Ο ξεριζωμένος που του έχουμε βομβαρδίσει την χώρα και συμμετέχουμε στην υποστήριξη του βομβαρδισμού;

Για τον όρο «Μετανάστες»
του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη

Λαθεμένο μού φαινόταν πάντα τ’ όνομα που μας δίναν:
«Μετανάστες».
Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο,
δε φύγαμε γιατί το θέλαμε,
λεύτερα να διαλέξουμε μιαν άλλη γη. Ούτε
και σε μιαν άλλη χώρα μπήκαμε
να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν.
Εμείς φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνηγήσαν, μας προγράψανε.
Κι η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι δε θα ΄ναι, μα εξορία.
Έτσι, απομένουμε δω πέρα, ασύχαστοι, όσο μπορούμε πιο κοντά
στα σύνορα,
προσμένοντας του γυρισμού τη μέρα, καραδοκώντας το παραμικρό
σημάδι αλλαγής στην άλλην όχθη, πνίγοντας μ’ ερωτήσεις
κάθε νεοφερμένο, χωρίς τίποτα να ξεχνάμε, τίποτα
ν’ απαρνιόμαστε,
χωρίς να συχωράμε τίποτ’ απ’ όσα έγιναν, τίποτα δε συχωράμε.
Α, δε μας ξεγελάει τούτη η τριγύρω σιωπή! Ακούμε ίσαμ’ εδώ
τα ουρλιαχτά που αντιλαλούν απ’ τα στρατόπεδά τους. Εμείς
οι ίδιοι
μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχους, που κατάφερε
τα σύνορα να δρασκελίσει. Ο καθένας μας,
περπατώντας μες στο πλήθος με παπούτσια ξεσκισμένα,
μαρτυράει την ντροπή που τη χώρα μας μολεύει.
Όμως κανένας μας
δε θα μείνει εδώ. Η τελευταία λέξη
δεν ειπώθηκε ακόμα.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ : ΔΙΠΛΟ BY PASS ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/5 - ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 6 μμ- ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ 8 μμ

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ, ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ Η «παράγκα» των φαρμάκων


Οργανισμός-σφραγίδα, που εργάζεται, απροκάλυπτα πλέον, μόνον για τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών, έχει καταντήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου, που υποτίθεται ότι είναι ο αρμόδιος κοινοτικός φορέας που φέρει την ευθύνη για την καταλληλότητα ή μη των φαρμακευτικών σκευασμάτων για ανθρώπινη χρήση, που διοχετεύονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Γεγονός που, όπως τονίζεται ιδιαίτερα, σε πρόσφατο Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με βάση το οποίο δεν εγκρίθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο προϋπολογισμός του ΕΟΦ για το 2009, δημιουργεί «αμφιβολία για την πραγματική ανεξαρτησία του Οργανισμού», αλλά και ανησυχία για το αν «η αξιολόγηση των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση», που διοχετεύονται σωρηδόν στην ευρωπαϊκή αγορά, «γίνεται από ανεξάρτητους και καταρτισμένους εμπειρογνώμονες».

Ελεγκτές-φερέφωνα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του «παζλ», που συνθέτουν τη διαπίστωση ότι ο ΕΟΦ λειτουργεί, απροκάλυπτα πλέον, ως όχημα για την προώθηση των συμφερόντων των φαρμακοβιομηχάνων, αδιαφορώντας για το αν η χρήση των φαρμακοσκευασμάτων, που εγκρίνονται και διατίθενται στους ασθενείς, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, επιδείνωση των ασθενειών ή ακόμη και τον θάνατο.

Το 18% του προϋπολογισμού λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου καλύπτεται από την Κομισιόν και το 82% από τις εισφορές των φαρμακοβιομηχανιών που, έναντι αυτών των εισφορών, αποκτούν άδεια εμπορίας φαρμάκων στην Ε.Ε.

Οι «εμπειρογνώμονες», που προσλαμβάνονται στον ΕΟΦ και έχουν την αρμοδιότητα ελέγχου καταλληλότητας των φαρμάκων, έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν ως φερέφωνα της φαρμακοβιομηχανίας που μετά τη λήξη της θητείας τους στον Οργανισμό, ανταμείβονται με θέσεις και παχυλές αμοιβές στις φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο γαλλικός λαός πληρώνει τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ ημερησίως για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη!


Ο γαλλικός λαός πληρώνει τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ ημερησίως

για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη!

Ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί προσπαθεί να χτίσει ένα προφίλ αποφασιστικού πολιτικού, που προκειμένου να επιβάλλει τις πολιτικές του αποφάσεις θα φανεί σκληρός απέναντι στον κόσμο της εργασίας, άσπλαχνος προς τους μετανάστες, ενώ η υπέρμετρη κρατική βία αποτελεί συστατικό τμήμα της διακυβέρνησης του.

Εκφράζοντας την συνέχεια μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής αστικής πολιτικής, αποκαλύπτει το αδίστακτο πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας και απέναντι στη Λιβύη, παρακινώντας και πρωταγωνιστώντας στην νέα βάρβαρη επέμβαση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Όμως εντοπίζεται η εξής αντίφαση: η βίαιη αντεργατική επίθεση του γαλλικού αστικού κατεστημένου που εμπεριέχει την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και τον περιορισμό των κοινωνικών δαπανών, προπαγανδίστηκε ως απαραίτητη για τον περιορισμό των κρατικών δαπανών και την χάραξη μιας νέας αναπτυξιακής πορείας για το γαλλικό καπιταλισμό.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ


Μετα απο την ανοιχτη συνελευση επιτροπης κατοικων στα Βορεια προαστια (16-5-11)......ειπαμε να κανουμε ενα καταδρομικο ανοιγμα διοδιων στην Αττικη οδο στον κόμβο της Μεταμορφωσης...

Έκκληση για πληροφορίες για τον τραυματισμό του Γιάννη Καυκά από την οικογένειά του


Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Καυκάς την 11η Μαίου 2011 κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, κάνουμε έκκληση για συλλογή φωτογραφικού υλικού, video και οποιασδήποτε πληροφορίας μπορεί να σχετίζεται με την υπόθεση. Παρακαλούμε πολύ για την άμεση αποστολή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ υλικού έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια της πορείας από το Σύνταγμα με κατεύθυνση τα Προπύλαια. Θα επιθυμούσαμε να μη δημοσιευθεί το εν λόγω υλικό.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984276857

e-mail: kafkasphotos@gmail.com

Ευχαριστούμε πολύ

Η οικογένειά του

Από την εισήγηση πάνω στο θέμα του ρατσισμού και του φασισμού στο 3ο Πανελλαδικό Συντονιστικό


(Από την εισήγηση πάνω στο θέμα του ρατσισμού και του φασισμού στο 3ο Πανελλαδικό Συντονιστικό )

Όλοι γίναμε μάρτυρες είτε συμμετέχοντας στην απεργιακή διαδήλωση στις 11 Μαΐου,είτε βλέποντας στο διαδίκτυο ή στην τηλεόραση τις σκηνές βίας και ασύλληπτης βαρβαρότητας που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ προς τους διαδηλωτές.

Η δολοφονική αυτή επίθεση,έδειξε για μια ακόμα φορά το ανάλγητο και σκληρό προσωπείο της κυβέρνησης,που γυρεύοντας θύματα και τραυματίες ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων,στόχευσε να τρομοκρατήσει για να κάμψει την αντίδραση του λαού.
Την ίδια στιγμή φασιστικές συμμορίες κυνηγούσαν,χτυπούσαν,μαχαίρωναν ανυπεράσπιστους μετανάστες,θεωρώντας τις πράξεις τους ως το υπέρτατο πατριωτικό τους καθήκον,για να "καθαρίσει η χώρα".
Βιαιότητες βέβαια,που επαναλαμβάνονταν με μεγάλη συχνότητα και στο παρελθόν,πότε με τη μορφή λεηλασιών μαγαζιών,με πυρπολήσεις χώρων λατρείας,με ξυλοδαρμούς,με τον εκφοβισμό μικρών παιδιών.
Το κράτος θέλοντας να αποποιηθεί τις ευθύνες που το βαρύνουν για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει,υπέθαλπε και υποθάλπει αυτές τις φασιστικές ομάδες,γιατί στοχοποιούν τους μετανάστες ως τους υπαίτιους για όλα τα δεινά της χώρας,για την εξαθλίωση που βιώνουν.
Η δυσαρέσκεια δηλαδή και η οργή του κόσμου διοχετεύεται συνειδητά στο πρόσωπο των μεταναστών.Το αβγό του φιδιού εκκολάπτεται κι όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά,ο φασισμός ανθεί σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης,ανεργίας,φτώχειας,ανασφάλειας.
Αγανακτισμένοι πολίτες "φωνάζουν" για την αύξηση της εγκληματικότητας,την ανεργία,...τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς,συντάξεις,χτυπά λυσσαλέα διαδηλωτές,καταργεί θέσεις εργασίας,συγχωνεύει σχολεία και νοσοκομεία εξαθλιώνει τις ζωές των ανθρώπων.
Οι μετανάστες εξαναγκάστηκαν ν' αφήσουν τον τόπο τους,επιζητώντας την ελπίδα που χάθηκε στις κατεστραμμένες τους χώρες απ' τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ...ποιων άλλων;....των δυτικών!!
Το σύστημα λοιπόν που τους εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο,τους αντιμετώπισε ως το πιο φτηνό εργατικό δυναμικό,γρήγορα αναλώσιμο και κυρίως ανασφάλιστο.Όχι,βέβαια, τυχαία!Μ΄αυτό τον τρόπο δρομολόγησε και δρομολογεί τους όρους για την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων μας,των χαμηλών μεροκάματων.
Ακόμα και οι μηχανισμοί καταστολής που δημιουργούνται για τους μετανάστες,ανοίγουν το δρόμο για μελλοντική χρήση τους απέναντι σε εργασιακές διεκδικήσεις που θα προκύψουν.
Οι κυβερνήσεις τους χρησιμοποιούν κατά τις ορέξεις τους,μια και είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.
Ανήκουν όμως κι αυτοί στην εργατική τάξη,κι εκμεταλλεύονται απ' τα καπιταλιστικά κράτη με το χειρότερο τρόπο.
Άρα ο εχθρός είναι κοινός.Τα προβλήματα κοινά.
Το σύστημα γεννά πολέμους,φόβο,άνεργους κι εξαθλιωμένους,ζωή χωρίς αξιοπρέπεια,εκμετάλλευση,φασισμό και ρατσισμό.
Οι έννοιες Ελευθερία και Αλληλεγγύη ,είναι έννοιες από φύση ενάντιες στο φασισμό...αντιφασιστικές!
Ένα κίνημα λοιπόν που αναπτύσσεται και έχει αυτές ως βασικές αρχές κι αξίες,είναι ξεκάθαρο πως παλεύει να διώξει το μίσος,την εκμετάλλευση και την ξενοφοβία.
Γι' αυτό υποστηρίζουμε: " καμιά ανοχή στο φασισμό και σε όσους τον υποθάλπουν"

15 νεκροί και 200 βαριά τραυματίες μέχρι στιγμής από τα πυρά των σιωνιστών

15 νεκροί και 200 βαριά τραυματίες μέχρι στιγμής από τα πυρά των σιωνιστών
από PalestineResist 2:59πμ, Δευτέρα 16 Μαΐου 2011
ATHENS INDYMEDIA

Ημέρα της Νάκμπα. Συνολικό ρεπορτάζ με φώτο.

15 Μαίου, 63 χρόνια μετά την Νάκμπα, την καταστροφή και τον ξεριζωμό των παλαιστινίων από τις πατρογονικές τους εστίες, πραγματοποιήθηκαν πορείες παλαιστίνιων προσφύγων και αλληλέγγυων στη Γάζα, τη Δ. Οχθη και σε όμορες χώρες της ιστορικής Παλαιστίνης με κατεύθυνση τα σύνορα των κατεχομένων του 48. Ο στόχος των κινητοποιήσεων ήταν να διατρανωθεί ότι το Δικαίωμα της Επιστροφής των ξεριζωμένων Παλαιστινίων στην πατρίδα τους παραμένει βασική αρχή, αναφαίρετο δικαίωμα της Παλαιστινιακής Υπόθεσης. Οι πορείες ματοκυλίστηκαν από σιωνιστές στρατιώτες, που δεν δίστασαν να δολοφονήσουν εν ψυχρώ αμάχους, για μια ακόμη φορά.

Συγκεκριμένα:

Στη Γάζα, στο συνοριακό πέρασμα του Ερέτζ, χιλιάδες διαδηλωτές ανάμεσά τους και ανήλικοι πυροβολήθηκαν στο ψαχνό, μόλις εισήλθαν στη λεγόμενη «ουδέτερη ζώνη», τη Ζώνη Θανάτου που το Ισραήλ έχει επιβάλλει, αποδεκατίζοντας συνεχώς ανθρώπους, ζώα και δέντρα, γύρω από την ασφυκτικά αποκλεισμένη από στεριά και αέρα Λωρίδα της Γάζας. Ενας νεαρός παλαιστίνιος νεκρός και 80 τραυματίες ο απολογισμός της σιωνιστικής θηριωδίας.

Στη Συρία, η κρατική τηλεόραση ανέφερε το απόγευμα τη δολοφονία 4 Σύριων αλληλέγγυων και δεκάδων τραυματιών, που συμμετείχαν στην αντίστοιχη πορεία με κατεύθυνση στα υψίπεδα του Γκολάν. Οι διαδηλωτές προσέγγισαν την κατεχόμενη περιοχή που το Ισραήλ διατηρεί παράνομα από τον πόλεμο του ’67.

Στο Ν. Λίβανο, στα νότια σύνορα με το Ισραήλ, στην συνοριακή πόλη Μαρούν αλ-Ρας, δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν προς το συνοριακό τείχος με το Ισραήλ. Μόλις πλησίασαν τα σύνορα, δέχτηκαν ακαριαία πυρά ελεύθερων σκοπευτών του Ισραήλ. 10 νεκροί, όλοι τους Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και πάνω από 80 βαριά τραυματίες τα θύματα της σιωνιστικής βαρβαρότητας. Αρκετοί από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του Ν. Λίβανου και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο λιβανέζικος στρατός (η εθνική ντροπή του Λιβάνου που δεν έριξε ούτε μια σφαίρα ενάντια στους σιωνιστές εισβολείς το 2006) προσπάθησε με πυροβολισμούς στον αέρα να εμποδίσει –δεν τα κατάφερε- την προσέλευση των προσφύγων στα σύνορα.

Στη Δ. Οχθη χιλιάδες παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με τις σιωνιστικές στρατιωτικές δυνάμεις στο φυλάκιο της Καντιλίγια, κοντά στην Ραμάλα, όπου υπάρχει και ομώνυμο στρατόπεδο προσφύγων. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το τείχος του αίσχους που εκτείνεται στην περιοχή σε μήκος 5 χιλιομέτρων στα παλαιστινιακά εδάφη. 12 από αυτούς τραυματίστηκαν σοβαρά από πλαστικές σφαίρες και αληθινά πυρά, δεκάδες υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα από βαριά χημικά που εκτόξευαν οι σιωνιστές στρατιώτες στον κορμό των διαδηλωτών βαραίνοντας ανυπόφορα την ατμόσφαιρα.

Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί γιατί αρκετοί είναι βαριά τραυματίες και θα υποκύψουν στα δολοφονικά τραύματα που υπέστησαν.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ.

Η πορεία στα Υψίπεδα του Γκολάν


Η πορεία στο Ν Λίβανο


Συγκρούσεις στη Δ. Οχθη

Τείχος

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΩΣ ΤΟ ΙΡΑΚ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
AUGUSTO YANKOVIC
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟΥ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Περιγραφή της εμπειρίας από το αντιπυρηνικό κίνημα στην Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Λατινική Αμερική, τις προσπάθειες του ανεξάρτητου-ταξικού εργατικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς
ΝIKΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΡΒΑΝΙΤΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/5, ΣΤΙΣ 7:00 Μ.Μ.,

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΣΙΑ : ΒΙΑΣΤΕΣ ΛΑΩΝ, ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ …



«Σοκαρίστηκαν» τα διεθνή ΜΜΕ από τη σημερινή είδηση ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος – Καν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για σεξουαλικό εξαναγκασμό, απόπειρα βιασμού, κακοποίηση και ομηρία (!) καμαριέρας στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, σε σουίτα των 3000 δολαρίων τη βραδιά (!!). Το θύμα μάλιστα νοσηλεύεται (!!!) εξαιτίας των τραυμάτων που υπέστη …
Προς τι, πραγματικά, η έκπληξη και το σοκ ; Οι ιθύνοντες του ΔΝΤ και της ΕΕ και τα κατά τόπους τσιράκια τους βιάζουν αδίστακτα ολόκληρους λαούς για να ικανοποιήσουν τις αισχρότερες ορέξεις του διεθνούς κεφαλαίου. Με τα μέτρα «σοκ» που επιβάλλουν κάνουν κόλαση τη ζωή πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων από τη μια μέρα στην άλλη για να αυξηθούν τα υπερκέρδη μιας ολιγομελούς ομάδας μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοτραπεζιτών με τους οποίους συναγελάζονται. Μια τέτοια χυδαία περιφρόνηση απέναντι στη ζωή και την αξιοπρέπεια ολόκληρων λαών – με τη χώρα μας, δυστυχώς, να αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της τρέχουσας περιόδου- είναι απόλυτα λογικό να συνοδεύεται από παρόμοια εξοργιστική περιφρόνηση απέναντι στη ζωή και την αξιοπρέπεια μεμονωμένων εργαζόμενων. Πού να φανταστεί ο υπεροπτικός «επιστάτης» του παγκόσμιου καπιταλισμού ότι μια ταπεινή καμαριέρα ξενοδοχείου θα τολμούσε να τον καταγγείλει (κύριος είδε πόσες άλλες θα έχει «κουτουπώσει» …).
Ορίστε κύριεΓ.Α.Παπανδρέου, να σε τι είδους ΤΟΜΑΡΙΑ έχεις παραδώσει το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού… Τα διάφορα «παιχνίδια» που σίγουρα παίζονται λόγω των εσωτερικών αντιθέσεων στις παγκόσμιες καθεστωτικές δυνάμεις δεν μπορούν να κρύψουν την ουσία του θέματος : Την νοοτροπία, τον πολιτισμό απαξίωσης στα πιο στοιχειώδη δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, των δισεκατομμυρίων εργαζομένων του πλανήτη που χαρακτηρίζει τους καπιταλιστές και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, άσχετα αν οι τελευταίοι έχουν … επίχρισμα «σοσιαλδημοκρατίας», «ευρωπαϊσμού» κλπ, άσχετα αν σήμερα λέγονται Στρος – Καν, Τρισέ και Όλι Ρεν ενώ αύριο αλλιώς, άσχετα με το αν βιάζουν και οι ίδιοι σωματικά ή αν βιάζουν έμμεσα, π.χ. εξωθώντας στην πορνεία και στο εμπόριο σάρκας χιλιάδες δυστυχισμένες γυναίκες με τα οικονομικά τους μέτρα …
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ
Ο 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ, ΤΩΝ ΤΣΙΡΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ – ΚΑΝ
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών
arsigr.blogspot.com

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ για τον Γιάννη Καυκιά

Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας 11/05/2011 ώρα 21:10

ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ


Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης ετών 31 προσεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γύρω στις 14.45, μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό.

Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.

Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου.

Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό.

Παρά την σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Το ανακοινωθέν υπογράφουν:

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής Σταμάτιος Πίνης


Ο θεράπων Ιατρός επιμελητής Α’ της Νευροχειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Παπανικολάου

video: ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ , ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

πηγή: Παραλληλογράφος

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΠΩΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΜΕ (ΜΕΣΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ)

Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση με στόχο το “Σπίτι της Μεσοποταμίας»


Κίνηση πολιτών «Μεσοποταμία»

Ανακοίνωση- Καταγγελία

Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση με στόχο το “Σπίτι της Μεσοποταμίας» που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 26ης Απριλίου. Άγνωστοι έκλεψαν το πανό του κήπου που έγραφε « οι πολίτες οργανώνονται, αντιστέκονται, προτείνουν, νικούν. Αν όχι εμείς ποιοι, αν όχι τώρα πότε; Μεσοποταμία» και έγραψαν στους τοίχους με σπρέι υβριστικά και εθνικιστικά – ακροδεξιά συνθήματα και σύμβολα.

Η Μεσοποταμία είναι γνωστή στην κοινωνία του Μοσχάτου για το γόνιμο έργο της από το 2004 έως σήμερα (με παρεμβάσεις για την οικονομική, κοινωνική κρίση και τον καταστροφικό ρόλο του ΔΝΤ, για την συμμετοχή της στον αγώνα των εργαζόμενων και των ανέργων, με εκδηλώσεις κατά του πολέμου, με υπεράσπιση των λαών που υποφέρουν – ένα καράβι για τη Γάζα- με υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και ιδιαίτερα της παραλίας του Μοσχάτου, λειτουργία κινηματογραφικής λέσχης, δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες, μαθήματα φωτογραφίας, Λέσχη ανάγνωσης, πλήθος εκδηλώσεων και συζητήσεων, κ.ά.). Οι εκδηλώσεις μας είναι πάντοτε δωρεάν και ανοιχτές σε όλους. Δεν έχουμε κομματική ή οικονομική εξάρτηση από κανένα και όλες οι διαδικασίες μας είναι διαφανείς και ανοιχτές στους πάντες.

Θεωρούμε ότι η σκοταδιστική επίθεση κατά της Μεσοποταμίας είναι επίθεση εναντίον όλων μας και εντάσσεται στην γενικότερη αύξηση των αντιδημοκρατικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων στην ελληνική κοινωνία, που δυστυχώς φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ευδοκιμούν και στην πόλη μας. Θα πρέπει να ανησυχήσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που θέλει να λειτουργεί σε μια δημοκρατική κοινωνία αμοιβαίας κατανόησης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Στην γενικευμένη λιτότητα εμείς αντιπαραθέτουμε την αλληλεγγύη.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτές οι ενέργειες δεν κάμπτουν στο ελάχιστο την θέλησή μας για ανοικτή δημοκρατική δράση. Είμαστε υπερήφανοι/ες για το έργο μας και θα συνεχίσουμε τις δημιουργικές παρεμβάσεις μας τόσο σε τοπικά όσο και σε γενικότερα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα.

2-5-2011 Η Γραμματεία της Μεσοποταμίας

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ένας 41χρονος απόστρατος αστυνομικός που υπηρετούσε στην Οικονομική Επιθεώρηση του αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ. συμμετείχε στη συμμορία

Ένας 41χρονος απόστρατος αστυνομικός που υπηρετούσε στην Οικονομική Επιθεώρηση του αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ. συμμετείχε στη συμμορία που τροφοδοτούσε με αυτοκίνητα την σπείρα που σκότωσε την 1η Μαρτίου τους δυο αστυνομικούς στου Ρέντη. Δεν το πιστεύω!

Στις 3 Μαρτίου 2011, στο κείμενο «Όχι, κανείς δεν είναι υποκριτής» έγραφα: «Το μόνο που λείπει τώρα –για να αποδειχτεί η πλήρης διαφθορά της Ελληνικής Αστυνομίας και η απόλυτη υποκρισία όλων- είναι να αποδειχτεί πως στη συμμορία των κακοποιών που σκότωσαν τους δυο νεαρούς αστυνομικούς συμμετέχει και ένας αστυνομικός. Εκεί να δείτε γλέντια».

Αν η Αστυνομία θέλει πραγματικά να ψάξει, θα βρει και άλλους αστυνομικούς μπλεγμένους σε αυτήν την υπόθεση. Θέλει; Ή οι αστυνομικοί είναι πιο χρήσιμοι ως νεκροί «ήρωες»;

Επιμένουν στην στήριξη της ΕΛΕ οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με νέα ανακοίνωσή της σήμερα Σάββατο 7/5/2011, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμένει στην στήριξη της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) ανακυκλώνοντας την αρχική ανακοίνωση στήριξης που είχε δημοσιευθεί στις 4 Μαρτίου 2011. Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί η ίδια συνιστώσα της ΕΛΕ διαμέσου της συμμετοχής και του πρωταγωνιστικού ρόλου στελεχών των συνιστωσών της (ΑΡΑΝ, ΝΑΡ κλπ) στην συγκρότηση της επιτροπής.

Σε όλο το διάστημα που ακολούθησε την συγκρότηση της ΕΛΕ, έχουν γραφεί αρκετές κριτικές (βλέπε στο τέλος της ανάρτησης σχετικά links) ενώ είναι έντονη η συζήτηση μεταξύ των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς καθώς και η αμφισβήτηση του ρόλου της. Αρκετοί μάλιστα την θεωρούν και μηχανισμό ενσωμάτωσης των εργαζομένων.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι άξιο απορίας γιατί οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επανέρχονται στο θέμα με νέα ανακοίνωση η οποία μάλιστα δεν αναιρεί στο ελάχιστο την αρχική τοποθέτηση - στήριξη της ΕΛΕ.

kokkinostupos

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ 07/05/2011: Σχετικά με το χρέος και την "Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου"
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ 04/03/2011: Τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θέμα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του ελληνικού χρέους

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου: Δούρειος Ίππος της αστικής πολιτικής

Συνέδριο ενάντια στο χρέος με τη χορηγία της Ε.Ε και των πιστωτών μας;

Η έννοια του Odious Debt και η περίπτωση του Ισημερινού. Γιατί τόσος θόρυβος;

Το χρέος είναι αποτέλεσμα του τρόπου ανάπτυξης του ελληνικού καπιταλισμού

Ακόμα μία κριτική σε Dept0cracy - Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου

DebtOcracy: λιπόψυχα μισόλογα, υπεκφυγές και ανακρίβειες

O ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΠΗΓΗ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 11η ΜΑΗ, 10 πμ, ΜΟΥΣΕΙΟ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΜΑΗ
Αγώνας στα χέρια των εργατών
εμπρός για γενική πολιτική απεργία διαρκείας!
· Κάτω η κυβέρνηση της ανεργίας και των ιδιωτικοποιήσεων
· Έξω η τρόικα – Κατάργηση του χρέους
οργάνωση και πάλη για την εξουσία των εργατών


To ΕΕΚ καλεί τους εργαζομένους και ανέργους εργάτες, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους μετανάστες να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία της 11ης Μάη. H προσεχής απεργία δεν είναι “άλλη μια γενική απεργία”, αλλά μια γενική απεργία που γίνεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή:
Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του επαίσχυντου Μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης Παπανδρέου, της ΕΕ και του ΔΝΤ και λίγες μέρες πριν την κατάθεση ενός ακόμα πιο βάρβαρου και ακόμα πιο μακρόχρονου προγράμματος αντι-λαϊκών μέτρων από ο,τι ήταν το περσινό.
Όχι μόνο νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ακόμα και σε κοινωνικά επιδόματα, αλλά η πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ένα μπαράζ λουκέτων σε νοσοκομεία, σχολεία και σχολές και ιδιωτικοποιήσεων με μαζικό ξεπούλημα-κλοπή δημόσιου πλούτου ύψους 50 δισ. ευρώ βρίσκεται στην ατζέντα κυβέρνησης - τρόικα για την αμέσως επόμενη περίοδο.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μίνι στάση πληρωμών του κράτους προς τους δημόσιους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους και κάθε ένα που σχετίζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το δημόσιο. Απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχει η πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων στους διεθνείς τοκογλύφους έναντι οποιασδήποτε άλλης πληρωμής για κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
Ο λαός καλείται ξανά κι επ’ αόριστον να πληρώσει την χρεoκοπία του καπιταλιστικού συστήματος, των κυβερνήσεών του, των κάθε είδους λαμογιών κι όλων των πολιτικών διαχειριστών της κρίσης του.

Ένα νέο κύμα της παγκόσμιας επανάστασης
“Αδύναμος” κρίκος της Ε.Ε., η Ελλάδα

Πίσω από τη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού βρίσκεται η νέα φάση στην οποία έχει εισέλθει ο παγκόσμιας καπιταλισμός.
Οι ίδιες οι ΗΠΑ απειλούνται με κήρυξη χρεοστασίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ταχύτατα ένα Μηχανισμό “ελεγχόμενης πτώχευσης” για μια σειρά κρατών-μελών της, ενώ είναι έτοιμες να εκραγούν οι πληθωριστικές πιέσεις και οι κερδοσκοπικές “φούσκες” στις σημαντικότερες “αναδυόμενες” αγορές, όπως της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας, κατά το πρότυπο των χωρών της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Μαζί επέρχεται και η άνοδος του νέου παγκόσμιου επαναστατικού κύματος που το σημερινό του επίκεντρο βρίσκεται στον αραβικό κόσμο. Η επέκταση των επαναστατικών εξεγέρσεων στη νότια Μεσόγειο που φοβούνται όλοι οι καπιταλιστές αφορά την ίδια την Ευρώπη της μαζικής ανεργίας, της ελαστικής δουλείας, της μεγάλης ακρίβειας και της παρακμασμένης αστικής κοινοβουλευτικής “δημοκρατίας” και προπαντός την Ελλάδα, τον “αδύναμο κρίκο” της Ε.Ε.
Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν το προανάκρουσμα όσων συμβαίνουν αυτό τον καιρό από το Κάιρο και την Τύνιδα ως το Ουισκόνσιν και το Λονδίνο. Η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία πριν ενάμισι χρόνο δεν κατόρθωσε να ανατρέψει την επαναστατική πολιτική διαδικασία που εγκαινιάστηκε νωρίτερα σ' αυτή τη χώρα. Οι αλλεπάλληλες μαζικές γενικές απεργίες παρότι δεν κατόρθωσαν να αναχαιτίσουν την αντεργατική λαίλαπα του Μνημονίου, έχουν αδυνατίσει όμως τη ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους εντολοδότες της στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μια οξύτατη καθεστωτική κρίση έχει ξεσπάσει με την απονομιμοποίηση όλου του αστικού πολιτικού συστήματος για την αντιμετώπιση της οποίας ετοιμάζουν οι κυρίαρχοι αστικοί κύκλοι, διάφορα σενάρια για κυβερνήσεις “εθνικής ενότητας” ή “έκτακτης ανάγκης”.

Ανεξάρτητο κέντρο εργατικού αγώνα- επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδος

Ενάντια στην προσχηματική “έκτακτη ανάγκη” των καπιταλιστών ενάντια στους εργάτες, είναι η ώρα να κηρύξουμε εμείς μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενάντια στους καπιταλιστές και τους υποστηριχτές τους. Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, κάνοντας στην άκρη τους καρεκλοκένταυρους των σωματείων, των ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ, οργανώνοντας τη δική μας μαζική και αυτοργανωμένη επίθεση.
Γενικές εργατικές συνελεύσεις και ανοιχτές επιτροπές αγώνα πρέπει να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε συνοικία, γύρω από κάθε κοινωνικό πρόβλημα και προπαντός ενάντια στις απολύσεις και την “μαύρη” εργασία. Όλες οι πραγματικά μαχόμενες συνδικαλιστικές, διεκδικητικές και πολιτικές οργανώσεις του προλεταριάτου πρέπει να συντονιστούν μέσα από ένα αντιγραφειοκρατικό κέντρο αγώνα των εργαζομένων και ανέργων εργατών που θα οργανώσει τον ταξικό πόλεμο για να μην περάσουν οι απολύσεις, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τα λουκέτα στο δημόσιο και οι αποκρατικοποιήσεις.
Απαιτείται ένα τολμηρό πρόγραμμα επαναστατικής εξόδου από το ίδιο το σύστημα που γεννά κρίσεις και την καταστροφή εκατομμυρίων ανθρωπίνων ζωών, ένα πρόγραμμα που θα εξοπλίσει πολιτικά το ανεξάρτητο κέντρο αγώνα και συνολικά το εργατικό κίνημα ενάντια σε κάθε “παγίδα” του ταξικού εχθρού.
Απαιτείται πάνω απ’ όλα, εδώ και τώρα, τα πιο μαχητικά, ταξικά συνειδητά, ασυμβίβαστα τμήματα των εργατών, των ανέργων, της νεολαίας, των καταπιεσμένων κι αποκλεισμένων να συσπειρωθούν σε ένα επαναστατικό, διεθνιστικό, αντιγραφειοκρατικό κόμμα που δεν ποδηγετεί τις μάζες αλλά γίνεται το ιδεολογικό εργαστήρι και προχωρημένο απόσπασμα της διαρκούς κοινωνικής επανάστασης μέχρι την καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση, τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό. Για ένα τέτοιο κόμμα παλεύουν οι τροτσκιστές του ΕΕΚ με το παρακάτω πρόγραμμα.
· Ούτε “πληρωμή μέχρι τελευταίου ευρώ”, ούτε “αναδιάρθρωση” του χρέους! Δικό τους το σύστημα, δικά τους χρέη και όχι δικά μας! Να καταργηθεί, εδώ και τώρα και ολόκληρο το δημόσιο χρέος, να σβηστούν τα “ιδιωτικά” χρέη των εργαζομένων και ανέργων εργατών – Λεφτά για μισθούς και συντάξεις,για πραγματικά δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορές και όχι για τους τοκογλύφους και τους μιζαδόρους.
· Ούτε ευρώ στους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους , τους εφοπλιστές και τους μεγαλέμπορους! Η ιδιοκτησία τους είναι η κλοπή της ζωής μας! Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, οι μεγάλες βιομηχανίες, οι εμπορικές επιχειρήσεις, οι μεταφορές χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση και να δημευθεί η περιουσία των μεγαλοκαπιταλιστών – Σοσιαλιστικός επανασχεδιασμός της οικονομίας, αναδιανομή των ωρών εργασίας σε όλο το εργατικό δυναμικό, ντόπιων και μεταναστών , με μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους.
· Ούτε αυτή, ούτε καμία άλλη κυβέρνηση στα πλαίσια αυτού συστήματος μπορεί να “σώσει” τους εργάτες από τις συνέπειες της κρίσης! Να ανατραπεί η κυβέρνηση Παπανδρέου και να διώξουμε με τις κλωτσιές την Τροϊκανούς πράκτορες του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου – Μόνο οι εργάτες μπορούν να δώσουν διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία, ανατρέποντας τον καπιταλισμό, τσακίζοντας το αστικό κράτος, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την εξουσία, ανοίγοντας το δρόμο στην ευρωπαϊκή σοσιαλιστική επανάσταση, για την συντριβή της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ιμπεριαλιστών ληστών για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11η ΜΑΗ, 10 πμ, ΜΟΥΣΕΙΟ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ / www.eek.gr

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ- ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 800 ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ομόφωνα αθώος ο Σίμος Σεϊσίδης

πηγή: αναρχογατουλης

Αθώος, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίθηκε ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος δικαζόταν για συμμετοχή σε επτά ληστείες τραπεζών.



Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Σ. Σεϊσίδης είχε συμμετοχή στα 13 κακουργήματα για τα οποία κατηγορείτο, με αποτέλεσμα την απαλλαγή του.
Αθωωτική ήταν και η εισαγγελική εισήγηση, κατά την οποία αναφέρθηκε ότι ουδείς από τους μάρτυρες μπόρεσε να τον αναγνωρίσει ως έναν από τους ληστές.

Στην απολογία του, ο Σ. Σεϊσίδης είχε υποστηρίξει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είχε στηθεί και κατασκευασθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους, χωρίς να κάνει αναφορά στα κακουργήματα που του αποδίδονταν.

Πρόκειται για την ίδια υπόθεση, για την οποία είχε κατηγορηθεί ο Γιάννης Δημητράκης, ο οποίος είχε τραυματισθεί και συλληφθεί στις 16/9/2006, ύστερα από ληστεία σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Σόλωνος. Αυτή ήταν και η μοναδική ληστεία για την οποία καταδικάστηκε τελικώς από το δικαστήριο.

Το 2010 ο Σ. Σεϊσίδης, όντας φυγόδικος, χτυπήθηκε από όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου, με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του.

Λόγω της φυγοδικίας του, έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην σε επτάμισι χρόνια φυλάκισης για πλημμελήματα που αφορούσαν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παραμένει στη φυλακή έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Αντωνια Ξυνου
enet

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Αρχιτεκτονική ΕΜΠ: αναστολή λειτουργίας και νέα Συνέλευση στις 13/5

by Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση – συζήτηση που κάλεσε η σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ την Τετάρτη 4 Μαΐου σε ένα αμφιθέατρο ΜΑΧ κατάμεστο από φοιτητές, καθηγητές της Αρχιτεκτονικής, λέκτορες βάσει του ΠΔ 407/80, καθηγητές του υπόλοιπου Πολυτεχνείου και εργαζόμενους του ιδρύματος. Αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή της λειτουργίας της σχολής και η πραγματοποίηση νέας Συνέλευσης την Παρασκευή 13 Μαΐου. Εκτός από τα γενικότερα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ευρύτερη οικονομική και εκπαιδευτική συγκυρία (Μνημόνιο, νόμος Διαμαντοπούλου), εκτενής συζήτηση έγινε και για το ειδικότερο πρόβλημα της αρχιτεκτονικής σχολής. Η μη ανανέωση του Προεδρικού Διατάγματος που επιτρέπει την υπό όρους εκλογή μελών ΔΕΠ χωρίς την κατοχή διδακτορικού διπλώματος – αλλά με βάση το αρχιτεκτονικό / καλλιτεχνικό τους έργο – ήδη απειλεί την καθημερινή λειτουργία της σχολής, καθώς το διδακτικό προσωπικό έχει μειωθεί κατά 40% την τελευταία διετία και αναμένονται και νέες συνταξιοδοτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα αλλά και το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος εδώ:

http://akea2011.wordpress.com/2011/05/06/anastolilitourgiasarhitektonikisemp/

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Καπιταλιστική κρίση Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα Τετάρτη 25/5, 7 μμ. Νομική Αθήνας


εκδήλωση-συζήτηση


Καπιταλιστική κρίση Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα
Τετάρτη 25/5, 7 μμ. Νομική Αθήνας

Ομιλητές:

· Hillel Ticktin, Latif Parker (Critique)

· Σάββας Μιχαήλ (ΕΕΚ)

· Γιώργος Οικονομάκης (ΚΕΑ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ





Έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω", διαδηλώνοντας υπέρ της κατάργησης των διοδίων στην Πατρών - Κορίνθου. Μέσα στα Δικαστήρια εκδικάζεται η αγωγή του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας κατά της Ολυμπίας Οδού, με αίτημα της μη καταβολή διοδίων στην εθνική οδό, όσο διαρκούν τα έργα.

Τα μέλη του "Δεν πληρώνω" με κίτρινες σημαίες, σφυρίκτες και ντουντούκες, δηλώνουν ότι είναι παράνομη η καταβολή διοδίων και τάσσονται στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου. Παράλληλα, ενημερώνουν για τις θέσεις τους, τους διερχόμενους πολίτες.

Τα μέλη του κινήματος θα παραμείνουν έξω από τα Δικαστήρια μέχρι την ολοκλήρωση της υπόθεσης. Η κίνηση πάντως των οχημάτων στη οδό Γούναρη διεξάγεται κανονικά

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/67010
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ www.oxidiodia.gr

Μνήμη Δημήτρη Κατσαγάνη (Πρόσκληση)

ΠΟΛΥΕΔΡΟ

γράμματα-τέχνες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μνήμη Δημήτρη Κατσαγάνη

Η ποίηση του Δημήτρη Κατσαγάνη το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, ώρα 1 το μεσημέρι.

Θα μιλήσουν:

η Βούλα Επιτροπάκη, ποιήτρια (θα διαβαστεί η ομιλία της)

ο Σωτήρης Σαράκης, ποιητής

η Ξένη Σκαρτσή, διδάκτωρ φιλολογίας –ποιήτρια

και θα διαβάσουν ποίηση:

ο Δημήτρης Κατσαγάνης, γιος του ποιητή και

η Αλεξία Μπουλούκου, ηθοποιός.

Ο Δημήτρης Ι. Κατσαγάνης γεννήθηκε το 1950 στην Άνω Βασιλική Ναυπακτίας. Τελείωσε το γυμνάσιο στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι. Από το 1976 ζούσε στην Αθήνα, όπου εργαζόταν ως υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών. Από την αρχή της μεταπολίτευσης εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο ΚΚΕ. Το 1977 παντρεύτηκε την Αγλαΐα Κάππου με την οποία απόχτησε δύο γιους, το Γιάννη και το Δημήτρη. Το 1984 έγινε μέλος της τροτσκιστικής Εργατικής Διεθνιστικής Ένωσης (μετέπειτα Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος), του οποίου υπήρξε στέλεχος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Εξέδωσε οκτώ ποιητικές συλλογές: «Ρίζες του Εύηνου» 1981, «Ερωτικόν» 1983, «Μικρό Δοξαστικό» 1984, «Ερεβώ» 1988, «Των σπασμών πριν την Ίριδα» 1992, «Πέτρες όνειρα νερά» 1997, «Διαμερίσεις» 2005, «Αναλυτικά Επόμενα» 2009.

Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά «Υδρία», «Όστρακα» και «Μανδραγόρας». Συμμετέσχε με εισηγήσεις και παρουσιάσεις ποιητών στο Συμπόσιο Ποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Δημοσίευσε κριτικές ποίησης, μυθιστορήματος, πολιτικών, και ιστορικών βιβλίων σε λογοτεχνικά περιοδικά και στις εφημερίδες «Νέα Προοπτική» και «Εμπρός» (Ναυπάκτου) όπου αρθρογραφούσε και πολιτικά. Παρουσιάσεις του έργου του έχουν γίνει στην Αθήνα, την Πάτρα και το Μεσολόγγι. Ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Ποίησης.

Πέθανε στις 14 Φεβρουαρίου 2011 στην Αθήνα, όπου είχε επιστρέψει μετά από ολιγοχρόνια παραμονή του στη Ναύπακτο.

Πολύεδρο γράμματα-τέχνες

Κανακάρη 147 Πάτρα Τηλ. 2610277342 e-mail: polyedro1@hol.gr

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

εκδήλωση-συζήτηση Καπιταλιστική κρίση Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα


εκδήλωση-συζήτηση


Καπιταλιστική κρίση

Ευρωπαϊκή Ένωση

και Ελλάδα


Τετάρτη 25/5, 7 μμ.

Νομική Αθήνας

Ομιλητές:
Hillel Ticktin, Latif Parker (Critique)
Σάββας Μιχαήλ (ΕΕΚ)
Γιώργος Οικονομάκης (ΚΕΑ)


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

XYTA ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: ΩΣ ΕΔΩ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ !!

Πολίτες του Νέου Δήμου Μαραθώνα ( Γραμματικού - Βαρνάβα - Νέας Μάκρης - Μαραθώνα ) , Πολίτες του Νομού Αττικής , μην ανέχεστε περαιτέρω υποτίμηση της νοημοσύνης σας από τους αυτοδιοικητικούς ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το ΕΠΙΣΗΜΟ site του Νέου Δήμου Μαραθώνα ( marathon.gr ) :


1. ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΛΟΥΙΖΟΥ .. :

Κρατείστε τη στολή, όχι τη ρόμπα

Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας,

Φαντάζομαι πως αν σας έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσα να μου στείλετε έναν αστυνομικό για να βρίσκεται έξω από το σπίτι μου και να γράφει όποιον παρκάρει παράνομα μπροστά, θα θεωρούσατε ότι σας κάνω πλάκα. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο μόνο και μόνο, επειδή το παράνομο παρκάρισμα είναι παράβαση του ΚΟΚ.

Οπότε ας αφήσουμε τις πλάκες και ας μιλήσουμε σοβαρά. Θεωρείτε σοβαρό, έλληνες αστυνομικοί, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, να βρίσκονται στα διόδια και να γράφουν, όχι αυτούς που βλέπουν να μην πληρώνουν διόδια, αλλά αυτούς που εγκλωβίζουν μέσα στις μπάρες οι εργολάβοι; Γνωρίζετε φαντάζομαι, πως το να κλείνει κάποιος με μπάρες τον δρόμο, είναι παρακώλυση συγκοινωνιών και είναι αδίκημα. Οι μπάρες των διοδίων για λόγους ασφάλειας, αλλά και με βάση όσα αναφέρει το Σύνταγμα των Ελλήνων, δεν μπορούν να απαγορεύουν τη διέλευση σε δημόσιο δρόμο. Μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην πληρώσει και να του κάνει αγωγή η εταιρεία των διοδίων ή να τον γράψει ο Αστυνομικός. Αυτό είναι διαφορετικό απ’ το να κλειδώνουν τις μπάρες στα διόδια και να περιμένουν τον αστυνομικό να γράψει τον εγκλωβισμένο.

Και καταλαβαίνετε φαντάζομαι, πως είναι διαφορετικό το «διαφυλάττω την νομιμότητα» από το «εξυπηρετώ τους εργολάβους και τις εταιρείες», μετατρέποντας τους έλληνες αστυνομικούς σε εισπράκτορες

Την Κυριακή 1η Μαΐου βρέθηκα στα διόδια του Ρίο. Δήλωσα πως δεν πληρώνω τα συγκεκριμένα διόδια γιατί είναι παράνομα τοποθετημένα. Ο δρόμος δεν είναι Εθνικός, αλλά καρμανιόλα με μια λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς διαχωριστικά, φωτισμό και 50 νεκρούς το χρόνο. Δεν υπάρχει εναλλακτικός ασφαλής παράδρομος όπως ορίζουν οι ίδιες οι συμβάσεις (έπρεπε να έχει γίνει μέχρι το 2009). Δεν μπορεί κάποιος να εισπράττει διόδιο (ανταποδοτικό τέλος) για έναν δρόμο που δεν έχει γίνει και πληρώνεται ήδη για να γίνει από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη βενζίνης. Για να μην μπούμε στην πολιτική διάσταση του θέματος όπου οι εργολάβοι με 10% συμμετοχή εμφανίζονται ως επενδυτές. Επίσης από τις 4 Απριλίου όπως καλά ξέρετε, η είσπραξη διοδίων σε δρόμους που δεν έχουν ολοκληρωθεί είναι παράνομη.

Όπως και να έχει αρνήθηκα να πληρώσω διόδια και ζήτησα να μου ανοίξουν την μπάρα και αν ήθελε μπορούσε η Εταιρεία να κινηθεί εναντίον μου. Μπορούσε επίσης οποιοσδήποτε αστυνομικός να μου έκοβε πρόστιμο αν με έβλεπε να το κάνω. Αντ’ αυτού με εγκλώβισαν στην μπάρα. Η μπάρα ήταν κλειδωμένη και δεν υποχωρούσε με το σπρώξιμο, όπως ορίζουν οι κανόνες ασφαλείας. Περίμενα εγκλωβισμένος μέχρι να έρθει Αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν λίγο παραπέρα για αυτό το λόγο.

Έδωσα το αντίτιμο του διοδίου, πήγα στην άκρη και ζήτησα από τον Αστυνομικό να πιστοποιήσει πως οι μπάρες είναι επίτηδες μπλοκαρισμένες και παρακωλύονται οι συγκοινωνίες. Ο αστυνομικός είπε πως δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, αν και λίγο νωρίτερα είχε απειλήσει πως θα μηνύσει εμένα για παρακώλυση.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να εξηγήσω τι συμβαίνει, γιατί το ξέρετε καλά. Χρειάζεται όμως να σας πω, πως προτιμώ την Ελληνική Αστυνομία με στολή, στο έργο της υπεράσπισης του πολίτη και των δικαιωμάτων του από τη στολή του υπαλλήλου των εργολάβων και προφανώς τη «ρόμπα».

Τη μέρα που οι αστυνομικοί στο Ρίο περιφρουρούσαν την καταβολή των διοδίων και όχι τη νομιμότητα, ένας πυροσβέστης έπεσε νεκρός κάνοντας αυτό που έπρεπε να κάνουν αστυνομικοί: Να εμποδίσει μια ληστεία. Βλέπετε οι αστυνομικοί ήταν στα διόδια και έκαναν τον εισπράκτορα.

Επίσης θέλω να σας ρωτήσω, αν αληθεύει η πληροφορία πως οι εργολάβοι έχουν αναλάβει το κόστος λειτουργίας των Αστυνομικών Τμημάτων, αλλά και τις δωρεές περιπολικών στους δρόμους που αστυνομικοί περιφρουρούν τα συμφέροντά τους. Αν είναι έτσι, δεν μιλάμε για νόμους ούτε για νομιμότητα.

Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας, προστατεύστε πρώτα και κύρια τους αστυνομικούς σας. Δεν τους αξίζει να φυλάνε γήπεδα επιχειρηματιών και διόδια εργολάβων. Τιμήστε τη στολή σας.

Και επειδή σας γνωρίζω και προσωπικά, πιστέψτε με, δεν σας πάει η ρόμπα…

πηγή: Το κουτί της Πανδώρας