Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ

«Αυτό λέγεται κλοπή!»

Πουλημένα τομάρια!

Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας).
Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette.

Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο,

δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών,

εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.

Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο

και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.



Ο Έλληνας πολίτης
, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά,

πληρώνει 1.392 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή και μόνο για 20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 και ΟΧΙ για 365 μέρες !!

και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας:
«Αυτό λέγεται κλοπή!».

Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!

Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι!

Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως. απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».
περισσότερες πληροφορίες για τα διόδια:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Νικέλιο και χρώμιο 926% περισσότερο




Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια ποτισμένα με τοξικά

Τα δείγματα από Θήβα - Οινόφυτα συγκεντρώθηκαν σε διάστημα δέκα μηνών και διαπιστώθηκε ότι περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω σε σχέση με τα επίπεδα σε ίδια προϊόντα από καθαρές περιοχές

Νικέλιο και χρώμιο 926% περισσότερο

Στο πιάτο όλης της Ελλάδας έχει φτάσει η «τραγωδία του Ασωπού». Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια που παράγονται στην περιοχή Θηβών-Οινοφύτων περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω από εκείνα που φυτεύονται σε καθαρότερα εδάφη.

Τα δείγματα από Θήβα - Οινόφυτα συγκεντρώθηκαν σε διάστημα δέκα μηνών και διαπιστώθηκε ότι περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω σε σχέση με τα επίπεδα σε ίδια προϊόντα από καθαρές περιοχές Πρόκειται για μία μόνο από τις διαπιστώσεις που ανακοίνωσαν ενεργοί πολίτες της περιοχής (Ινστιτούτο ΙΤΑΠ, Πολίτες για την Αειφορία) σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, μαζί με τις νομικές τους κινήσεις σε επίπεδο εθνικό και διεθνές, αλλά και την αγωνία τους για την καθυστέρηση του διοικητικού μηχανισμού να ελέγξει τις βιομηχανίες και να σταματήσει την εγκατάσταση «αδειοδοτημένων ρυπαντών».

Για τα δηλητήρια που φιλοξενούμε στο πιάτο μας μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Ζαμπετάκης, κάνοντας μια πρώτη αναφορά στα ευρήματα μεταπτυχιακής μελέτης που θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε διεθνές συνέδριο στη Μυτιλήνη.

Τρόφιμα-βολβούς

«Οταν διαπιστώσαμε την απροθυμία των αγροτών να συνεργαστούν μαζί μας, αγοράσαμε από μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ τρόφιμα-βολβούς που ανέφεραν στην ετικέτα ότι παράγονται σε Θήβα-Οινόφυτα». Τα δείγματα συγκεντρώθηκαν σε διάστημα δέκα μηνών, αναλύθηκαν και διαπιστώθηκε αυξημένο επίπεδο σε νικέλιο και χρώμιο σε ποσοστό 115% έως 926%» (σε σχέση με τα επίπεδα σε ίδια προϊόντα από καθαρές περιοχές).

Ο κ. Ζαμπετάκης δήλωσε ότι αυτό είναι ακόμη μία απόδειξη πως η τραγωδία του Ασωπού δεν αφορά μόνο τους γηγενείς κατοίκους και ζήτησε πλήρη έλεγχο όλων των βιομηχανιών τροφίμων της περιοχής και ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων (υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, ΕΦΕΤ, ΕΥΕΠ, ΕΣΥΔ).

Προηγουμένως, η ιατρός-ενδοκρινολόγος Φωτεινή Μαλανδρίνου (κάτοικος της περιοχής επί 30 χρόνια) μίλησε για τα ευρήματα της μελέτης που εντόπισε αύξηση θανάτων από καρκίνο σε ποσοστό έως και 90% (το 2009 σε σχέση με τον μέσο όρο της Βοιωτίας). Αργότερα αναφέρθηκε και στο φαινόμενο να αυξάνονται οι αέριοι ρύποι κάθε βράδυ όταν μειώνονται η ορατότητα και ο κίνδυνος ελέγχου.

Προσφυγή

Ο δικηγόρος και λέκτορας του Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου, Γιάννης Κτιστάκις, μίλησε για τη διεθνοποίηση του προβλήματος του Ασωπού που επιτυγχάνεται με τη συλλογική προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Την προσφυγή κατέθεσε η Διεθνής Ομοσπονδία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ζητώντας να καταλογιστεί στην Ελλάδα παραβίαση του άρθρου 11 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη για «το δικαίωμα στην υγεία».

Η δικηγόρος Λούση Κιουσοπούλου υπενθύμισε ότι μετά από προσφυγές στο ΣτΕ, θα πρέπει οι βιομηχανίες ΕΑΒ και Μαΐλλης να έχουν ξεκινήσει έως τις 30/11/2010 εργασίες «για την πλήρη διακοπή υπεδάφιας διάθεσης αποβλήτων».

«Κράτος-Μίκυ Μάους»

Για «κράτος-Μίκυ Μάους», που κρατά σκοπίμως παλιές διαδικασίες έκδοσης αδειών λειτουργίας βιομηχανιών, μίλησε ο χημικός Θανάσης Παντελόγλου, προειδοποιώντας για τις συνέπειες του σχεδίου Παμπούκη που θα αναγκάζει τον αρμόδιο υπάλληλο να βγάζει άδεια «εντός 15 ημερών». Στην ανάγκη μιας «fast track προστασίας του περιβάλλοντος» αναφέρθηκε ο ιερέας των Οινοφύτων, Γιάννης Οικονομίδης, προαναγγέλλοντας προσφυγές εναντίον κάθε παράλειψης της διοίκησης. *

«Οσες βιομηχανίες δεν συμμορφωθούν, θα τις κλείσουμε» - Κόντρα για fast track

Ανοικτά βγαίνει πλέον στην επιφάνεια η αντίθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος στις φημολογούμενες προβλέψεις του σχεδίου Παμπούκη για την επιτάχυνση των επενδύσεων (fast track).

Η ειδική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και επικεφαλής των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη δήλωσε χθες την αντίθεσή της σε μια «καταστροφική» λογική που δεν θα περιελάμβανε προβλέψεις για τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων.

Η κ. Καραβασίλη πήρε τον λόγο στην εκδήλωση για τον Ασωπό αφού προηγουμένως είχε δεχθεί και η ίδια κριτική για τις διαδικασίες αδειοδότησης και επιβολής προστίμων. Δήλωσε ότι ήταν και παραμένει μέλος του ΙΤΑΠ, ότι οι μόλις 30 επιθεωρητές καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να κάνουν αυτοψίες και να επιβάλουν πρόστιμα καθώς και ότι οι πιέσεις αυτές αποδίδουν στις βιομηχανίες (ΕΑΒ, Μαΐλλης, Χαλκόρ) που «είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν».

«Αν δεν συμμορφωθούν, θα τις κλείσουμε», δήλωσε η κ. Καραβασίλη, αφού ξεκαθάρισε ότι κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να ασκήσει την κριτική του όταν βγει σε διαβούλευση το σχέδιο Παμπούκη. Παραδέχτηκε επίσης ότι πρέπει να αλλάξει και η διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων, σημειώνοντας αργότερα ότι η κατάταξη των επιχειρήσεων σε υψηλής - μεσαίας - χαμηλής όχλησης γίνεται σήμερα από το υπουργείο του Μ. Χρυσοχοΐδη.

Σημειώνεται ότι με βάση αυτή την κατάταξη αυξάνεται ή μειώνεται ο βαθμός δυσκολίας των επιχειρήσεων να εγκατασταθούν σε μια περιοχή και να γίνουν «αδειοδοτημένοι ρυπαντές». Αν συμβεί αυτό, όπως ανέφερε ο χημικός Θ. Παντελόγλου, χρειάζονται σήμερα έως και 14 χρόνια για να αποδώσουν οι οποιεσδήποτε προσφυγές των θιγομένων για την καταστροφή του περιβάλλοντος.



Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοινώσεις του τοπικού σωματείου και της ΟΕΝΓΕ για τις διώξεις στο Δρομοκαίτειο



Ελεύθερος κοινωνικός χώρος "Σχολείο για την μάθηση της ελευθερίας"

Μετά τη συνάντηση δασκάλων/μαθητών της Τρίτης 28/9 προσθέθηκαν στα μαθήματα και τα ρουμάνικα, αραβικά (στα αγγλικά), βάσκικα, φλάουτο/θεωρία της μουσικής και autocad. Παρακαλούνται όλοι οι δάσκαλοι και οι ομάδες να στείλουν ένα email με ένα κείμενο για τη περιγραφή του μαθήματος/δραστηριότητας που αναλαμβάνουν καθώς και στοιχεία επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους. Αν είναι δυνατόν να ετοιμάσουν και ένα αφισάκι. Μαθήματα στα οποία έχουν ήδη καθοριστεί μέρες είναι τα παρακάτω:

Ψηφιακή φωτογραφία: Τρίτη 19:00-22:00 photolibre12o@gmail.com
Τούρκικα: Πέμπτη 18:00-20:00 πρώτη συνάντηση Παρασκευή στις 19:00
Σεμινάρια δημιουργικής γραφής: Τρίτη 19:00
Γαλικά: Τρίτη/Πέμπτη 20:00-21:30
Κιθάρα: Δευτέρα/Πέμπτη 19:00
Τρίχορδα (τζουράς/μπαγλαμάς) Τρίτη 19:00
Τραγούδι (αρχάριοι) Πέμπτη/Σάβατο 17:00-18:30


--
- Ελεύθερος κοινωνικός χώρος "Σχολείο για την μάθηση της ελευθερίας" -
Βασ. Γεωργίου με Μπιζανίου γωνία
http://sxoleio12.wordpress.com/
Email επικοινωνίας: libre12o@gmail.com

Κώστας Παπαδάκης: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για σύγκρουση με την κοινωνία


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Μάριο Διονέλλη απο τον Δρόμο

Την ουσιαστική προετοιμασία της κυβέρνησης για σύγκρουση με την κοινωνία, το επόμενο διάστημα, μαρτυρά ο νέος τρομονόμος, όπως υποστηρίζει στον Δρόμο ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Μέσα στον Αύγουστο ψηφίστηκε και στις 20 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως ο νέος «τρομονόμος». Ποιος είναι ο στόχος του;
Στην ουσία μιλάμε για τον «τρομονόμο» Νο3, ο οποίος παρεμβαίνει σε θεμελιώδεις συνταγματικές και πολιτικές ελευθερίες περιστέλλοντάς τες και, κατ’ ουσία, καταργώντας τες. Ο συγκεκριμένος νόμος (3875/2010) έρχεται να χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα κάθε διαδήλωση, κατάληψη, φθορά ξένης περιουσίας, αδικήματα για τα οποία συχνά πυκνά παραπέμπονται συμμετέχοντες σε μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Μόνο που από δω και πέρα, θα παραπέμπονται ως τρομοκράτες.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα;
Στον προηγούμενο «τρομονόμο» (3251/2004) είχε ενσωματωθεί μια ευρωπαϊκή απόφαση-πλαίσιο με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 8 εκείνου του νόμου αναφερόταν πως δεν συνιστά «τρομοκρατική πράξη» η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων), εάν αυτά «εκδηλώνονται ως προσπάθεια εγκαθίδρυσης δημοκρατικού πολιτεύματος ή ως δράση υπέρ της ελευθερίας, ή αποσκοπούν στην άσκηση θεμελιώδους ατομικής, πολιτικής ή συνδικαλιστικής ελευθερίας».
Και σε εκείνη τη διάταξη ο νομικός κόσμος είχε σταθεί επικριτικά. Την είχαμε ονομάσει τότε «διάταξη-φερετζέ», γιατί ενώ θεωρητικά απέτρεπε τη δίωξη του φρονήματος και της ανοιχτής πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, ουσιαστικά όλα αυτά ετίθεντο υπό την κρίση του εκάστοτε δικαστηρίου. Σήμερα, με την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου, καταργείται ακόμα και ο φερετζές...

Τι προβλέπεται στις νέες διατάξεις;
Εκτός από τον κακουργηματικό χαρακτήρα που αποκτούν πλέον όλες οι πράξεις που αναφέραμε πιο πάνω, τώρα πια προβλέπονται και ποινές κάθειρξης για όσους θεωρηθεί ότι «βοηθούν» στην τέλεσή τους. Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος προβλέπει πως «όποιος παρέχει ουσιώδεις πληροφορίες ή υλικά μέσα με σκοπό να διευκολύνει ή να υποβοηθήσει για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών». Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν φωνάξεις σε μια ομάδα διαδηλωτών «προσέξτε από εκεί έρχεται η αστυνομία», κινδυνεύεις να βρεθείς για δέκα χρόνια στη φυλακή.

Δίνεται, όμως, η δυνατότητα να βρεθείς στη φυλακή και πριν ακόμα ξεκινήσει η διαδήλωση…
Ακριβώς. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα επέρχεται τροποποίηση σύμφωνα με την οποία όποιος απειλεί σοβαρά με την τέλεση των «κακουργημάτων» που προαναφέραμε και με αυτό τον τρόπο προκαλεί τρόμο, τιμωρείται με φυλάκιση, τουλάχιστον, δύο ετών. Πρακτικά, η ανακοίνωση μιας διαδήλωσης ή μιας κατάληψης μπορεί να θεωρηθεί ότι προκαλεί τρόμο και άρα οι διοργανωτές να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη φυλακή.

Τι προβλέπεται για τους «αόρατους» μάρτυρες;
Υπάρχουν σοβαρές αλλαγές, ως προς το ζήτημα της προστασίας μαρτύρων. Με τον προηγούμενο «τρομονόμο» το δικαστήριο δεχόταν ανώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά ήταν υποχρεωμένο να αποκαλύψει στον κατηγορούμενο το όνομα του μάρτυρα, εφόσον εκείνος (ο κατηγορούμενος) το ζητούσε. Η δυνατότητα αυτή πλέον αφαιρείται, αφού το δικαστήριο μπορεί να αρνηθεί το αίτημα αυτό εφόσον αιτιολογήσει γραπτά τους λόγους της άρνησης. Η αλλαγή αυτή μπορεί να στείλει σε πολυετείς καθείρξεις κατηγορούμενους για «τρομοκρατία» με βάση καταθέσεις ανθρώπων που δεν θα δουν και δεν θα ακούσουν ποτέ διά ζώσης, ώστε να μπορούν να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς τους.

Θεωρείτε τυχαίο το χρόνο της ψήφισης του συγκεκριμένου νόμου;
Καθόλου τυχαίος δεν είναι. Η κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι ευαγγελίζεται τη διαβούλευση και τον διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς, ψήφισε εν κρυπτώ, στα μουλωχτά το συγκεκριμένο νόμο, κατακαλόκαιρο, σε Θερινό Τμήμα της Βουλής. Δεν υπήρξε η παραμικρή διαβούλευση με την κοινωνία ή με τον νομικό κόσμο. Στην ουσία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται. Αναμένει κοινωνική έκρηξη και ενισχύει το οπλοστάσιό της με νομοθετήματα που έχουν μόνο στόχο να περιστείλουν τις θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών.

Απόπειρα προσέγγισης της ιστορικης κατάληψης της Βίλλας Αμαλίας από ακροδεξιούς και ΜΑΤ


Απόπειρα προσέγγισης της ιστορικης κατάληψης της Βίλλας Αμαλίας από ακροδεξιούς και ΜΑΤ, περιπου στις 11μμ 29-9-10.
Μετάβαση στα σχόλια

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πριν από κάποια ώρα έγινε απόπειρα προσέγγισης της ιστορικής κατάληψης στη Βίλλα Αμαλίας απο ομάδα περίπου 100 ατόμων που φαίνεται να αποτελείται από μέλη της γνωστής “επιτροπής κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα” και ακροδεξιούς της περιοχής αλλά και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Από όσο μπορούμε να ξέρουμε δεν έχει συμβεί κάποιος τραυματισμός η κάποια προσαγωγή αλλά υπάρχει ένταση. Αρκετός κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται για να στηρίξει τη κατάληψη.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΟΣΕ: Δεν τον χαρίζουμε, δεν τον πουλάμε, μας ανήκει! Δωρεάν συγκοινωνίες για όλους.


ΟΣΕ: Δεν τον χαρίζουμε, δεν τον πουλάμε, μας ανήκει! Δωρεάν συγκοινωνίες για όλους.
πηγή: Ο ΕΡΓΑΤΗΣ
29/09/2010

Στη σημερινή απεργιακή στάση των εργαζομένων του ΟΣΕ, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας στην μεν Λάρισα δεν οργάνωσε καμιά κινητοποίηση γιατί προφανώς δεν χρειάζεται οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης, στο δε Βόλο οι αλληλέγγυοι ήταν πολλοί περισσότεροι από τους ίδιους τους εργαζόμενους, καθώς η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των πασοκοδεξιών δεν είχε καμιά πρόθεση για οποιαδήποτε κινητοποίηση.

Με κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων συναγωνιστές βρέθηκαν στο χώρο του σταθμού του Βόλου για να δηλώσουν ότι τον ΟΣΕ δεν τον χαρίζουμε, δεν τον πουλάμε γιατί μας ανήκει.

Επίσης μέλη του ΠΑΜΕ συμπαραστάθηκαν στον αγώνα για δημόσιες συγκοινωνίες.

Όλη την εβδομάδα που μας πέρασε, από την προηγούμενη κινητοποίηση, περιφερειάρχες, κομματάρχες και βουλευτές πέρασαν από το ΔΣ των εργαζομένων και τους σταθμούς για να δηλώσουν ότι βρίσκονται κοντά στους εργαζόμενους. Βέβαια στις φολκλορικές παραστάσεις τους, σχεδιασμένες εκ περιτροπής μαζί με το ΔΣ των σιδηροδρομικών, δεν βρέθηκε κανείς να τους πει που είναι τα κλεμμένα και να απαντήσουν γιατί χρεοκόπησαν τον ΟΣΕ όπως φυσικά και ολόκληρη τη χώρα. Αγοραστοί, Ροντούληδες και Καρτάληδες αλωνίζουν για το “δημόσιοι” συμφέρον.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης θα συζητήσει εκτενέστερα το θέμα του ΟΣΕ στην επόμενη συνεδρίασή της, μαζί με την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων που γίνεται στις 7/10.

Επόμενη συνεδρίαση την Τρίτη, 5/10 και ώρα 19.30 στο Χώρο Κινημάτων, Ιωλκού 33, Βόλος.

Κι ένα ενδιαφέρον άρθρο του έγκυρου ΙΟΥ για το πως έγινε η “περαίωση” στον ΟΣΕ : http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100926.htm

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Το colpo grosso του τραπεζικού καρτέλ!


από το Stopcartel
Όποιος έχει πιστέψει, ότι ο πραγματικός λόγος της χθεσινής επίσκεψης των επιφανών εκπροσώπων του τραπεζικού χώρου στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Μ. Χρυσοχοϊδη ήταν για να βρεθεί ένας τρόπος να στηριχθεί με ρευστότητα η πραγματική οικονομία, μάλλον είναι έτοιμος να πιστέψει και ότι οι τράπεζες διοικούνται από.. χερουβείμ.
Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του B ήταν να τεθεί σε εφαρμογή το colpo grosso , να αρχίσει η ύστατη προσπάθεια των τραπεζών να δημιουργήσουν ποταμό κερδών από.. αέρα κοπανιστό (out of thin air, κατά την αγγλική έκφραση που θα ταίριαζε στα τραπεζικά golden boys).

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Παμμακαρίστου

Συντάκτης: Ανατολική Αττική News
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΜΑΚΡΗΣ - ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εμείς οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Παμμακαρίστου, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό που και φέτος πάλι αντιμετωπίζουμε, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Όλοι γνωρίζετε ότι στο σχολείο μας εκπαιδεύεται ένας μεγάλος αριθμός μαθητών (φέτος 48) με ιδιαίτερες ανάγκες και σοβαρές διαταραχές. Ωστόσο κάθε χρόνο βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να διεκδικούμε το αυτονόητο, έγκαιρη και επαρκή στελέχωση . Τη στιγμή που η ίδια η δουλειά μας από μόνη της είναι εξαιρετικά απαιτητική και δύσκολη οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό μας οδηγούν σε εργασιακή εξόντωση. Κυρίως όμως, οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν δραματικά αποτελέσματα στους μαθητές μας που έχουν ανάγκη από σταθερό πλαίσιο και διεπιστημονική προσέγγιση.
Φέτος το σχολείο λειτουργεί με μόλις δυο άτομα βοηθούς για σχεδόν πενήντα παιδιά!!!
Επίσης κενή παραμένει μια θέση δασκάλου, με αποτέλεσμα αυτιστικοί μαθητές καθημερινά να ταλαιπωρούνται, από τμήμα σε τμήμα και από εκπαιδευτικό σε εκπαιδευτικό. Κενές παραμένουν οι θέσεις μουσικού , εργοθεραπευτή και σχολικού νοσηλευτή. Πρόκειται για 4 λειτουργικά κενά και εύλογα αναρωτιόμαστε αν μπορεί να στέλνονται αναπληρωτές πρώτα σε τμήματα ένταξης και παράλληλες στηρίξεις και να μένουν ακάλυπτα τα ειδικά σχολεία. Αναρωτιόμαστε ακόμα πως είναι δυνατόν λειτουργικά κενά (όπως αυτά του μουσικού, του εργ/τη και του νοσηλευτή), να μην καλύπτονται κατά προτεραιότητα .
Παρακαλούμε δείχνοντας σεβασμό στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς μα πάνω απ’όλα στους μαθητές μας και τις ανάγκες τους να λάβετε σοβαρά την διαμαρτυρία μας και να προβείτε σε έγκαιρη και επαρκή στελέχωση.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σε θετική κατεύθυνση οι εξελίξεις στο αγώνα των εργαζομένων του Banquet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ BANQUET META ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΚΘ ΤΗN ΤΡΙΤΗ 28/9 2010.


Μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις (Τετάρτη κινητοποίηση στα δικαστήρια για τη δίκη της Μ. Κουταλάκη που αθωώθηκε, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο συγκεντρώσεις στο BANQUET) για πρώτη φορά η εργοδοσία του BANQUET έκανε μια πρόταση πολύ κοντά στα αιτήματα των εργαζομένων.
Με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων η πρόταση αυτή αποτελεί μια καταρχήν συμφωνία. Αποφασίσαμε πως για τις επόμενες μέρες αναστέλουμε τις κινητοποιήσεις ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν διάφορες πλευρές της συμφωνίας.
Αν δεν υπάρξει σαφής κατάληξη θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα. Ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξει νέα συνάντηση της επιτροπής αλληλεγγύης για να συζητήσουμε όλες τις πλευρές αυτού του αγώνα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τις Συγκοινωνίες (Αυτόνομο Στέκι, 30/9, 8μμ στην ΑΘήνα)

πηγή: Ο ΕΡΓΑΤΗΣ
Η Πρωτοβουλία που έχει συγκροτηθεί, αρχής γενομένης από τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ με τις δεκάδες απολύσεις, καλούν σε ανοικτή σύσκεψη στην Αθήνα στο Αυτόνομο Στέκι στις 30/9, στι 8μμ.

Το Αυτόνομο Στέκι βρίσκεται στη Ζωοδόχου Πηγής & Ισαύρων, Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες δεν έχουν περιθώριο αναμονής και το μέτωπο δράσης απευθύνεται στα εκατομμύρια εργαζομένων που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τα οποία τελούν υπό άμεση εκποίηση και εκχώρηση σε ιδιώτες.

Ιδιαίτερα στον ΟΣΕ, η διάλυση του οργανισμού με τήν άμεση απαλλαγή, μέσω μετατάξεωντων εργαζομένων, προκειμένου να παραδοθεί ”καθαρός” όπως και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ στους ιδιώτες, αποτελεί μαζί με το ΜΕΤΡΟ την αιχμή του δόρατος για τα κυβερνητικά και τροϊκανά σχέδια.

Αναμφίβολλα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τραμ, γνώρισαν τι σημαίνει “χρεοκοπία”΄όταν δεν τους καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα εγκαίρως πριν από λίγο καιρό. Μια κατάσταση αρκετά διαδεδομένη ιδιαίτερα στους ΟΤΑ όπου το “εργάζομαι και πληρώνομαι” είναι ανέκδοτο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι εισπράττουν καθημερινά μεταχρονολογημένες υποσχέσεις.

Ο αγώνας δεν αφορά του εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, δεν αποτελεί καν ένα είδος διαπραγμάτευσης. Αφορά τα συλλογικά αγαθά και την επιβίωση της εργατικής τάξης υπό καθεστώς κρατικής καπιταλιστικής χρεοκοπίας.

Επιστροφή στο παρελθόν δεν υπάρχει: Σ ‘ενα αστικό κοινωνικό κράτος. Οι λύσεις βρίσκονται στο πεδίο της ταξικής αναμέτρησης και με τους όρους που θα θέσουμε εμείς και όχι το κράτος, οι αστοί, το πολιτικό τους προσωπικό και οι συνδικαλιστές φίλοι τους.

Συμμετέχουμε στη Πρωτοβουλία για τις συγκοινωνίες και χαράζουμε τις συγκοινωνίες του μέλλοντος:

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΙ & ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑ “ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ” ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

*Το κείμενο που έχει αναρτηθεί συμβαδίζει με το δρόμο που χαράζει η Πρωτοβουλία για τις Συγκοινωνίες και είναι ο δρόμος για να σταματήσει ο χαρτοπόλεμος και ν’ αρχίσει ο ταξικός πόλεμος.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων αποφάσισε να συμμετάσχει στην αυριανή κινητοποίηση του ΟΣΕ (στάση εργασίας 12πμ-5μμ) και να αναπτύξει το ζήτημα των συγκοινωνιών και ιδιαίτερα του ΟΣΕ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

ΤΥΠΟΣ: Ανελέητο σφυροκόπημα απολύσεων. Κήρυξη 48ωρης απεργίας τώρα!


Ανελέητο σφυροκόπημα απολύσεων. Κήρυξη 48ωρης απεργίας τώρα!
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τον ΔΟΛ, τη σκυτάλη των μαζικών απολύσεων πήρε ο όμιλος Πήγασος του Μπόμπολα προχωρώντας σε 17 απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων και ενός δημοσιογράφου από χθες, ενώ αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη 15 απολύσεις από το διαφημιστικό τμήμα.

Οι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους στον Πήγασο πραγματοποίησαν γενική συνέλευση με πρωτοφανή μαζικότητα ζητώντας να κηρυχθεί από τα σωματεία 48ωρη απεργία. Την απόφαση αυτή υιοθέτησε η ΕΠΗΕΑ, που, αν και αρχικά πρότεινε 24ωρη απεργία, υιοθέτησε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης τόσο στο ΔΟΛ όσο και στον Πήγασο για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, κίνηση που αποσκοπεί να πλήξει την έκδοση των σαββατιάτικων και κυριακάτικων φύλλων.

Η βόμβα των 90 δισ. που φέρνει τη χρεοκοπία!


απο το Stopcartel
Με μαθηματική βεβαιότητα οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία ο ίδιος ο μηχανισμός στήριξης που απέτρεψε τα χειρότερα τον περασμένο Μάιο, καθώς δημιουργεί μια ωρολογιακή βόμβα τοκοχρεολυσίων ύψους 90 δις. ευρώ, έτοιμη να εκραγεί: το 2014, αν δεν συμφωνηθεί μια αναθεώρηση των όρων δανεισμού από το μηχανισμό στήριξης!
Οι υπολογισμοί στους οποίους βασίσθηκε το μνημόνιο δανεισμού, διαστρεβλωμένοι από τις πολιτικές επιδιώξεις των παραγόντων που μετείχαν στη διαπραγμάτευση για τη «διάσωση» (των πιστωτών) της Ελλάδας, με πρώτη την Γερμανία, κατέληξαν να προγραμματίσουν με απόλυτη ασφάλεια τη χρεοκοπία της χώρας αμέσως μόλις λήξει η περίοδος των δανειακών ενισχύσεων.

«Έγκλημα η απόφαση Αλαβάνου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας


Για «προσωπικό γινάτι» κατηγόρησε τον Αλέκο Αλαβάνο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Mega, χρεώνοντάς του την εκλογική διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας λόγο για «έγκλημα».

«Για ένα προσωπικό γινάτι ή για ένα πολιτικό σχέδιο, αντιπαραθετικό με το κόμμα που τον στήριξε,που επί 20 χρόνια τον είχε ευρωβουλευτή, που επί πέντε χρόνια τον είχε πρόεδρο,κατεβαίνει στην περιφέρεια Αττικής και κόβει τη δυνατότητα να αμφισβητηθεί το μνημόνιο και η κυβερνητική πολιτική από τα αριστερά», δήλωσεο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι «αν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα Αλαβάνου, ο Αλέξης Μητρόπουλος θα μπορούσε να περάσει "με τα τσαρούχια" στο δεύτερο γύρο των εκλογών στην περιφέρεια Αττικής με βάση τις δημοσκοπήσεις και πρόσθεσε ότι "στο δεύτερο γύρο θα έβγαινε απέναντι στον κυβερνητικό υποψήφιο και θα αμφισβητούνταν από τα αριστερά η κυβερνητική πολιτική». «Αυτό είναι μεγάλο έγκλημα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην απόφαση του Αλαβάνου να κατέβει υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ακόμη ότι η εικόνα της πολυδιάσπασης στο χώρο της Αριστεράς δεν είναι καθόλου καλή. «Είναι μία δυσάρεστη εικόνα», τόνισε, ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι η ώρα ίσως να αποδώσει κανείς ευθύνες.

Για την υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου δήλωσε ότι είναι μια υποψηφιότητα που σηματοδοτεί κάτι πολύ επικίνδυνο για το πολιτικό σύστημα, ενώ αντίθετα, η υποψηφιότητα του Γιάννη Δημαρά δεν απειλεί το πολιτικό σύστημα.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταφορείς

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταφορείς

[

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης ύστερα από μία μαραθώνια Γενική Συνέλευση των 96 Ομοσπονδιών. Η πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων υπερψηφίστηκε, με 72 Ομοσπονδίες να ψηφίζουν υπέρ και μόλις 6 κατά και 14 λευκά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χερσαίων Εμπορευτικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος δήλωσε ότι το συντονισμό των κινητοποιήσεων αναλαμβάνει στο εξής η συντονιστική επιτροπή αγώνα και όχι οι πρόεδροι των ομοσπονδιών.

Ακόμα σημείωσε ότι θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις όταν η κυβέρνηση επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και όταν αποδοθεί η δικαιοσύνη που ζητά ο κλάδος και πρόσθεσε ότι για τις επόμενες δύο ημέρες όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με λύματα οι αυτοκινητιστές θα τους εξυπηρετούν δωρεάν.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Σπύρος Βούγιας, νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι «αν δεν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις τότε θα αναλάβουν δράση οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου έχουν δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να υπερασπιστούν τις επιχειρήσεις τους. «Θα προσφύγουμε δικαστικά κατά των μεταφορέων αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασσιμάτης. «Παραιτούμαι από κάθε άλλη προσπάθεια συνεννόησης με τους μεταφορείς» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων, Βασίλης Κορκίδης.

«Ο καθένας μπορεί να κάνει αγωγές και καταγγελίες, όταν δεν εξυπηρετείται από τα φορτηγά ΔΧ.», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε περιθώριο και πρόσθεσε ότι ακόμη και στο θέμα της περαίωσης υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς. Επιπλέον αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτρέπεται φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης να εκτελούν και το έργο των Δημοσίων Μεταφορών.

Στο μεταξύ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η χώρα μας για τους περιορισμούς στην έκδοση αδειών οχημάτων δημοσίας χρήσεως και ιδιωτικών βυτιοφόρων, ενώ στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, και αναμένεται η απόφαση για την αίτηση των συνδικάτων χερσαίων μεταφορών της Αθήνας και της Μακεδονίας-Θράκης που ζητούν να ανασταλεί η επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων.

Σήμερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας 41χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης φορτηγού αυτοκινήτου που κατηγορείται, μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του, ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε ελαφρά οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου, ενώ προκάλεσαν και υλικές ζημιές στο φορτηγό. Η αστυνομία αναζητά του άλλους τέσσερις δράστες.

Επιπλέον, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε τον σχηματισμό δικογραφίας για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ύστερα από καταγγελίες για πυροβολισμούς κατά φορτηγών στην Μαλακάσα, από άγνωστους.

Η Εισαγγελέας έδωσε εντολή προς την Αστυνομία να σχηματίσει δικογραφία που θα στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και ζητά την εντατικοποίηση των ερευνών ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για την επίθεση κατά των φορτηγών.

το tvxs.gr αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη συνεργασία αστυνομικών με μέλη της Χρυσής Αυγής.


TVXorisSinora | 28 Σεπ 2010
Αποκαλυπτικό βίντεο που εξασφάλισε το tvxs.gr αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη συνεργασία αστυνομικών με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, το βίντεο τραβήχτηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22:00 περίπου το βράδυ στον σταθμό Λαρίσης από κινηματογραφιστή που βρέθηκε στην περιοχή. Σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου, οι Χρυσαυγίτες έφτασαν στο σημείο συγκέντρωσής τους με την κλούβα της αστυνομίας, στιγμιότυπα τα οποία δεν πρόλαβε να καταγράψει. Ακολούθησε η διαμαρτυρία τους, κατά τη διάρκεια της οποίας φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.

Λίγο αργότερα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής εισήλθαν στην κλούβα. Τους ακολούθησαν οι αστυνομικοί. Έπειτα από αρκετά λεπτά, ξαναβγήκαν, η αστυνομία αποχώρησε, ενώ οι Χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν πορεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο βράδυ μετανάστες δέχτηκαν επίθεση στην περιοχή γύρω από τον σταθμό Λαρίσης.

Συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην Πανευρωπαϊκή απεργία στις 29/9/2010


Συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην Πανευρωπαϊκή απεργία στις 29/9/2010

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε την κήρυξη απεργίας την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, Πανευρωπαϊκή μέρα κινητοποίησης των εργαζομένων εναντίον των μέτρων περιστολής και λιτότητας που σαρώνουν την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί από κοινού με τους εργαζόμενους απαιτούν δωρεάν, δημόσιο και ποιοτικό σύστημα υγείας στη χώρα μας και προασπίζουν τα δημόσια αγαθά που δέχονται ανηλεή επίθεση από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.
Καλούμε τις και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν τη μέρα της απεργίας στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από Ομοσπονδίες και συνδικάτα στην Πλατεία Κοτζιά στις 12 το μεσημέρι

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΤΡΙΤΗ 28-9-10 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΔIKEΣ AΓΩNIΣTΩN
Για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2009

Tην Tρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 δικάζονται στα δικαστήρια της Eυελπίδων (κτήριο 7), δυο αγωνιστές από τους συλληφθέντες (και κακοποιηθέντες) στα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου 2009, κατά την επίθεση της αστυνομικής Oμάδας ΔEΛTA ενάντια στη μεγάλη διαδήλωση που οργανώθηκε στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δυο άλλοι σύντροφοι επρόκειτο να δικαστούν την Δευτέρα 20 του μήνα, αλλά η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Oκτωβρίου 2010.
Oι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται είναι αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ.

Συνέντευξη Τύπου ΕΕΚ - Τραυματισμός Α. Κουτσουμπού from tv xoris sinora on Vimeo.


Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης, υπό τη διεύθυνση του Xρυσοχοΐδη, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η Oμάδα ΔEΛTA για τη διάλυση μαζικής διαδήλωσης, χτυπώντας με μηχανές το μπλοκ του EEK. Tο αποτέλεσμα ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού, αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα, ο τραυματισμός πολλών άλλων συντρόφων και δεκάδες συλλήψεις και παραπομπές με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ δυο παραπέμπονται για... κακούργημα!

Eνώ οι δίκες εναντίον των συντρόφων έχουν αρχίσει, και ένας εξ αυτών, ο Θάνος Zαμπέτης, έχει καταδικαστεί σε 7μηνη φυλάκιση, η μήνυση της Aγγελικής Kουτσουμπού εναντίον των αστυνομικών έχει σκαλώσει σε κάποια συρτάρια των δικαστικών αρχών. Aρχικά τις ανακρίσεις ανέλαβε η Tροχαία, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονικής επίθεσης της αστυνομίας. Έκτοτε, ουδέν νεώτερον, πλην των δικών εναντίον των συλληφθέντων αγωνιστών.

Aφού πρώτα οργάνωσε τη δολοφονική επίθεση με τις ορδές της Oμάδας ΔEΛTA, η κυβέρνηση του ΔNT προσπαθεί να «θάψει» την υπόθεση της μήνυσης εναντίον των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης και συγχρόνως να τρομοκρατήσει, με τη βιομηχανία δικών, τους αγωνιστές. No Passaran!

Kάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Nα παύσουν οι διώξεις των συλληφθέντων αγωνιστών της 6ης Δεκέμβρη 2009!
Nα καταδικαστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού!
Όλοι στα δικαστήρια της Eυελπίδων (κτήριο 7) την Tρίτη 28 Σεπτέμβρη.

Δολοφονούν τα ελάφια στην Πάρνηθα


Mετά την δολοφονία του ίδιου του βουνού, τώρα δολοφονούνται και τα ζώα που επέζησαν.
πηγή: απόσπασμα απο το Indymedia
Για μια ακόμα φορά η Πάρνηθα δέχεται πάλι τον καννιβαλισμό κάποιων "ανθρώπων". Ανθρωποειδή λοιπόν δολοφονούν τα ελάφια που ζούν εκεί για 1000 ευρώ το καθένα με σκοπό την πώληση τους μιας και το κρέας τους είναι πανάκριβο! Μιλάμε για κάτι που συμβαίνει ακόμα και τώρα! Δεν φτάνουν όλα όσα έχουν συμβεί στο πολύπαθο αυτό βουνό με τις φωτιές και μετά τις ραδιουργίες του καζίνο για επέκταση σε καμμένες περιοχές και με τον νόμο, έρχονται τώρα και κάποιοι να δολοφονήσουν όσα ελάφια σε πείσμα των καιρών επέζησαν. Να τα δολοφονήσουν χωρίς καμία παραπάνω σκέψη παρά το κέρδος.

Η "περαίωση" των τρένων

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ
Μαζί «φάγανε» τον ΟΣΕ οι τελευταίες κυβερνήσεις


Με συνεχόμενα λογιστικά τρικ και σκάνδαλα ο ΟΣΕ συσσώρευσε χρέη που δεν έπρεπε να είναι δικά του. Τώρα οργανώνεται η συρρίκνωση και η εκποίησή του.

Στις 15 Ιουνίου 2010 η ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με μια μηνυτήρια αναφορά που -αν ακολουθούσαμε την αργκό των ΜΜΕ- θα την χαρακτηρίζαμε «κόλαφο» για όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και «αποκάλυψη σκανδάλων μαμούθ», «διασπάθιση δισεκατομμυρίων ευρώ του δημοσίου χρήματος» που οδήγησαν στην «τεράστια μαύρη τρύπα» του ΟΣΕ και των θυγατρικών του εταιρειών.
Ωστόσο, ο τύπος, με ελάχιστες εξαιρέσεις στα ψιλά και περιορίζοντας την υπόθεση μόνο σε ό,τι αναφερόταν στις υπό διερεύνηση προμήθειες του ΟΣΕ από τη Siemens, δεν αξιολόγησε την είδηση και δεν δημοσιοποίησε τα πολύ ουσιαστικά στοιχεία που αναφέρονταν στο επίσημο έγγραφο των σιδηροδρομικών.


Αντίθετα, όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και βέβαια την ερχόμενη βδομάδα που συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «εξυγίανση» του ΟΣΕ, οι πολίτες παρακολουθούν την κλιμάκωση μιας επικοινωνιακής καταιγίδας που ξεκίνησε με τη δήλωση του Δ. Ρέππα ότι «από το Λιανοκλάδι στη Λαμία, ο επιβάτης στοιχίζει 200 ευρώ» -θεωρώντας, κατά πώς φαίνεται, ο υπεύθυνος υπουργός για τις Μεταφορές ότι «κανονικά» στην τιμή του εισιτηρίου πρέπει να υπολογίζεται με... κοινωνικά κριτήρια η αποπληρωμή εκ μέρους του κάθε πελάτη του ΟΣΕ των τόκων και των χρεολυσίων, ύψους 2.644.992.475 ευρώ και 8.426.686.993 ευρώ αντιστοίχως (σύνολο 11,072 δισεκατομμύρια ευρώ), με τα οποία οι κυβερνήσεις φέσωσαν και διέλυσαν συστηματικά και εσκεμμένα τους σιδηροδρόμους.


-Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, αύριο θα είναι αργά!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Ιστοσελίδα: www.ase-ote.tk E Mail: aseote@yahoo.gr

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Αθήνα 26-09-2010

…..Κάποιοι από σας έχουν γλύψει το Βουρλούμη, τον διευθυντή, τον προϊστάμενο!

.....Κάποιοι συνεχίζετε να τους γλύφετε ακόμα!

…..Κάποιοι το παίζετε έξυπνοι, ξερόλες και ψευτόμαγκες νομίζοντας ότι θα τη βγάλετε καθαρή, ότι θα τη γλυτώσετε!

…..Κι’ όμως: 1500 κι’ από σας σε λίγο θα μεταφερθούν στη χωματερή της transfer company!

.....Μερικές χιλιάδες απ’ όλους μας θα τους ακολουθήσουμε αργότερα στη χωματερή και στην ανεργία!

.....Αν συνεχίσουμε το ίδιο βιολί!

.....Αν δεν αφυπνιστούμε, αν τα φορτώνουμε στους άλλους, αν αφήνουμε το Βουρλούμη και τα Βουρλουμάκια του να μας οδηγήσουν εκεί που θέλουν!

Όλοι στην Απεργία στις 29 Σεπτέμβρη και κυρίως όλοι στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Να υποχρεώσουμε τους διαπαραταξιακούς «εκπροσώπους μας» να συνταχτούν με μας και να σταματήσουν τα παιγνιδάκια με το Βουρλούμη και την D.T.

-Να προχωρήσουμε με καταλήψεις - Δυναμικούς και συντονισμένους αγώνες!

-Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, αύριο θα είναι αργά!

ΑΣΕ

Υ.Γ: Για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον ΟΤΕ και γενικότερα, δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές που ψήφιζες, φταις και εσύ για την αδράνειά σου…..

Δεν θα σου φταίει κανένας για όσα θα πάθεις αύριο, αν συνεχίσεις να κάθεσαι σπίτι σου και να βλέπεις τον Αυτιά, τον Καψή και το κάθε παπαγαλάκι από τον καναπέ σου….

Δικάζεται ο Σπύρος Ζησιμόπουλος

τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού για προστασία μελών του καρτέλ του σιδήρου.
Stopcartel
Πέντε μήνες από την καταδίκη 10 μηνών φυλάκισης για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση του εκκλιπόντος καφέμπορου Γιώργου Δρίτσα για την προστασία που πρόσφερε για χρόνια στο μονοπώλιο της πολυεθνικής ΝΕΣΤΛΕ στην ελληνική αγορά καφέ, με αποτέλεσμα ο καφές στην Ελλάδα να πωλείται στις ακριβότερες τιμές της Ευρώπης,ο για χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος κάθεται πάλι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου,για τα ίδια και περισσότερα αδικήματα.

Τη φορά αυτή η ποινική του δίωξη διατάχτηκε μετά από μήνυση της εταιρείας IRON TENCO που από το 2006 έχει καταγγείλει το καρτέλ των μεγάλων επιχειρήσεων του σιδήρου που ρυθμίζει εναρμονισμένα τις τιμές και εμποδίζει κάθε είσοδο νέων επαγγελματιών στον κλαδο, μεθοδεύοντας αδίστακτα την καταστροφή τους .

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. -ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ



ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. -ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
(ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ)

Οι δηλώσεις του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου ότι «φοβάται ανεξέλεγκτες αντιδράσεις», σε συνδυασμό με τη δέσμευσή του μέσω του Ρόιτερς προς κυβέρνηση και επιχειρηματίες, Έλληνες και Ξένους, ότι «δεν πρόκειται να γίνουν απεργίες που να διαταράξουν το επενδυτικό περιβάλλον», αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά αυτό που γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι: Αποφασιστική συμβολή στο να περάσουν τα συντριπτικά αντεργατικά μέτρα έχει η ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, τα ΜΜΕ και οι μεγαλοδημοσιογράφοι.

Ο λόγος του προέδρου της ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτικός: θεωρώντας το Μνημόνιο τετελεσμένο γεγονός(!) σπέρνει τη μοιρολατρία και την απογοήτευση στους εργαζόμενους. Και συνεχίζει : «Έχουμε κάνει τόσες πολλές απεργίες, παρ' όλα αυτά οι σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο Ε.Ε.-ΔΝΤ, έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις», τονίζοντας με τη σειρά του ότι το Μνημόνιο είναι Μονόδρομος.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν παραδέχεται ότι ο ίδιος και η παράταξή του, η λογική της υποταγής των εργατικών αναγκών στις ανάγκες της εθνικής αστικής οικονομίας και ανάπτυξης, η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων ως κοινό πρόβλημα μεταξύ του κόσμου των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-επιχειρηματιών με την πρωτόγνωρη κερδοφορία και τις μίζες, είναι «κοινό πρόβλημα» του κόσμου της εργασίας που πάντα του ζητούνται θυσίες, είναι καταχρεωμένος, βρίσκεται υπό το ζυγό της ανεργίας και της φτώχειας, μετρά εκατοντάδες νεκρούς εργάτες σε Μεγάλα Έργα και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. H ομολογία του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» σημαίνει: ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ-ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ!

Marfin: Ανατομία ενός εγκλήματος


Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Η μοναδική έξοδος κινδύνου ήταν δίπλα στην κύρια είσοδο, κλειδωμένη και απροσπέλαστη από τους καπνούς. Το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει είχε χαθεί. Οι 27 εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν σε μια σιδερένια κλούβα και θα είχαμε θρηνήσει περισσότερα θύματα αν συμπτωματικά δεν είχε μείνει ανοιχτή μια πόρτα διαφυγής για να αερίζεται ο χώρος, επειδή μύριζε μια τουαλέτα. Σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας, έλλειψη των απαιτούμενων από το νόμο πιστοποιητικών και απουσία σχετικής εκπαίδευσης του προσωπικού.

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το πόρισμα της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας για τις συνθήκες του τραγικού θανάτου τριών εργαζομένων της Marfin ύστερα από τον εμπρησμό του μοιραίου υποκαταστήματος της οδού Σταδίου με βόμβα μολότοφ, στη διάρκεια της απεργιακής πορείας της 5ης Μαίου. Προσθέστε τις καταγγελίες εργαζομένων ότι στελέχη της εταιρείας τους απαγόρεψαν κατηγορηματικά να φύγουν, παρότι αρκετοί το είχαν ζητήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά «όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά», ότι κλείδωσαν το κτίριο κι έφτασαν να τους κόψουν το Διαδίκτυο για να μην ακούνε οι εργαζόμενοι τις Σειρήνες του έξω κόσμου, τη φωνή του δίκιου και της τάξης τους, για να μη γίνει ο φόβος οργή και η οργή αγώνας.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ανομία θέλετε ανομία θα έχετε

Στα μήντια έστειλα το ίδιο κείμενο με τίτλο: Θα σας πάρει η ίδια μπάλα..........

Στους βάρβαρους το έστειλα με τίτλο: Ανομία θέλετε ανομία θα έχετε

Στον λαό που σας ψηφίζει έστειλα την ίδια επιστολή, προλογίζοντάς την ως εξής: Θα μας τα έφτιαχναν αν ήξεραν ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ. Αν είχαν να κάνουν δηλαδή με έναν λαό που τους κρίνει, που δεν δέχεται αμαχητί ότι τους έρχεται, αν είχαν τον φόβο μας. Αφού πρέπει κι αυτό εμείς να το κάνουμε -κανονικά πάει το αντίθετο-, αφού λοιπόν πρέπει εμείς να γίνουμε άξιοι για να μας υπηρετούν άξια, αυτό και πρέπει να κάνουμε. Να φανούμε άξιοι για να έχουμε άξιους ηγεμόνες. Διεκδικούμε κάθε φορά, σε κάθε περίπτωση το δίκιο μας. Θα τους σταματήσουμε.

Το Σάββατο που πήγαινα στη βουλή (στην διαδήλωση) με γράψανε για κράνος. Το κρατούσα γιατί είχα και το πλακάτ μπρος στη μούρη μου και δεν έβλεπα την τύφλα μου. Με γράφουν λοιπόν και μου κρατάνε και το δίπλωμα για 10 μέρες!!!! Καλά έφριξα, θηρίο ανήμερο έγινα. Τέλος πάντων, μου λέει μια κοπέλα δικηγόρος (συν-διαμαρτυρόμενη στη βουλή), αν δεν έχεις υψηλό εισόδημα, αν πχ είσαι άνεργος δείχνουν κάποια ελαστικότητα και στην μειώνουν. Της λέω είσαι σίγουρη, γιατί εγώ είμαι μάνα ανύπαντρη οπότε σίγουρα θα με πιάνει. Μου λέει για ρώτα. Παίρνω τον Διοικητή της τροχαίας και τον ρωτάω, αν κρίνεται κάθε περίπτωση μεμονωμένα. Του εξηγώ την περίπτωση μου και του λέω κλείνοντας ότι με 300 ευρώ περνάω έναν μήνα. Μου απαντάει γι’ αυτό έχουμε κάνει την διευκόλυνση, μπορείς να πληρώσεις τα μισά αν πληρώσεις σε 10 μέρες!!!!

Τι να σου πω ήμουν που ήμουν φτιαγμένη σήμερα*... Του λέω ευχαριστώ, ξαναπαίρνω και ζητάω το φαξ και στέλνω το εξής:

Προς: Τροχαία Αθηνών

Υπ’ όψιν: κ. Διοικητή
Πειραιάς 24/09/2010
ΕΝΣΤΑΣΗ /ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Δεν θα πάει ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στην εξεταστική να απολογηθεί για το Βατοπέδι ο Καραμανλής!!!!!!!!!!!!!!
Θα στείλει επιστολή!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΧΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ, όπως μας δήλωσε (γιατί δεν θεωρεί εαυτόν κατηγορούμενο!!!!!!!!!!!)
Ο πρόεδρος της εξεταστικής είπε επ' αυτού: "και μία γραμμή να γράψει, τιμή θα μας κάνει"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(τα λένε σοβαρά, δεν κάνουν καμία πλάκα βλ. συνημμένο έγγραφο).

Κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί απ’ όσους παρανόμησαν εις βάρος της χώρας, εις βάρος του καθενός μας, ούτε πρώην ούτε νυν.
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; Μόνο εμείς πρέπει να πληρώνουμε, να καταδικαζόμαστε;
Ο πολίτης, για ένα υποτυπώδες αδίκημα, όπως είναι αυτό του κράνους, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει 350 ευρώ!!!!!
και να υποστεί αφαίρεση διπλώματος για 10 ημέρες!!!!!, προφανώς για παραδειγματισμό.
Την ίδια ώρα που ο άρχων (το κεφάλι) για απείρως μεγαλύτερα εγκλήματα δεν πληρώνει, δεν τιμωρείται.
Μα για να τηρεί τους νόμους ο πολίτης ΠΡΩΤΑ δεν θα έπρεπε ο άρχων να τιμωρείτο παραδειγματικά;
Στεφανία Λυγερού

Μετά από μία ώρα με παίρνει τηλέφωνο ο κ. Μιχαιρίνας από την τροχαία Αθηνών και μου λέει:

Κοινωνική Ασφάλεια, τον καιρό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, και των κρατικών χρεοκοπιών.


Κοινωνική Ασφάλεια τον καιρό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού και των κρατικών χρεοκοπιών.

Η λαϊκή παροιμία, «αφού μας χρωστούσαν, τώρα μας παίρνουν και το βόδι», βρίσκει την κυριολεκτική σημασία της, στο νομοσχέδιο που αφορά την Κοινωνική Ασφάλεια. Αποδεικνύεται με τον ποιο τραγικό και ωμό τρόπο, πως δεν μπορεί να υπάρχει καμία κοινωνική ασφάλεια, την περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, μετά το 1929. Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας των κρατών, αναγκάζει τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις να χρεώσουν, στους εργαζόμενους τις συνέπειες και το κόστος της χρεοκοπίας του συστήματος, που υπηρετούν.

Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που ψηφίσθηκε από την ελληνική βουλή, γίνεται ολοφάνερο ότι επιχειρείται να μπει ταφόπλακα, στις κοινωνικές κατακτήσεις, ολόκληρων δεκαετιών εργατικών αγώνων, ξεριζώνοντας και αποδιοργανώνοντας παροχές, που στήριζαν την ζωή των εργαζόμενων στην χώρα. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 70, στο όνομα της κοινωνικής ευημερίας, χρηματοδοτούσαν την ανάπτυξη των κρατικών υποδομών της χώρας, χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν και χωρίς να καταβάλουν κανένα τίμημα, τα αποθεματικά των ταμείων ασφάλισης των εργατών. Δρόμοι, λιμάνια, νοσοκομεία, ενέργεια αλλά και τράπεζες, στηρίχθηκαν, αναπτύχθηκαν και ανδρώθηκαν, χρησιμοποιώντας άτοκα το κομπόδεμα που δημιουργούταν, με τις εισφορές του εργατόκοσμου, που πλήρωνε για να καλύψει τις ιατρικές και συνταξιοδοτικές ανάγκες του.

«Μη μου τη λέτε κι από πάνω, κύριε Πάγκαλε»


«Μη μου τη λέτε κι από πάνω, κύριε Πάγκαλε»
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ απο την Ελευθεροτυπία

Πριν από μερικά χρόνια, όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, ήταν υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων, του πήρα μια συνέντευξη στο γραφείο του στη Βουλή για το Κυπριακό.

«Αυτά που μου δώσατε, εγώ τα δούλεψα. Και αυτά που έμειναν να εισπράττω σήμερα εσείς μου τα τρώτε κάθε μέρα», ξεσπάει η κ. Χάρου. «Αυτά που μου δώσατε, εγώ τα δούλεψα. Και αυτά που έμειναν να εισπράττω σήμερα εσείς μου τα τρώτε κάθε μέρα», ξεσπάει η κ. Χάρου. Προτού μπούμε λοιπόν στα «βαριά και ανθυγιεινά» μιας τέτοιας συζήτησης, λάτρεις του φαγητού αμφότεροι, μιλήσαμε πρώτα για τα αγαπημένα μας στέκια, και τα πιάτα που «δεν μπορούν να εξαιρεθούν από καμία δίαιτα».

Η περιγραφή του κ. Πάγκαλου για τη δική του γαστρονομική πανδαισία, την οποία, λέει, απολαμβάνει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα στην γενέτειρά του, Ελευσίνα, είναι «μικρά ζυμαράκια, σαν νιόκι» σε τρεις στρώσεις σε ταψί, ψημένα στον φούρνο, ανάμεικτα με κεφαλοτύρι τριμμένο, και περιχυμένα με λίπος μπόλιας αρνιού που έχει τηγανιστεί με πικάντικα πεπεροντσίνο!

Αυτή η θεσπέσια πυρηνική βόμβα, είπε, είναι το πρώτο πιάτο. Το δεύτερο, πιο παραδοσιακό, είναι περί τα 5-6 κιλά παϊδάκια στα κάρβουνα, τα οποία «μοιραζόμαστε με παρέα παλιών παιδικών φίλων και ντόπιων ψηφοφόρων». Πράγματι, δηλαδή, όπως θα 'λεγε σήμερα, κυριολεκτώντας όμως, «όλοι μαζί τα φάγαμε»...

Το πολεμικό μας προσωπείο

Ειπωμένα, ωστόσο, στη Βουλή την περασμένη Τρίτη, τα ίδια αυτά λόγια πήραν άλλη διάσταση, που ουδεμία σχέση έχει με το αμίμητο «είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα» του αείμνηστου Ντίνου Ηλιόπουλου. Το «πού πήγαν τα λεφτά;» και «ποιοι τα έφαγαν;» μοιάζουν να είναι ερωτήματα «πανεθνικής ψυχανάλυσης» που βασανίζουν και αφορούν τον καθένα, και λίγο πια απέχουν από την εκδήλωση συμπτωμάτων υστερίας, ή/και κατάθλιψης. Οι σχέσεις μεταξύ μας δεν ήταν ποτέ σχέσεις αρμονικής κοινωνικής συμβίωσης και συνεργασίας. Ο,τι έκρυβε ώς τα σήμερα το τυπικό μας χαμόγελο, το αποκαλύπτει τώρα, με τον πιο σκληρό τρόπο, το πολεμικό προσωπείο μας.

Τόση επιθετικότητα, από όλους προς όλους, είχαμε καιρό να αισθανθούμε. Οι δηλώσεις Πάγκαλου, όσο και αν έχουν στοιχεία αλήθειας, είναι ακριβώς αυτό: όχι αλήθεια που πονάει, αλλά πρόκληση ευθεία, του τύπου «ελάτε να αναμετρηθούμε να δούμε ποιος έκανε περισσότερη ζημιά στον άλλον», δηλαδή, στον τόπο.

«Ναι, αλλά φορώ το ίδιο νούμερο»

«Μας ρωτάνε οι πολίτες πού φάγαμε τα λεφτά; Απαντώ: Μαζί τα φάγαμε, αφού σας διορίζαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος», είπε ο 72 ετών αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ» Τρομοκρατική δράση και οι διαδηλώσεις


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ»

Τρομοκρατική δράση και οι διαδηλώσεις

Εν κρυπτώ, σε τμήμα θερινών διακοπών και χωρίς καμιά ιδιαίτερη εξήγηση η κυβέρνηση κατάργησε πλήρως τις ασφαλιστικές δικλίδες του προηγούμενου «τρομονόμου», που προστάτευαν ακόμη και τη βίαιη πολιτική και συνδικαλιστική δράση από ποινικές κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».

Παράλληλα τιμωρεί αυστηρότερα (10ετή κάθειρξη) όσους δίνουν «ουσιώδεις» πληροφορίες σε τρομοκρατικές οργανώσεις για διευκόλυνση του έργου τους ή τους παρέχουν υλική ή άυλη υποστήριξη, ακόμη και αν δεν τελέστηκαν τελικώς «τρομοκρατικές πράξεις»!

Με τις αλλαγές αυτές λύνονται ουσιαστικά τα χέρια των διωκτικών αρχών. Ετσι ακόμη και η τέλεση πλημμελημάτων (όπως διακεκριμένες φθορές, σωματικές βλάβες, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κ.ά.) μπορούν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα ως τρομοκρατική δράση από οργανωμένη ομάδα διαδηλωτών!

Αρκεί απλώς, σύμφωνα με τον ορισμό περί τρομοκρατίας, να θεωρηθεί ότι οι κατηγορούμενοι επιθυμούν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό, να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό ή να εξαναγκάσουν παρανόμως δημόσια αρχή ή έναν διεθνή οργανισμό σε πράξη ή παράλειψη.

Γιατί όμως η κυβέρνηση προχώρησε τόσο βιαστικά και αθόρυβα στην κατάργηση; Κάθε ομοιότητα ή σύγκριση με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες κοινωνικών συγκρούσεων, που πολλοί αναμένουν, δεν είναι καθόλου συμπτωματική, απαντούν νομικοί. Η κυβέρνηση φαίνεται να παίρνει τα μέτρα της, συμπληρώνουν.

Αντίθετα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως ό,τι καταργήθηκε προβλέπεται στο Σύνταγμα.

Το ανησυχητικό είναι όμως ότι οι σοβαρές αυτές αλλαγές, που άπτονται θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, έγιναν από το θερινό τμήμα και όχι από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η νέα ρύθμιση για το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, που περιλαμβάνεται στον νόμο για την κύρωση συμβάσεων του ΟΗΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ψηφίστηκε στο τέλος Αυγούστου και δημοσιεύτηκε προχθές.

Η βασική, κρυφή, τροποποίηση καταργεί την παράγραφο 8 του προηγούμενου άρθρου, σύμφωνα με το οποίο δεν συνιστάν «τρομοκρατική πράξη» η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων), εάν αυτά σκόπευαν στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αποτελούσαν δράση υπέρ της ελευθερίας ή εάν αποσκοπούσαν στην άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως προβλέπονται στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η ρύθμιση αυτή υπήρχε στο προοίμιο της ευρωπαϊκής απόφασης-πλαίσιο και είχε τεθεί από τον δημιουργό του «τρομονόμου», Μιχ. Σταθόπουλο. Αποτελούσε τη νομοθετική εγγύηση ότι δεν θα διωχθεί το φρόνημα και η ανοιχτή πολιτική και συνδικαλιστική δράση.

Τους φόβους ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί είχαν εκφράσει από τότε όλες οι οργανώσεις ατομικών δικαιωμάτων. Στην Ελλάδα άλλωσε έχουν διωχθεί διαδηλωτές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παρά την ύπαρξη της παλαιάς προστατευτικής ρύθμισης.

Υπάρχει και μια ευνοϊκή ρύθμιση, που τιμωρεί με ποινή από 1-6 χρόνια όσους μετέχουν σε τρομοκρατική οργάνωση που συστάθηκε για τέλεση πλημμελημάτων. Αρκεί βέβαια να μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

Οσον αφορά την απειλή κάθειρξης 10 ετών σε όσους δίνουν ουσιώδεις πληροφορίες σε τρομοκράτες, η επιστημονική επιτροπή της Βουλής διατύπωσε επιφυλάξεις καθώς επισήμανε πρόβλημα αοριστίας και υπερβολικής διεύρυνσης του αξιόποινου.*


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 7ο ΑΝΤΙΡΑΣΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΟ ΜΠΑΪ-ΠΑΣ




Με μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα, 24.09.10, στο Α' ΚΑΠΗ Χαϊδαρίου, η ανοικτή συνέλευση των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια. Συμμετείχαν συναγωνιστές από κινήματα, όπως το κίνημα ενάντια στις διαφημιστικές πινακίδες των δρόμων, και εργαζόμενοι από το Μετρό και την ΕΘΕΛ.

Κοινός τόπος της συζήτησης ήταν η άρρηκτη σύνδεση των κινημάτων και των εργατικών αγώνων, που βασίζονται στην αυτοργάνωση των εργαζόμενων , μακριά από γραφειοκρατικές διαδικασίες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Έγινε εκτενής ενημέρωση για όλα τα ζητήματα, γόνιμος διάλογος και αποφασίστηκαν δράσεις. Η πρώτη χρονικά θα είναι η συμμετοχή στο τριπλό μπαϊ-πας, στις 3 Οκτωβρίου.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟ «ΜΠΑΪ-ΠΑΣ»






Σήμερα, 23/09/10 στις Αφίδνες, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η ανοικτή συνέλευση στην οποία συμμετείχαν οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων κατά των διοδίων Β. Αττικής, η Ανοικτή Πρωτοβουλία Β. Αττικής και Ευβοϊκού και το κίνημα ενάντια στα ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Έγινε ενημέρωση πάνω στην πάλη κατά των διοδίων, πάνω στη μόλυνση του Ασωπού και της εξαιτίας αυτής ακαταλληλότητας του νερού αλλά και των τροφίμων που αρδεύονται από αυτόν τον υδροφόρο ορίζοντα. Εκτενής ενημερωτική αναφορά έγινε για τα ΧΥΤΑ Γραμματικού καθώς και για την προσπάθεια καταπάτησης της Πάρνηθας από το καζίνο και την εκκλησία . Έγινε αναφορά στο ξεπούλημα του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού στα πετροδολλάρια των σεϊχηδων του Κατάρ. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία πρώην υπαλλήλου των διοδίων και οι αποκαλύψεις για την κατ΄εντολή της διέυθυνσης προσπάθειας παράνομης κατακράτησης για 4 λεπτά στους αρνούμενους να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων. Επίσης έγινε αποκαλυπτική συζήτηση για την παράνομη χρήση των καμερών των διοδίων.
Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση, τοποθετήσεις των συναγωνιστών και προτάσεις για δράση.
Κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η άποψη για ανάγκη ενότητας όλων των κινημάτων, τα οποία αποτελούν ρυάκια αντίστασης απέναντι στην κοινή γενεσιουργό αιτία όλων αυτών των προβλημάτων που δεν είναι άλλη από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.
Αποφασίστηκε σειρά δράσεων με πρώτη χρονικά το τριπλό «μπαϊ-πας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτώβρη. Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή των τοπικών επιτροπών στο Πανελλαδικό συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια.
Ομόφωνα αποφασίστηκε αυτό να γίνει μετά τις δημοτικές εκλογές ώστε να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού σαν "πασαρέλα" προβολής μικροκομματικών σκοπιμοτήτων από διαφόρους καρεκλοκένταυρους του Καλλικράτη που θα ερχόντουσαν να διαλαλήσουν την προεκλογική πραμμάτεια τους.

Να μετατρέψουμε την ημέρα δράσης της 29ης Σεπτεμβρίου σε μέρα απεργιών και καταλήψεων!


Να μετατρέψουμε την ημέρα δράσης της 29ης Σεπτεμβρίου σε μέρα απεργιών και καταλήψεων!

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς προς τους Ευρωπαίους εργαζόμενους που παλεύουν στις 29 Σεπτεμβρίου ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και την πολιτική των κυβερνήσεων, της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο κόσμος συγκλονίζεται από την χειρότερη κρίση που γνώρισε από την δεκαετία του 1930. Οι ισχυρισμοί για «ανάκαμψη», ιδιαίτερα στην Ευρώπη, δεν μπορούν να κρύψουν τι σημαίνει κάτι τέτοιο για τους εργαζόμενους: νέα μέτρα λιτότητας, με δραστικές περικοπές των μισθών, του λεγόμενου «κράτους πρόνοιας» και των συντάξεων, πραγματικές δομικές αντιμεταρρυθμίσεις που προωθούν όλες τις κυβερνήσεις, δεξιές, κεντροαριστερές ή και «σοσιαλιστικές». Τα μέτρα κρατικής παρέμβασης πάρθηκαν για να σώσουν τους τραπεζίτες και τις τράπεζές τους, επιδεινώνοντας τη χρεοκοπία συνολικά με την παρουσία τώρα και των δημοσιονομικών κρίσεων. Το κόστος για όλα αυτά το πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταδικάζει την βίαιη σύρραξη μεταξύ των μελών της ΑΡΑΝ και της ΑΡΑΣ, συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο σχήμα «Αντίλογος» της ΕΑΑΚ στην Πάτρα, την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη.

Η συγκεκριμένη σύγκρουση δεν έγινε στο κενό αλλά στην αρχή μιας εντελώς νέας περιόδου αναμετρήσεων του εργατικού κινήματος με τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις, στο σεισμογενές έδαφος της νέας φάσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας. Την ώρα των τεράστιων ιστορικών προκλήσεων που έχει η εργατική τάξη μπροστά της, είναι καθαρό ότι οι διοργανωτές συγκρούσεων με σιδηρολοστούς και καδρόνια ανάμεσα σε αριστερές οργανώσεις πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν πολιτικά. Ακριβά και πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε πληρώσει τη σταλινική και σταλινικού τύπου βία μέσα στο εργατικό κίνημα. Από εκεί και πέρα το πολιτικό πρόβλημα που βγήκε στην επιφάνεια με τα γεγονότα, δεν άρχισε την Τρίτη 14/9 ούτε λύνεται με τον αναθεματισμό κάποιων «αποδιοπομπαίων τράγων». Τα γεγονότα ξεπέρασαν τα όρια μιας συμπλοκής αριστερών ομάδων.

Το γεγονός, συν τοις άλλοις, απέδειξε με έναν άκρως επικίνδυνο για το κίνημα τρόπο την αποτυχία και το έλλειμμα αξιοπιστίας του «εγχειρήματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ» μέσα από τη ρήξη δύο βασικών συνιστωσών του. Η ασαφής ταμπέλα του «αντι-καπιταλισμού» μιας «ριζοσπαστικής» αριστεράς που αλλοιθωρίζει προς τον διαλυόμενο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ( ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ-πριν ξυλοφορτώσει η μία την άλλη- αλλά και το ΣΕΚ πορεύτηκαν με την γραφειοκρατία του Παναγόπουλου και με τις σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη κινητοποίηση για την ΔΕΘ) , ούτε τις ενωτικές της υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει ούτε μπορεί να ξορκίσει το φάντασμα του σταλινισμού που πλανάται μέσα στις γραμμές της

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές καλεί όλες τις αριστερές οργανώσεις και τους αγωνιστές να καταδικάσουν τη σταλινικού τύπου βία που αποδυναμώνει το κίνημα και προσφέρει τις καλύτερες πολιτικές υπηρεσίες στον ταξικό μας εχθρό. Ιδιαίτερα καλούμε τα σχήματα και τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ να αποτρέψουν τις διαλυτικές τάσεις που τροφοδοτούν οι συγκεκριμένες αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες. Να μετατρέψουν την καταδίκη τέτοιου είδους πρακτικών σε αφετηρία μιας νέας θεωρητικής πολιτικής και προγραμματικής οριοθέτησης απέναντι στον παρακμασμένο καπιταλισμό και την κρίση του , την άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, στη βάση των αρχών και των μεθόδων του κομμουνισμού. Ο συντροφικός διάλογος πάνω σε αρχές, η κοινή ταξική δράση για την ανατροπή της Κυβέρνησης της τρόϊκας και την προώθηση ενός προγράμματος εργατικής επαναστατικής απάντησης στη χειρότερη κρίση της Ιστορίας του καπιταλισμού, είναι όροι που μπορούν να οδηγήσουν το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα στη νίκη.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΑΡΙΣΑ: 7ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Αίσχος! Όταν όλη η Ευρώπη απεργεί, οι εργατοπατέρες μας πάνε ταξιδάκι αναψυχής στις Βρυξέλλες! (πληρωμένο από τις εισφορές μας)

Η 29η Σεπτέμβρη εχει οριστεί ως ημέρα πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στη περιστολή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.Χώρες όπως η Ισπανία ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία και πορείες στις μεγάλες πόλεις.
Αίσχος! Όταν όλη η Ευρώπη απεργεί, οι εργατοπατέρες μας πάνε ταξιδάκι αναψυχής στις Βρυξέλλες! (πληρωμένο από τις εισφορές μας)

Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας, παρ' όλα αυτά οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ περιορίζονται στα τυπικά. Σε ένα συλλαλητήριο μεταξύ συγγενών και φίλων στις 6 το απόγευμα, ώστε να βγάλουν την υποχρέωση αλλά κυρίως οργανώνουν εκδρομούλα αναψυχής της συνδικαλιστικής νομενκλατούρας στις Βρυξέλλες για να .παραστεί στην κεντρική πανευρωπαϊκή διαδήλωση των συνδικάτων.
Τα συνδικάτα, πλέον, δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τις γραφειοκρατίες που τα διοικούν. Είναι ελεγχόμενοι μηχανισμοί χειραγώγησης των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με το κομματικό συμφέρον ή..
το συμφέρον της εκάστοτε κυβέρνησης. Έτσι είναι χαμένη υπόθεση για τον εργαζόμενο να ελπίζει ότι θα υπερασπίσουν τα συμφέροντά του. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσουν τους εργαζόμενους για συμφέροντα άλλα..
Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι τυμπανιαίο πτώμα και κάποιος πρέπει να φροντίσει για μια αξιοπρεπή κηδεία.

Σημ. Ανατολής: Μια πανευρωπαϊκή απεργία που διοργανώνεται πρώτη φορά στην Ιστορία της Ευρώπης ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και στην οικονομική τρομοκρατία των αγορών που έχει απλωθεί σαν πανούκλα πάνω από όλη την Ευρώπη. Και που εξαγγέλθηκε και άρχισε να διοργανώνεται από τον Ιούνιο.
Η απάντηση της χώρας μας από τους πουλημένους, δοσίλογους εργατοπατέρες της (ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ) ήταν: Όχι σε απεργία.
Αληθινά απίστευτο!

πηγη anatolikatisedem.blogspot.com

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΑΕ


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΑΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Πανικόβλητη η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ προέβη σε αγωγές σε βάρος 25 συμπολιτών μας που αρνούνται να πληρώσουν διόδια στην καρμανιόλα Κορίνθου – Πατρών.
Συγκεκριμένα αγωγή σε πολίτες από την Πάτρα, το Αίγιο, το Διακοπτό, την Αθήνα και άλλες περιοχές, κοινοποίησε η Ολυμπία Οδός. Στην αγωγή η εταιρεία (που εκμεταλλευεται διεκδικεί τα συνολικά ποσά των διοδίων που δεν πλήρωσαν οι πολίτες κατά την διέλευση τους από τα σημεία, ενώ επιπλέον τους ζητά και 1.500 ευρώ από τον καθένα αποζημίωση στην ηθική βλάβη (!!) που υποστηρίζει ότι υπέστη ως εταιρεία, από την συμπεριφορά τους.
Η εκδίκαση θα γίνει στο ειρηνοδικείο του Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2012.
Η εταιρία είσπραξης διοδίων έχει νοιώσει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της.
Από την μια έχει το συνεχώς διογκούμενο κίνημα των πολιτών που απαιτούν Ελεύθερους και Ασφαλείς δρόμους και Δεν πληρώνουν διόδια.
Από την άλλη υπάρχει η επικείμενη στις 5 Οκτώβρη 2010 αγωγή σε βάρος της εκ μέρους των πολιτών και του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας. Με την αγωγή αυτή, οι πολίτες, ζητούν κατάργηση των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων παραχώρησης των χιλιοπληρωμένων εθνικών μας δρόμων στους ιδιώτες,. Έτσι σε κράτος πανικού η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία έχει οδηγηθεί σε ενέργειες που μόνο θυμηδία προκαλούν, παίζοντας το τελευταίο της χαρτί- αυτό του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας
Όπως δήλωσε και ο δικηγόρος των συμπολιτών μας το περιεχόμενο της αγωγής της εταιρίας το μόνο που κατάφερε τελικά είναι να σκορπίσει ειρωνικά χαμόγελα στους πολίτες, παρά φόβο.
Η εταιρία προσπαθεί να αναβάλει την εκδίκαση της αγωγής σε βάρος της γιατί πιθανολογεί απόφαση δυσάρεστη για αυτήν ενώ παράλληλα προσπαθεί να αναχαιτίσει το κύμα των συμπολιτών μας που αρνούνται να πληρώσουν διόδια και μάλιστα στον δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου- Πατρών.
Το κίνημα των πολιτών ενάντια στα διόδια ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ , ούτε αναχαιτίζεται. Αντίθετα ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ. Θα μετατρέψουμε τις δίκες σε βάρος μας σε καταδίκες των συμβάσεων παραχώρησης και θα απαιτήσουμε την οριστική τους κατάργηση.
Απαντάμε με νέες κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Κυριακή 3 Οκτώβρη με ανοίγματα σταθμών διοδίων της Ολυμπίας οδού.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων – Πανελλαδικό συντονιστικό
Για περισσότερες πληροφορίες: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Έκθεση-κόλαφος για τη φωτιά στη Marfin της Σταδίου

Έκθεση-κόλαφος για τη φωτιά στη Marfin της Σταδίου
NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 11:54
Τελευταία Ενημέρωση : 24/09/2010 11:59

Σειρά παραλείψεων στο σύστημα πυρασφάλειας, αλλά και ανύπαρκτη σχετική εκπαίδευση του προσωπικού στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου διαπιστώνει το πόρισμα της Επιθεώρησης του Υπουργείου Εργασίας, σχετικά με τις συνθήκες της πυρκαγιάς μετά τον εμπρησμό της τράπεζας από ομάδα αντιεξουσιαστών το Μάιο του 2010, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών εργαζομένων.

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010 εισήχθη προς συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) το ζήτημα της ανασκαφής στον Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010 εισήχθη προς συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) το ζήτημα της ανασκαφής στον Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού.

Η πληροφόρηση για τη συζήτηση έφθασε στη Συντονιστική Επιτροπή αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Αμέσως ξεκίνησαν οι προσπάθειες για ενημέρωση σε σχέση με το θέμα της συζήτησης καθώς και αγώνας με το χρόνο από τα εναπομείναντα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής (Σ.Ε.) προκειμένου να καταστεί δυνατή η παρουσία στη συζήτηση και η έκθεση των απόψεων των κατοίκων. Και τούτο διότι η παρουσία στη συζήτηση επιτρέπεται μόνον εάν προηγουμένως υποβληθεί σχετική αίτηση από τους ενδιαφερόμενους προς τη Γραμματεία του ΚΑΣ εντός του ωραρίου που λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Στη συνεδρίαση του ΚΑΣ το βράδυ της ίδιας ημέρας παραστάθηκε για τη Σ.Ε. το μέλος της Νίκος Μπούρμπος ενώ επίσης παραστάθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού Νίκος Κούκης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικής Προστασίας Β.Α. Αττικής Δημήτρης Καζαζάκης, ο Πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου Μαραθώνα Βασίλης Δελαγραμμάτικας και ο Οδυσσέας Γεωργαντάς μέλος της διοίκησης του εκπολιτιστικού συλλόγου Ο ΠΑΝ από το Σέσι.

Όπως είναι γνωστό η αρμοδιότητα του ΚΑΣ είναι γνωμοδοτική δηλαδή εισηγείται προς τον Υπουργό Πολιτισμού επί των θεμάτων αρμοδιότητάς του αφού προηγουμένως λάβει υπόψη του τις αναφορές των αρχαιολόγων σε σχέση με το συζητούμενο θέμα. Ο Υπουργός είναι αυτός που θα αποφασίσει αφού προηγουμένως λάβει υπόψη του την εισήγηση του ΚΑΣ. Το περιεχόμενο των αναφορών των αρχαιολόγων γνωστοποιείται μόνον στα μέλη του ΚΑΣ και κανείς άλλος πλην των μελών του δεν μπορεί να πληροφορηθεί αυτό.

Είναι σαφές λοιπόν ότι η μόνη πληροφόρηση που είχαν όσοι παραστάθηκαν κατά τη συζήτηση ήταν το θέμα αυτής, όπως αυτό αναφερόταν στην ημερήσια διάταξη, δηλαδή έγκριση της διατήρησης ή μη των υπολειμμάτων της ανασκαφής στο Μαύρο Βουνό και το οποίο μάλιστα μας γνωστοποιήθηκε λίγο πριν συνεδρίαση. Κανένας, από τους παρόντες, δεν γνώριζε τίποτε περισσότερο από αυτό αφού ούτε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μας ανακοινώθηκε το περιεχόμενο των αναφορών των αρχαιολόγων δεδομένου ότι, όπως μας ελέχθη, δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίησή τους προ της επισήμου ανακοινώσεως επί των ευρημάτων της ανασκαφής από την αρχαιολογική ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όλοι οι παραστάντες με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ανέπτυξαν στιβαρά και πολλαπλά επιχειρήματα για την αναγκαιότητα της συνέχισης της ανασκαφής στο Μαύρο Βουνό, για την ανάδειξη των ευρημάτων, για την περιβαλλοντική καταστροφή που επιχειρείται, για την ιστορικότητα του τόπου κ.λπ.. ενώ απάντησαν στις ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν από τα μέλη του ΚΑΣ.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης το ΚΑΣ επιφυλάχθηκε να ολοκληρώσει και υποβάλει την εισήγησή του προς τον Υπουργό για τη συνέχιση ή μη της ανασκαφής.

Η Σ.Ε. θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του ζητήματος και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση μόλις πληροφορηθεί οτιδήποτε σημαντικό αφού πρώτα το επιβεβαιώσει.


Γραμματικό 23/09/2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!11 ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΟΥ 2008…‏


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!11 ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΟΥ 2008…‏
ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΚΗ, ΜΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ –ΛΟΓΩ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ- ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010, ΣΑΝ ΜΕΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΕΛΛΑΔΑ 2010. ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΡΤΣΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΪΔΗ. ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ.

""Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων παραπέμπονται να δικαστούν 11 άτομα στη Λάρισα που κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένες από τις οποίες εμπίπτουν και στις διατάξεις του λεγομένου αντιτρομοκρατικού νόμου (187 του ΠΚ περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης).

Οι 11 που είχαν συλληφθεί κατά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, κατηγορούνται για καταστροφές που έγιναν στο κέντρο της Λάρισας μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου κυρίως σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Μεταξύ των έντεκα κατηγοριών περιλαμβάνονται αντίσταση, στάση, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμός, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους κ.ά. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 69 μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων οι 30 διευθυντές και υπάλληλοι υποκαταστημάτων τραπεζών.

Μαζί με τους 11 ανήλικους είχαν συλληφθεί και 9 ενήλικοι, οι οποίοι στο αρχικό κατηγορητήριο εμφανίζονταν να έχουν δράσει από κοινού.

Τον περασμένο Μάρτιο, με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών, κρίνοντας ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις, απάλειψε τις κατηγορίες για επτά αδικήματα (τα περισσότερα κακουργηματικού χαρακτήρα, ανάμεσά τους η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης) και τους παρέπεμψε να δικαστούν σε βαθμό πλημμελήματος, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, σε αντίθεση με τους ανήλικους.

Η δίκη τους έχει οριστεί για τις 9 Δεκεμβρίου 2010.""

http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=16702

ΠΡΕΖΑ TV
23-9-2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!
Τη δέσμευση του δημάρχου Βόλου Αλ. Βούλγαρη για άμεση καταβολή 150.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν η μισθοδοσία του Ιουλίου και το επίδομα αδείας, έλαβαν οι απλήρωτοι επί τρίμηνο εργαζόμενοι του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του δήμου.

Έτσι οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από το δημαρχείο Βόλου το οποίο είχαν καταλάβει το πρωί. Τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων εισέπραξε κατά την προσέλευση στο γραφείο του ο κ. Βούλγαρης, ο οποίος προς στιγμήν εμποδίστηκε να εισέλθει στο χώρο του Δημαρχείου.

Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και ο Δήμαρχος Βόλου κατάφερε να μπει στο γραφείο του.

ΠΡΕΖΑ TV
24-9-2010

Δεν τα "φάγαμε" μαζί κύριε Πάγκαλε


Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά, είπε ο κ. Πάγκαλος. Όσο κι αν προσπαθούμε να ξυπνήσουμε τη μνήμη μας, δεν μπορούμε να φέρουμε στην επιφάνεια μία τέτοια ανάμνηση. Αν υπήρξαμε συνδαιτυμόνες με τον κ. Πάγκαλο, κάποια στιγμή στο παρελθόν, θα το θυμόμασταν. Τέτοιες εμπειρίες είναι δυνατές και δεν χάνονται εύκολα στον ωκεανό της λήθης. Και να θέλαμε, δηλαδή, να το ξεχάσουμε, δεν θα μπορούσαμε.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο κ. Πάγκαλος είπε το αυτονόητο, αυτό που γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός. Ότι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα κατέστρεψε την Οικονομία της χώρας, μεγεθύνοντας παράλογα το δημόσιο τομέα, σε μία απέλπιδα προσπάθειά του να διατηρήσει τα οφέλη της εξουσίας.

Η διαφορά μας με τον κ. Πάγκαλο είναι ότι ομολογίες σαν κι αυτή αποκτούν ουσιαστική υπόσταση όταν συνοδεύονται από έμπρακτες πράξεις μεταμέλειας. Το αστείο της ιστορίας είναι ότι την ίδια ώρα που ο κ. Πάγκαλος έκανε αυτή την τόσο σημαντική δήλωση, ο πρόεδρος της Βουλής προωθούσε την πρόσληψη μερικών ακόμη προνομιούχων Ελλήνων στην ήδη μακρά λίστα των υπαλλήλων της Βουλής.

Αν ο κ. Πάγκαλος εννοεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των δημόσιων εσόδων κατευθύνεται για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, θα συμφωνήσουμε μαζί του. Αν εννοεί τα όσα διαδραματίστηκαν με την (κακο)διαχείριση των δημοσίων ταμείων, να μας συγχωρέσει, αλλά θα διαφωνήσουμε μαζί του. Αν συμμετείχαμε στο πάρτι κύριε Πάγκαλε, δεν μπορεί παρά να το θυμόμασταν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει πολλές φορές στο παρελθόν ταράξει τα νερά με τις δηλώσεις του. Αναγνωρίζουμε ότι οι δηλώσεις αυτές είχαν αν μη τι άλλο πρωτοτυπία, η οποία δείχνει ένα ευφυές άτομο. Ωστόσο, οι ευφυείς άνθρωποι παγιδεύονται συχνά από αυτό που οι ίδιοι θεωρούν ως συγκριτικό τους πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους: Η δυνατότητα της γρήγορης σκέψης τους δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι πιο ισχυροί, πιο δυνατοί, απ΄ όλους τους άλλους κι αυτό προκαλεί συχνά μία αλαζονική στάση εκ μέρους τους.

Το να δηλώνεις την αλήθεια με τόσο κυνικό τρόπο, όταν μέχρι προχτές την αρνιόσουν πεισματικά ως πολιτικό σύστημα, δεν είναι και πολύ έξυπνο. Το έξυπνο, κατά την άποψή μας πάντα, θα ήταν να υπάρχουν έργα που να αποδεικνύουν ότι κατάλαβες το λάθος σου και ότι δεν θα το επαναλάβεις στο μέλλον. Κι αυτό, κύριε αντιπρόεδρε, δεν μας έγινε σαφές με την δήλωσή σας. Θα συνεχίσετε τους διορισμούς ημετέρων στο δημόσιο; Θα συνεχίσετε να φέρεστε με αλαζονεία; Θα συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε με παγερή αδιαφορία φαινόμενα υπερβολικού πλουτισμού συναδέλφων σας; Θα αποφασίσετε να δουλέψετε κάποτε για αυτή την καημένη την χώρα; Αυτά θέλει να ξέρει ο ελληνικός λαός. Και προσέξτε! Οι αντοχές του κόσμου είναι πλέον περιορισμένες. Σε τέτοιο βαθμό που θα έπρεπε κανονικά να τρέμετε την οργή του...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr